Monday, June 14, 2010

Holidayyy

Hi peeps!
Baru balik dari Ipoh semalam...
About wedding?At last saya hanya pakai baju kurung lama saja..wut to do..masa tak mengizinkan..but after this jgn harap!

Ok on friday me,Atim,Mil and Fil bertolak dari Bangi ke A.Star..and singgah byk tempat..Gurun la..Yan la..which is kampung Fil..and kampung Atim juga masa kecik2..so mengimbau history lama diorang la..and plus saya pun tak pernah sampai kat sana..lagi best..musim durian plak tu..belasahhh..memang sonok la al maklum..kita tak de kampung!!


otw tu alor star... (bersenang lenang di belakang..sbb Fil yg drive..huhu)


kat sini la kampung Atim.. 16 weeks pregnancy

And mlm tu baru gerak ke rumah Atim's aunty..kat Alor Star...singgah jap before we went to our homestay..


hasilnya...


Sbb dok ajak saya dok atas pelamin (lagi..) dan saya ckp dengan perut besar ni?ahhaa no way!dah basi laa..


nk tunjuk hasil kerja..at least mak buyung tak duduk saja okehh...membantu tau!


Then balik dari kenduri terus menuju ke Taiping...jejalan..since dulu kan Atim membesar kat sana..singgah la merata2 rumah..sbb dah lama tak jumpa...dan saya makan bagaikan raksaksa..time kasih...mesti baby kat dlm meloncat riang kan?

Dan malam itew..nasib kami tak berapa baik..since dah booked hotel tapi dia bg kat orang lain..and hotel around Taiping dah FULL! so korang bayangkan la..tengah2 malam nk carik hotel..call homestay dapat..dah sampai kat rumah dia..dia boleh pulak ckp dah lewat la..apa laa..mcm2 alasan!!kalau tak nk bg,tak payah la ko bg direction gi rumah ko kan?!buang masa kami jekk..dasar unta!

Then thanks Allah..kami call Bukit Merah..ada lagi bilik..haishhh..tu pun tinggal 2-3 jek..nasib la cepat..terus rush ke sana..patah balik dari Taiping ke Bukit Merah..around 1am baru sampai check in and ZZZzzzzzzzz....


jadi la dpat snap 1 pic...hahahaha



Mcm mana pun,even penat..tapi seronok..and this is my 1st time la jalan jauh since preggy ni..hehehe

11 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

jauhnye berjalan?!! hati-hati sis!

AmyMizzunderstood said...

huhu..insyallah tak de apa...

[ Hanie ] said...

halalalaa..comelnyer perut die :) Tak lama lg amy akan rase glup glup pulak :)

moon flower said...

hi amy

i prnh beli dulang hantaran dgn u thn lps..white tray & bird cage...br skrg i jmpa blog u hehehe..

nice to meet u here & congrats on ur pregnancy!

take care :D

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

pregy2 pon tetap cute... perut pon dah nmpk :)

dell @ MarryMe said...

hehe cutenya dah tembam! kak dell mcm takde efek je lagi.. sbb baru naik 2kg. agak risau siap tanya doc.. normal ke naik bnyk ni je padahal dah 5 minggu huhu.

btw jgn risau bab berjalan tu sbb dah almost lepas 1st trimester.. shud be ok insya allah. kak dell naik 14 hours long haul flight ari tu so far alhamdulillah :)

aziraarif said...

dr bangi? u stay bangi ke? me frm bangi..

AmyMizzunderstood said...

hanie :: hehehe ye ke?

moon flower :: oh ye ke?heheh mesti dah lama kan?thanks anyway

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ :: terima kasih...

kak dell :: sebab amy mmg cepat naik pun..hahaha nk buat mcm mana..

aziraarif :: Mil punya rumah..i stay kepong and bangi hehehe

fizz said...

my dear amy!!! u'r sooo glowing n berseri2!!!! jelesnye hehehee. take care yaa!

AmyMizzunderstood said...

fizz :: haha thanks fizz..awak pun glowing jugakkk..!

Ctiey said...

Cantiknya pelamin.. ctiey suka.. :)