Tuesday, October 12, 2010

At home

Hi peeps...

Yesterday check up...33 weeks now..
Alhamdulillah semua ok..cuma doc pesan paling awal bersalin dalam mingu ke 37-38 macam tu..which is awal november la gamaknya...
Baby's head dah kat bawah...hopefully dia tak naik atas balik la kan..hihi...
Dia active macam biasa...tawakal saja..

Tanya doc..PPUM (University Hospital) ni, boleh ke husband masuk masa wifey nak deliver nanti?
And she said No..!
Ohh ok..for me agak kecewa sket la..sebab nanti kena bertarung sorang2...hukhuk
but its ok...hopefully aku tetap strong seperti biasa..kaki bengkak kembali...doc ckp aku active sgt..so after this aku memang dah stop la buat apa2..kecuali rest..tido pun letak la bantal kat kaki bagi tinggi sket...

Nursing bra dah beli...so semua dah complete la..
Cuma nk packing barang2 letak dlm bag jek...bag baby dah kat dalam keta Atim dah..hihi...
Awal2 Atim dah inform mak and abah..supaya jangan keluar dari KL dalam masa2 terdekat..heheh...sebab PIL aku memang la kuat berjalan..

Ayah pulak..dah dapat date pergi Haji...which is 28th Oct nih..so maybe we all families akan buat doa selamat sket...for me and my dad...Insyallah..

So itu je yang boleh diupdate buat masa ni...Oh ya!To kak Dell...gud luck ya!dah nak dekat due date tu..hehehe...jgn lupa inform Amy okeh!

Insyallah semuanya akan ok..

7 comments:

Hunny said...

hi amy, igtkn ppum allow hubby masuk during labour.u xnk try pg hospital len ke?i deliver kt sg buloh.hubby boleh masuk temankan.tapi waktu betul2 nak bersalin je.when 10cm dilated n no complications.

the overall service sangat memuaskan (except takleh temankan kat ward n bilik menunggu utk bersalin)

::zAsyikein:: said...

hi amy, kein bersalin kat ppum gak nie..mmg hubby takleh masuk sbb bilik bersalin dia satu bilik ader dua katil..insya allah when new building up next year husben boleh temankan..
for me mmg awal2 dulu mmg nk husben temankan tp nk wat camner kan..it will make u more stronger n ms nk teran2 tuh dok terbyg muka suami jer..eheh tu semnagt kuat sikit tuh..eheh nway take care n gudluck

shalin said...

huhu..a fren of mine deliver kat serdang.if im not mistaken,hubby bly tmn mase kat labor room.cme die last min c-sec,so hubby kene kluar.huhu..haa tips nak ilangkan bengkak kaki..bfore tdo,mtk tlg atim picit2 sket ur feet then bru tito alas kaki tinggi sket.it works for me.picit2 tuh somehow kasik lege jugek laa.hihi.gud luck~

MOMMY NADIA said...

hi Amy..
having the 1st baby..mmg best kalau hubby ada kat sebelah..specially kalau lama nak bertarung kan..
btw, I delivered my 1st (even now check up the 2nd) at UM jgak..tp dekat UMSC (UM specialist)..
all the gynae semuanye from PPUM actually..cuma its a private wing..
they will not simple charge u and specially tak kan suka2 nak operate..
If let say..they suddenly decided to operate, kita boleh request to put under PPUM..
I suggest je ni..

.:Cik Puan Ann:. said...

mommy amy!!~ sgttt sorry ok.naseb amy comment kat belog ann.hakhak..lupe daa nak link ur blog. link kite ok!

btw, take care tau amy..byk rest..jgn keje kuat sgt..baring2 je,sambil list down nama2 anak.nanti tinggal pilih..hikhik

yaya denil said...

Hello Amy!! yaya ni, =) big congratulations to u and atim on the baby. was reading through ur blog, AWW, such a big journey. alhamdulillah , oligo tu resolve, and growth scan semua ok. Any baju or shoe collection incomplete lg? boleh import mai from Auck.. hihi. On top of ething, lotsa fluids and plenty of rest k. ALL THE BEST , Amy!Hugs.

ederq said...

my cousin citer, kat HSA JB, dah tak bagi husband masuk teman wife deliver sebab ada kes sorang indian guy tumbuk dr bila emo tengok wife dia sakit beranak. gila tak gila. tak pepasal semua orang tak boleh masuk. hihi