Thursday, August 19, 2010

Raya Preparation

Hello!

Hmm tak tau la either awal lagi ke nk citer nih..hahaha
Sebab tengah dengar lagu raya kat office nih...

But this year...saya akan beraya di Bangi rumah mertua..(tiap tahun pun Bangi jugak!coz rumah Mak Su saya dekat giler je dengan rumah Atim) so for us memang tak de masalah langsung..cuma tinggal nak drag ayah and adik saja..hehehe..

Kuih raya?
Saya dah order M&M's cookies kat my sis...tart nenas kat Hazlie..(mama dia yang buat..pasti sedap!) pastu yang lelain tu ayah yang akan uruskan..

Rumah?
Hmm..aktiviti mengemas rumah etc akan dilakukan secara berkumpulan..eceh..maklum la sekarang dah tak larat kot nk kemas nk panjat tinggi2..nak angkat barang berat2..so kerahan tentera yakni adik beradik akan kemas bersama2..time kasih.. (nk ke tak nk kena jugak!)

Baju Raya?
hmm..dah beli satu..tempah satu..cukup even tak tau apa jadik dgn baju yg ditempah itew..tapi aku redha!

Duit raya?
Tahun ni maap!tiada duit raya bagi yang bersekolah menengah!

Kasut Raya?
Dah tengok kat Pavillion after less RM260..tapi tak sure nak beli ke tak nih..haishhh

Tak tau la kenapa tak de mood nak membeli untuk diri sendiri raya kali ni..sebab asik nk beli barang2 baby saja..cek pun tak tau la pasai pa..layan kan jek...!

p/s :: mood raya

5 comments:

Luv like this.... said...

selamat ari raye..hik hik!!

Miss N said...

kann..since preggy mmg takde mood nk beli barang sendiri..hubby yg sibuk nk soh beli tu beli ni utk maknya..huhu..

AmyMizzunderstood said...

luve like this :: haha selamat hari raye kembali...

miss N:: haa betul la tu!kenapa tah?

Mademoiselle Ctiey said...

Hehe.. my fren yg ada baby pun camtue.. asik tgk barang baby je 24 jam.. hehe..

Anonymous said...

hi..im silent reader...jgn kan yg ade baby..yang ade anak saudare br kembar laki n pompuan pon gle beli baju baby.cam i..haish..pantang tgk baju baby gurl..gatal jek nk beli..blm jdk mak lagi nih