Thursday, August 26, 2010

Hope...

Hi peeps!

Salam..
I got MC for 14 days..which is mungkin sampai Hari Raya nanti... =) sounds good dapat stay at home kan?
But..im sitting here..with a hope..

sangat bosan sebab tak dapat buat apa2 kerja..
sangat sedih tak dapat prepare rumah untuk Hari Raya yang bakal menjelma..
sangat tak nak fikir apa2..but sumtimes berlegar2 dalam kepala ni memikirkannya..
sangat tak keruan..dengan apa yang bakal terjadi..
sangat bersyukur mendapat seorang suami yang sentiasa ada disisi..
sangat risau dengan situasi sekarang...

apa pun yang terjadi..Semuanya datang dari Allah..dan bukan kita yang tentukan...
kita hanya merancang...Dia jua la yang tentukan...

I really need my hubster and families rite now..
Alhamdulillah...mereka ada bersama saya di saat2 sukar ini...

Semoga saya lebih tabah dan redha dengan apa yang terjadi...sesungguhnya apa jua yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya...

Ya Allah...lindungi lah hamba mu ini...
Amin....

25 comments:

Memey Anuar said...

sabar amy.
kuatkan semangat. InsyaAllah semuanya ok. Allah maha mengetahui.

Byk2 doa semuanya berjalan lancar.
Sentiasa positif ok :)

AmyMizzunderstood said...

memey :: thanks memey..itu la yang amy harap2kan...

Mrs.aisheiteru said...

amy. take care yer!
hopefully smua dlm keadaan baik.
ujian Allah utk hambanya. semoga tabah!

Miss N said...

tabahkan diri amy..
for ur baby sake..
bile ibu kuat,inshaAllah the baby will too..
banyakkan doa ek..

silent reader said...

what wrong with ur pregnancy dear?

Anonymous said...

amy, i know its easier said that done. be strong and take a good care of yourself. banyakkan berdoa kepada Allah s.w.t. , He knows best for all of us. take care ok? *hugs* -silent reader-

[ Hanie ] said...

14 days? lamenyer :)
get a good rest k. insyaallah, takde ape2 yg buruk berlaku. kuatkan semangat..hanie doakan amy and your baby dlm keadaan baik. AMIN

ajjah said...

hi Amy, i'm not sure what happen but you be strong ya, and may everything be fine for you n family..

naddynad said...

amy...knp dgn kamu cygg??
byk kan berehat ok??

luv u.

Mimis said...

kenape U.?

banyakkan rehat ok..

Mrs Nageb said...

take care dear :)

-cHenta- said...

tuhan menguji xpernah berhenti. get well soon dear =)

ms syaz said...

amy dear..is there sumthing wrong wif u pregnancy? hope everything going well.. kuatkan semangat n tabahkan hati... more importants.. bykkan rehat n jgn byk fikir benda lain.. raya ada lagi next year, so dunt worry about the preparations.. get well soon dear.. *hugs*

NatYazmie said...

Be strong Ami, InsyaAllah everything will be alright. Allah Maha Penyayang. Take good care of yourself and byk2 rehat k. :)

Suzie said...

amy jgn risau...insyaAllah Allah Maha Penyayang...
just to share 2 years ago,adik kak suzie tumpah darah lps raya n masa tu she's 6 months pregnant sampai berketul2 darah kat rmh mak yg cuci n ktorg sampai ingat baby dah tak ada n dia admitted to hospital.duduk hospital 3 bln n rest je,alhamdulillah sampai masa dia lahirkan baby girl (1st niece in my family)

amy just rest n jgn buat kerja berat2,i'll pray for u n ur baby's safety.byk2 berdoa ya.

Hunny said...

hi amy, kuatkan semangat dan tabahkan hati.take a good care of yourself and the baby.insyaAllah semua akan selamat dengan izin-Nya

AyureQ said...

Amy, kte pon dapat mc sebln :( not in a good condition but now after 2 weeks in hospital everything was ok. 1st time kte leaking hr tu pergi annur jumpa my doc, dr. fatimah :) but annur refer me to serdang hospital sbb swasta xterima mummy yg below 35weeks :( mcm2 dugaan. Harap kte berdua selamat melahirkan baby yg chumel dan sihat. Ameennn :)
Take care dear.

::zAsyikein:: said...

hi amy..take care tau!!..hope u strong n the baby too..insya allah..doa bebyk yer...

aurinh said...

hi amy

heard the story from nad and hanie time buka puasa tadik.. be strong ok.. rest a lot... lots of prayers for you and the baby..
*hugz*

Luv like this.... said...

hai amy.....take care okey!!!share ler wut happen dear :)

Zahra Al-Rasyah said...

amy..what happen dear?
what ever it is i hope u'll be strong and jangan stress-stress.both ur body and mind kena relax. if ada masa tidur tu just tidur je banyak2 and no need to fikir bout things yg u tak perlu fikir.
take care, be good and eat healthy food! try la makan buah delima untuk kuatkan rahim.
i doakan u and ur baby akan sentiasa sihat dalam perlindunganNYA.Aminnn

AmyMizzunderstood said...

to all my fwens...

thanks a lot guys...sbb concern bout me...insyallah..kita doa ja yang penting baby sihat...itu la harapan amy buat masa ni...

amy akan guna kan MC yang doc bagi ni sebaik mungkin..as long as dpt bantu my baby's inside..insyallah...

mummydida said...

salam..amy..
bersabar ye..
insyallah semuanya akan ok..

4weddingku.mya said...

Salam ramadhan Amy,
God decided such ways to you (and to me&dyana too)caused he knew,we are strong people and insya allah will be a best mother we would be. I was MC till my 3rd months of my pregnancy since week 5 while dyana since week to till her 4th months.(complication pregnancy). It was indeed the most boring phase ever but the most 'crucial' and 'worried' momment. But we believed god have better plan. Alhamdullillah, i really appreciate what he has given me (My baby O) and dyana is going through her pregnancy finely now.

Just pry for the best, and we wish you could go this moment calmly. Kami doakan mommy&baby in good & healthy condition..

Thanks!!

AmyMizzunderstood said...

mya :: hello mya...thank you so much!alhamdulillah and insyallah everythings gonna be ok..even i tak nampak anything lagi yang boleh buat i sedap hati...but..anything happen is from Allah...redha dan terus berdoa saja yang dpt amy buat masa ni..btw,thank u so much!