Sunday, May 22, 2011

Bila Berhijab?

Hello ladies...

Hee..maaf lama tertunggak lagi2 bab nak cerita pasal berhijab ni..i received a lot of mail..masa mula2 berhijab dulu..antara soalan2 yang selalu ditanya..macam mana Amy tergerak hati nak pakai tudung?

Hmm..it happened masa bertunang dulu..masa dah nak kawin..masa tu memang dah tegerak hati nak pakai tudung..siap beli tudung online banyak giler..(sebab tu Amy tak de masalah masa dah pakai tudung..sebab dah banyak stock tudung hehe) and dah bagitau Atim..Atim pun ok..dia lagi suka la..kan?

So pernah sekali je try dating berhijab..plus dah biasa pun sebab masa sekolah memang wajib pakai..pastu i cannot tahan u know!bila tengok orang lain dengan pelbagai style rambut..ohh tak boleh!meaning that I belum ready yet!ok fine..lupakan..but hari2 berdoa..agar dibuka pintu hati ini..

2nd trial is masa raya tahun lepas..which is masa tu tengah preggy yer..
and this time Alhamdulillah..bila keluar berhijab, tak terlintas nak buka..tengok orang style2 pun dah macam tak de apa..tekad la maknanya..then sampai la ke hari ini..again syukur pada Allah..Amy tak pernah lagi buka...


Alhamdulillah...dengan sokongan suami..saya terus berhijab...pakai tudung pun leh style ler...

Dan ingin menjadi icon pada anak kecil ini...Insyallah..but no offence ya...itu bagi Amy...Kalau belum bersedia better no.. If dah bersedia..Alhamdulillah..Bila bertutup ni lebih dirahmati..Insyallah...

Plus..Amy tak de la nak pinggir kengkawan yang tak berhijab...Tak de masalah pun okeh..I ok jek... :) as long as org itu tak menyusahkan sudah!wakakaka..

Okla..thats all from now..

Love,
Amy


7 comments:

[ Hanie ] said...

go amy go :)
betul, ape pun mesti dari diri sendiri dan niat yg ikhlas :)

AmyMizzunderstood said...

Hanie : hehehe..thanks hanie!betul2 janji ikhlas.

modusoperandi111209 said...

as.salam

muka anya = atim junior =)

rose razak said...

same goes to me amy.dulu pon cam 50-50 jek..even ms br berhijab pon cam x kuat..tp cam u gak la...ari2 doa mohon dikuatkan iman...ALHAMDULILLAH sejak berhijab ni rs lebih confident.and pasa nazar nak berhijab..ALLAH bg rezeki yg x ternilai...so cant wait to meet my lil one inside..hehe :)

::QaseH Tercipta:: said...

u look nice wit hijab ok..
u r luck!!! go ON...

Fara said...

saya sedang menekan button like untuk entry ini.. ngee~ ;)

AmyMizzunderstood said...

rose :: yes..agree..alhamdulillah..teruskan la ok!and do take care!

qaseh : tq!

fara :: wahh ada button like eh?hahaha