Thursday, September 29, 2011

Anya's check up

Hi!!

Khamis lepas we all pergi bawak Anya checkup untuk 11 months..sebab last month kami tak pergi sebab bz dengan job..bleh?hahaha..

Anya's current weight is 7.8kg saja..ok mak larat lagi nak dukung..hehe..nurse cakap tak banyak naik..which is aku memang kecut perut sket..dah bg makan macam2 pun..slim je anak mommy ni...hmm..but tinggi dia naik 5cm..ok..and BMI dia still normal..anak mommy nak jadik supermodel kah?tak tau la ikut sapa..sebab aku ni ketot je orangnya..Atim pun tak la tinggi lampai sangat!wakaka

Before masuk 11 months akhir bulan ni...Anya nya progress..

-dah pandai panjat..turun naik sofa and katil..
-minum guna straw dari 8 bulan lagi
-pandai 'clap'..pandai 'twinkle2'..pandai tunjukk..pandai goyang2 badan dgr lagu
-pandai kiss mommy and daddy bila disuruh-dah pandai tunjuk diri sendiri..bila kita tanya where's Anya?
-tgh try berdiri..tapi kalau jatuh dia takkan try lagi..malas eh!
-panjat tangga dengan kelajuan maximum!jenuh mak!

so far memang banyak pandai la dari tak pandai kan?hahaha semua baby macam tu..dah explore macam2...so pandai la!memang buas sangat..sampai Opah,TokWan..Atok dia semua tak larat nak pegang lelama dahh...semputtttt!

muka noty!!

Sekarang kalau dok dalam stroller kalauu tak gerak..memang tak dok diam la dia..sampai meniarap dlm stroller tu..!so kene la tolak bagi jalan..baru la dia diam!jenuh eh..

so ok la..next month baby saya nak 1 tahun sudah..nak prepare apa ye?hehehe

Love,
Amy


5 comments:

Mrs.Farhana said...

wow!!11bulan dh anya..aku lum jumpe die lagi noks!!xpe la..nti ko bt la birthday celebration br aku dtg jumpe anya erk..hihihihi

Azi3 said...

anYA untie nk gigit kamu.. comey comeyyy!

AmyMizzunderstood said...

Farhana: haa tahu takpe..hehehe

Azie: dak fyna pun comellll mcm dh besar je tgk..

[ Hanie ] said...

yey... 1 month to go! excited kan (tp hanie byknye rase sayu uhuhu) :P

AmyMizzunderstood said...

Hanie: samalahhh..cepat sgt besarnya..huhuk