Tuesday, June 22, 2010

17 weeks update

Hello....

Ok..today nk update bout my pregnancy... =)
Sebenarnya kan..last saturday like i tell u guys before...suppose check up time untuk June..but since buzy Amy tak pergi kan? So i just like tak senang hati...and keep thinking itu ini...kadang2 benda yg bukan2!So that was not good...and plus Amy cari buku check up also MIA sudah!tak tau la letak kat mana..asik lupa jek!dah la ada pic baby masa 3 months kat dlm buku tu..hukhuk..cian baby ku!

Yang lagi best..ubat dah habis..ok fine..itu hanya Obimin (vitamin) and calcium je,..tapi tak senang duduk selagi tak de ubat..leh tak?and 2 hari lepas tengok perut mcm tak de apa2...kecik pulak!and lagi tambah buat kusut kan? So yesterday, i call one of clinic pakar wanita area Kepong...and thanks Allah dia tutup pukul 9pm!

But me and Atim discuss..nk scan ke tak..ubt nk beli kat farmasi je ke mcm mana?coz around 2 weeks baru i free nk ke An Nur tu nanti...haishh...so lastly, Amy tekad nk scan and check up mcm biasa kat klinik tu...and Atim agree..ye harus la dah aku mengelupur mcm apa kan?agagaga....

Doc singh lelaki..sebenarnya tak selesa dgn doc lelaki..tapi pedulik hape..sebab nk tengok baby ok ke tak..check tekanan,berat...(ni yg maleh nk ckp ni..dari 52kg i naik sampai 55kg uoalllsss!) semua ok..kira mommy terlebih sihat..but baby? Time to scan..hehehe...i can see my baby..dah besar dah...complete with bones..kaki dan tgn juga..and doc ckp dia tgh boxing!teruja..dengan ciptaan Yang Maha Esa...and baby juga sihat...panjang kaki dan tangan juga normal...healthy baby...Alhamdulillah.. =) and sekarang baru la senang hati...huhhh...and Daddy?sengiihhhh....haha...selalunya Atim lagi banyak tanya itu ini..coz dia tak suka dengar ckp orang..dia lebih suka percaya ckp doctor..even i ckp pun dia akan dengar tapi jap lagi dia akan tanya doc jugak..so biarkan je..hihi...



pic credit to babycenter




Dan kami pulang dengan riang nya...boleh?hahaha...

7 comments:

inazryn said...

hi..
da rs baby moving x? my baby da bpusing2 kat dlm smp kena pujuk suruh dok diam2.i ngilu..hik~
i da 21 weeks.my baby pon da bleh bg respon bila usap prot n bg salam kat dia.it's amazing!!

BuTtErFlyInFraMe said...

alhamdulillah... :)

untung baby, ada momma yg sgt concern... :)

AmyMizzunderstood said...

inazryn :: belum lagi..heheh maybe next month atau minggu2 yg akan dtg insyallah..teringin nk rasa...

aleena :: hehehe terlebih concern pulokss!

AyureQ said...

Amy, kte pon nk bersalin dkt an-nur nnt.. cuaks! got 13weeks to go~ nnt kalau kte pg checkup terjumpa awk kte tegur eyh... ;p

dialicious said...

isk panicnye..Alhamdulillah semua dh selamat.hey bile nak jmpe?dtg x wedd sab this weekend?jmpe sana k

AmyMizzunderstood said...

AyureQ :: ok2..boleh..kalau jumpa tegur tau..sbb amy rasa amy je yang tak pakai tudung check up kat situ wakakaka

diah :: insyallah kita jumpa kat wedding sab okeh?but anil tak de...huhu..

AyureQ said...

haha..ye ke? next week baru transfer ke an-nur.. before this kat lita alis putrajaya. ingt nk doc fatimah gak...sane queue for checkup berjanggut x kena tunggu? ;p