Tuesday, March 1, 2011

Happy Born Day Hubster!

Hi!

28hb feb hari tu adalah birthday Atim..Happy sweet 17!again..wakakaka...
hmm..apa lagi nak bagi kat Atim?sebab that day baru je tukar2 present kan..rasa macam tak best!So,malam tu tak leh tido fikir nak buat apa untuk Atim..tetiba..


TING!! (bukan buku TING! tu eh..itu adalah simbol mendapat idea!)


Memula plan nak masak brownies and hantar ke office dia..kengkonon la kan..so oklah..tetiba baru teringat..demmit..license dah mati..nasib la my dad nak pergi renew roadtax..so sekali jalan la i soh dia tlg renew my license..kalau tak macam mana plan nak menjadi ye tak?sapa nak drive??!

Ok fine..tomorrow morning tgh breakfast sesama..dia cakap teringin nak makan pineapple crumble...which is aku selalu la buat masa tengah tunang dengan dia..and semua family dia suka..tapi dah lama la tak buat..sampai dah lupa resipi dia camne..tetiba...

TING!! (apa guna ada kakak?kalau kita tak gunakan dia kan kan?)

So text my sis..kebetulan dia nak pergi tesco beli barang..terus citer kat dia aku plan blablabla..and she said OK! huhu thanksss siap nak teman pergi hantar kat office Atim lagi!huhu thanks kak!even memula dia cakap RAJINNNNYERRRR!?? tapi when i said "Aku drive!" then dia ok hehhee..

After lunch..terus pergi rumah dia buat pineapple crumble..lamanya tak makan nyum2..resipi from arwah my mom..turun temurun la kira..dengan Anya amuk nak tido..dengan Qaira pun amuk nak tido...kitorang gilir2 la ke dapur!hahaha..memang horror la masing2!but sweet memories i guess..kan?hehehe

Oh..before that i tipu Atim..i cakap ada customer nak return alas dulang kat office dia since customer duduk area situ..then dia cakap Ok!Just nak make sure dia tak kemana2 la..hehehe..
Around 4.30pm we all sampai office Atim..Anya dah selamat letak kat car seat dia..Qaira and my sis kat belakang..belasah la janji sampai awal coz nanti Atim nak balik keja plak..hahaha
I call him cakap customer tu dah sampai kat bawah...you turun..kitorang nampak dia turun tapi tak senyum pun..bila dia perati betul2 baru dia ketawa!!SURPRISEEEEE....

Dia cakap dia confuse kenapa my car ada kat office dia..leh tak?adehhh!
so ok la..dia cam terharu...masa balik i got 2 sms from him..hahaha tak keruan betul...

So tired..tapi seronok dapat buat sumthing untuk suami kita..cuba try!pasti anda disayangi wakaka...
And malamnya my bil ajak makan kat Nandos,Ikano..so we all celebrate kat situ la..


Well darling,

Happy Birthday...Semoga panjang umur and murah rezeki Insyallah...
Thanks for being a good hubster and daddy...
Thanks sebab bekerja kuat untuk family...
Thanks sebab buat kami happy selalu...
Thanks for being my bittersweet..
Thanks for everything!!

Semoga success!!and Semoga diramati Allah..ok?

Love,
Amy

7 comments:

Fara said...

ahhhh... so sweeetttt... nak try laa nanti bile2 buat camtu amy.. ;) TING~!! hehehe..

cik senah said...

Sweetnyaaaa.. :) Ermm.. pandainya Amy buat pineapple crumble tuee.. Chek tak reti buat punn.. dalam byk-byk masakan yg chek penah jamu En. Tunang chekk.. dia cuma pernah puji nasi lemak yg chek buat jerr.. hehe :) - itu pun dah rasa nak melompat lebih tinggi dahhh.. senyum dari pipi ke pipi dah bila kena puji.. hehehe :P

p.s : Teringin nak belajaq buat pastri.. ntah bila lah nak p belajaq.. :)

p.s lagik : Memasak utk org tersyg mmg sesuatu yg indah kann..? Letih menyediakan masakan semuanya ilang teruih bila tgk si dia mkn apa yg kita masak.. :) hehe

"selamat hari lahir buat En. Atim.. dan semoga kalian sekeluarga bahagia selalu naaa.."

iJu said...

As salam Amy,

Bleh x post resepi pineapple crumble ni kt blog u berserta dgn gmbr nye skali?...nk try gak resepi ni...drp ape yg u tulis,nmpk mcm sedap...

TQ
Iju

AmyMizzunderstood said...

Fara : hahaha tingg!

Ciksenah : haihh teringin nk lepak dgn ciksenanh ni..byk bg support kt saya...thanks a lot!wehh nasilemak??wahh terror sbb amy tk pandai nak masak nasiklemak ok.

Iju : no problem will update soon.tp pic yg amy masak tak dela.tak sempatnk amik

Fiez Kejora said...

how sweettttt....:)

AmyMizzunderstood said...

fiez kejora : huhu thanks!

Cupcakes said...

so sweetnyerr.. good idea !!