Thursday, June 10, 2010

Size 7??!

Hello...

Hmm...Sebenarnya nk luah perasaan..Weekend yang akan datang, saya ada banyak jemputan kahwin..lagi2 yang kawin tu sedara mara jugak...im not happy..ok bukan sbb diorang nk kawin i tak happy..tapi..SAYA DAH TAK DE BAJU NK PAKAIIIII!! so sad kan?dulu bukan main lagi...tak cukup baju kurung, ada baju kebaya ye tak?sekarang apa pun tak de..

Ok fine..malam semalam went to OU with Atim..kengkonon nk grab anything je yang ada depan mata la untuk wedding weekend ni..ok fine..we went to British India..which is i suka giler baju2 dia of coz...and the price pun still boleh tahan lagi...tapi price yg boleh tahan satu pun tak berkenan till i terpandang satu caftan with fully beaded..mcm dah loncat2 la kan nk jugak..sekali tengok harga..RM1.3K..ok i bukan ank dato..Atim ckp..u buat kat designer pun tak mahal camni..agagaga...ok dah diam!nk pakai minggu ni mmg tak sempat la kan..

And harus la pergi mencarik baju Atim pulak..since my baju dah reject awal2 kan..then masuk Wh..saya perlukan seluar yg banyak sekarang..since that day baru beli 2 jek maternity pants..ok grab satu...tapi sadisnya..terpaksa pakai size 7!! can u believe it? uwaaaaaaaaa... dulu size 4 pun muat okeh..takpela...baby punya pasal..aku redha!

Penutup cerita..saya masih tak jumpa baju untuk pergi wedding nnt..kat mana boleh saya cari dress2 yang cantik or caftan2 menarik yer?rasanya masih ada waktu kot untuk mencarik..hehehe..

7 comments:

Anonymous said...

hye, same thing also happen to me last week, coz rite now pun i ngah prgnant around weeks like u jugak la n tak bnyk baju yg ada even baju kurung bleh pakai lagi, tp tak bleh nak zip hbs la kan. planning ingtkan nak pegi majlis kenduri kawin pkai jubah coz i think might be selesa bila pkai time2 prgnant ni kan. then i went to Hajaba at Pavillion. not sure what floor tp rasanya kat bhgn2 atas jugak la kat hujung2 FOREVER 21 tp atas2 lg bhgn tu la. xpe, if u pegi nnti bleh tgk directory kat sana. baju kat sana for me mmg cantik n moden jugak design2 nye, tringin nak beli tp tak jd beli pun. btw d prize also bleh tahan jugak la. if u rasa nak pakai jubah yg moden2 designnye, mayb u can go there juz tgk2 cuci2 mata dulu mana tau brkenan. cewahhh mcm promote plak. tp mmg i ada minat few baju kat sana tp to sad tak beli pun. mayb tggu sale la kot (if ada la kan).. so, back to the story, end up went to dat majlis kenduri kawin pakai baju kurung jugak la.. nasib baik ok jugak.. so, gud luck for you searching baju utk pegi majlis kenduri kawin nnti ye..

BuTtErFlyInFraMe said...

auwwwww can't wait to see u! i'allah.. :D

IRYANI ALIAS said...

berkorban demi baby..ipun dh start nak hunting maternity pants.. :)

AmyMizzunderstood said...

anon :: oo i tau Hajaba!!tapi i tak pernah masuk..coz cam segan sebb i tak pakai tudung hahaha..boleh jugak..tapi nk pergi pavillion tu..jumaat pagi i nk bertolak dahh uwaaaa

aleena :: insyallah..

IRYANI :: hehehe..yup tapi jgn beli byk2 dulu..sbb perut membesar bagaikan juara..nnt kena beli size besar lagi..ok?

cik senah said...

ermm.. ada kaftan yg menarik.. but.. dalam blog arr.. hehe.. susah pulak kalau beli baju siap dah thru blog... apatah lagi jika menjadi ibu mengandung.. kang tak leh tukar.. susah lak..

but, feel free to view : www.feyzacollection.blogspot.com

selamat mencari baju kaftan idaman.. :)

[ Hanie ] said...

hee, mmg masalah kan bile bab ni :D beli yg selesa. hanie ni, bile dah besar ni, pegi rumah org kawen pun, slumber je pakai seluar hehe :P

AmyMizzunderstood said...

cik senah :: thanks tauu!

hanie :: tak pe..pakai seluar pun its good enough..masalah kalau seluar pun tak de..wakakkaa