Tuesday, May 3, 2011

6months

Hello!

On 30th April yang lepas..genap la Anya 6 months..
Hmm..cepat rasanya..tapi takpela..tak sabar nak tunggu apa lagi perangai baru dia..
Currently,Anya tak banyak songeh sangat..masih boleh handle la..hehe
My little PA ni..kuat makan sekarang..instead of 2 kali makan...sekarang nak 3 kali..kalau tak nangis tak keruan..or bila dia tengok kita makan mulut dia macam nak isap2 macam tu..sian kan?hehe

Meniarap dah A+ cuma nak tebalik balik belum lagi..
Suka buat muka blur..ketawa..marah pun lagi pandai sekarang..bukan main!

my PA masa client's event last saturday..
i want to be like Hana Tajima pls!
ok done..how is it?

However, Anya's weight tak naik banyak masa checkup that day..from 6.3kg to 6.6kg..but BMI dia ok..now i dah start buat bubur using brown rice kat dia..cerelac pun i bagi jugak..biskut farley's..ermm and bagi dia isap2 buah pear and apple..

Oh ya..dia ok with others cume berapa minit jek..after dia perasan orang tu tak memberangsangkan..dia akan nangis nak kat mak dia..leh?hahaha..macam tadi..my dad dukung dia..so far around 15 minutes ok..masa i tengah masak..after that dah dengar dia nangis..my dad bawak ke dapur..dia nampak i then she stop crying..hehehe..but my dad dah lenguh tangan nak dukung dia...lastly bawak dia jalan2 satu rumah..nangis pun nangis lah..bagi power paru2..hahaha

So thats all bout my PA..a.k.a Anya Baheera on her 6 months..
Later i nak update bout MG's event yang berlangsung last saturday...Insyallah..


6 comments:

wardah said...

Happy 6th month Anya.. :)

ederq said...

power paru2? nampaknya eisya da power gila sebab tu kebolehan utama dia-nangis! haha!

faRhaNa said...

dh 6 month anya...kejap je rs babe!chaiyok2x!

fazla said...

happy 6 months anya!!!;p

[ Hanie ] said...

halala anya.
hanie pun bg hannah isap2 buah epal atau pear. suka tgk gelagat2 dak2 kecik ni mkn :)

AmyMizzunderstood said...

thanks autiess...!

Hanie : ha ah bila bg apple isap sampai bunyik2..hahaha..comel!tengok2 buah pun habis hilang..