Wednesday, July 6, 2011

Tambah susu..

Hi!

Yes..i need supplement untuk hari2 yang mendatang..juga membantu menambah breastmilk..
So, I take this to make sure I stay healthy...di samping multivitamin yang Amy amik,..


Yup2..!Hi Goat..Mula2 masa start nak minum susu ni..Amy macam iiyakks!kambing?apakah?
Dalam mind dah set,hanyir!hanyir!hanyir!yackss!

Tapi one day try..Alhamdulillah..tiada bau hanyir itu..
Macam susu biasa..cuma Amy tambah gula sebanyak 1 sudu kecil..(kita mana leh kalau tak makan benda manis kan?hik3)

So far Alhamdulillah..nak cakap sihat walafiat sangat pun tak de la..but susu ni mcm tambah energy la..tak pernah dah Amy rasa tak larat2..and so far..breast milk pun bertambah..for me yang ada asthma,pun leh kurangkan..

Tapi make sure..kita kene jaga diri sendiri jugak...kalau tak cukup tido,penat..mmg la tak de effect kan?

Sekotak tak mahal sangat la..try la!

Love,
Amy

6 comments:

farahfatihah said...

fara pun tau gak susu ni bagus kan tp sbb kan susu kambing so mcm tak lalu nak minum...so bila amy kata ok, xda rasa/bau kambing, rasanya 1 hari nnti akan dicuba kot hehe

~YUN~ said...

yun pn da start minum before deliver,some say bagus utk elak baby jaundis..insyaAllah.. =)

shafiza jai azali said...

wahhh.. nak cuba jugak la susu ni nanti... thanks Amy for the tips :)

Mrs Najib said...

Ayoo yooo letak gula biar betul nanti kena ptg kaki baru tau..huhu wan pun minum juge utk kesihatan kononye boleh kurus umi yg ckp lor...huhuhu

Suzie said...

true!hi goat ni antara milk booster kak suzie :) try apa aje yg org ckp blh tambah susu sbb semuanya utk anak

ily♥ said...

sy pun da start amik hi-goat ni mase preggie lg atas saranan MIL. same mcm yun, trying to elak jaundice sbb tgknanak buah kne warded due to jaundice, rase kesian sgt to both mommy & baby. in my case pulak, bby ade g6pd deficiency. so tendency utk dpt jaundice lg tinggi dr bby lain n cpt naik jgk. so, kne warded 5 days to monitor jaundice. Alhamdulillah, sepjg observation, bby takde jaundice n is doing great. mungkin sbb minum hi-goat, wallahualam. i still cont minum hi-goat.