Sunday, February 27, 2011

New experience with my baby

Hello!!

Well ok la Amy nak citer bout my experience bawa si kecik gi jalan jauh..lagi2 kena fly about 2 1/2 hours..

Our flight actually pukul 7.30am macam tu..kena check in 1 hour before la kan..around 4am la i kena bangun and prepare everything yang last minute punya stuff which is barang2 Anya,barang2 mandi etc...Oh ya..Anya tak mandi la pagi tu..sejuk gedik plak kang..hehehe

4.30am,i changed her diaper..tapi dia dah bukak mata bulat dah..sambil tekekeh2..well i guess dia pun excited nak jalan jauh hahaha..anak mommy betul!!so senang la dia tak nangis..after siap semua..i bf her..tu pun dia macam nak tak nak minum sebab nak main..ok fine janji dah minum sket pun jadi lah...

Sampai airport i jumpa Bandi Amok wakakaka..leh tak nak citer gak!sebab dia tak pakai mask!and Ain AF jugak..i tak kenal coz dia simple and tak make up lagi..hihi itu pun Atim yang tunjuk..kuikui..motiff?

Back to the story..
After that i try to bf Anya again kat surau..but macam biasa dia tak mau..jgn dipaksa eh budak tecik ni nanti dia jerit!dah malu satu surau!Dalam plane..dia dah tido..masa Amy dukung..hah!about stroller...yup2 leh bawak..sampai je tangga nak naik plane tu,ada budak2 kat situ cakap je stroller ni nak bawak eh..so nanti pepandai la dia simpan stroller..if takut kotor etc,balut la ngan plastik siap2..k?kalau takut ilang..tak yah la takut..if hilang..saman jek!kan kaya leh saman?

Anya tido sepanjang perjalanan ini..(zaiton sameon)..*nyanyi*
tido je la..tak gerak2..sonok kot selalu dpt naik benda bergerak which is car..hari tu dapat naik benda terbang..mana tak nak bangun!!

Landing time..tetiba dia celik mata..pastu Daddy sakat2 dia..terus gelak tak hengat,..oh ya untuk baby macam Anya maybe dia ok lagi..bila dah besar sket i takut baby telinga dia bengang..so baby akan nangis..bawak la iPad etc..so that leh layan cartoon ke apa k?

Next entry Amy list down Anya's stuff plak..

See ya!!

5 comments:

naddynad said...

Wakakakak Amy jahat amy jahattt wakakaka (sepanjang perjalanan ini??-danggg) I gelak guling2 hahahahaha
Pape pun I tabik springg sama u...nad pun xberani lg nak bwk Tadda jln jauh2, paling jauhh alor gajah kot, tu pun balik hari hehe...syabasss korang syabasss!!

Puteri Satu said...

akak nak bawak naufal g tesco depan umah pun..dah debar2.. ini plak nak fly2.. wekekkeke..apapun tahniah... anya pun very gudgirl...

p/s nak tanya amy... stroller anya tu akak tengok sangat selesa... brand apa... n rege baper ye..?

farahfatihah said...

hehehehe bestnya anya!!!! ehh jumpa bandi amuk tnpa topeng? camno muka dia ek? ce citer ce citer hehehe

fazla said...

thanks ea amy..;) info yg sangat2 berguna..

AmyMizzunderstood said...

Nad : wakaka...betull la..

Puteri satu : tq kak..ohh stroller anya tu brand quinny buzz limited edition..harga around rm2.6k if tak silap amy...beli la kak..senang utk travel..

Farah fatihah : hihih silap tk amik gmbr!tak rei nk describe hihihi

Fala : anything...no problem..