Saturday, July 9, 2011

Short hairstyle

Hi..

Hmm..saya punya rambut yang panjang sekarang..panjang dari dulu..tak pernah sepanjang ini..hik!eh tak pe ke bgtau?maaf sila tunjuk ajar..

Sekarang ni,tengah berfikir2..nak potong pendek..yakni sangat2 pendek supaya Anya tak tarik2 dah isap2 rambut ku ini..rimas!paling2 kalau kat rumah simpul rambut dah macam gaya bibik..serious!Tanya Atim..dia ok!lepas bersalin pun dia mmg suruh potong rambut pendek...tapi takut nyesal..sebab last Amy potong rambut sependek ini masa sekolah dulu..

Soalannya adalah :

1) Mudah tak nak pakai tudung dengan berambut pendek?takut inner longgar ke apa ke..?

Dulu..masa rambut pendek..kalau panas..kene tahan je la panas tuu..sebab tak dapat nak ikat tinggi..itu yang menjadi kemusykilan ...ngada kan?nak potong rambut pun nak tulih kat blog wakaka...

tapi if korang ada experience berambut pendek dan memakai hijab dalam masa yang sama...share la ye?

Love,
Amy

16 comments:

oshinz said...

okeh je sis rambut pendek. tak kluar pun. kalo nak selamat, sepit je..

ElyaElmo said...

amy..we are thinking the same thing...husband pun suruh potong rambut pendek..sebb selalu sanggul2 mcm bibik..haha

Cik Puan Peah said...

hihi..kalau rambut pendek..inner mmg akan jadi longgar kt blakang..tp ok je sbb face shape maintain kn. blakang kpale will b flat sebab xde sanggul kan...ok je..cmfortable gk..kepale ringan...n rambut senang kering so xcepat brbau...n sbb rambut x dapat ikat, so fringe will easily comes out...2 jela leceh sket...lain best!::))

AmyMizzunderstood said...

Oshinz : sepit eh..tu yg mcm takde masa tu wakakkaa..

Elya : tak pakai tudung takpe elya..gi potong..hehhe

Cik puan peah : haa..betl kan?hat longgar belakang tu yg rimas tuu!u short hair eh skrg?

farhanna said...

serius amy if pendek betul, rs nyer ok, but bile dh start nk panjang sikit, agak rimas.. start la rambut terkeluar2...

farhanna said...

serius amy if pendek betul, rs nyer ok, but bile dh start nk panjang sikit, agak rimas.. start la rambut terkeluar2...

Asna said...

sy sentiasa berambut pendek n senang jaga...xloose pun time pakai inner even rambut sy nipis jek..hik2

suhana said...

situasi u ngn i x jauh beza..i bela rambut smpi pinggang jugak la..then wt perm sgl bagai..afta deliver baby on dec 2010..lps abis pantang i trus gunting rambut tu..sependek mungkin like aishah sinclair tu..syg mmg syg..tp dh de baby ni..susah la..lg pn i de mslh gatal kple sfta deliver..oohh..sungguh x slese..
psl berhijab..its ok amy..u beli je sanggul palsu..kn ada jual..i pn janggal gk bile bhijab xde sanggul..so..beli la sanggul tiruan tu..hehee..

cik senah said...

hurmm.. aishah sinclair nie comey potong rambut ala boy cut nie.. huhu.. ikut hati.. chek mmg nak rambut pendek.. senang.. guna jari pun boleh..!! hehehe..

p.s : kena tunggu lepaih wedding arr kot kalau berfikiran utk potong pendek.. gagah sabaq p sat simpan rambut panjang utk buat sanggul nnt.. baghu nampak terletak skit kalau pakai tudung.. tak dak lah flat saja kan..? :)

**amy, kalau amy rasa berambut pendek itu mudah utk amy..dan hubby amy pun tak dak halangan.. maka.. laju2lah ke saloon gunting rambut yaa.. heheh.. :P

eazy n atief said...

amy;eazy baru potong rambut pendek 1 minggu lepas.mmg agak janggal sebab sebelum ni kite kalau pakai shawl/tudung sanggul tinggi nampak cantik sket.nak pakai inner mmg agak tak selesa sket lah kan.n kurang cantik.tapiiiiiiiiiiii;sangat selesa dan rasa kepala ringan.nak handle baby pun senang :)) hehe

Sara Maya said...

amy, ok je if nk bermabut pendek...slalunya org yg style lady like mmg suka berambut pjg tp masih dpt kelihatan anggun even berambut pendek...slain drpd cpt kering, takyah guna dryer, dgn berambut pendek juga dpt mengurangkn keguguran rambut =)

Ainul said...

ainul xpenah rambut panjang..hehehhe..

AmyMizzunderstood said...

tq korang!tu la tengah bekira2 lagi ni..nak potong ke tak..nak ke takk..ishhh,,dilema!

My Journey said...

sab baru potong rambut..hari tu simpan soo panjang 3 years rambut panjang, but ariz sukanya tarik my hair...akhirnya potong jugak..i think ok kot pakai tudung, sbb i cut bob style..pendek kat belakang, n panjang sikit kat depan..so tak panas kat belakang, but kat depan still nampak macam shoulder length..

but kalau boleh jgn buat fringe...rimas sgt bila pakai tudung, sbb always kena sepit rambut...tapi mmg everytime pakai tudung, sab pakai hairband yg nipis tu...

AmyMizzunderstood said...

sab : sab punya rambut blh ikat lagi ke tak?amy dah terimas tahap gaban dh ni..nk ptg sayang plak!hehe

My Journey said...

boleh boleh..still can ikat..tapi kecik ..but for me as long as can ikat when i wear tudung dah cukup...

i pun kept my hair long, but had to cut jugak last last, because ariz sukaaaaa tarik my rambut...after 2 years simpan..last last ptong jugak..