Wednesday, September 14, 2011

Makcik!Plss jangan psiko sangat!

Salam..

Benda ni jadik semalam..Me,Anya and my sis went to Jusco,Kepong..nak beli barang2 sket..so ok..aku pun jalan la sambil mengendong Anya kat depan..

Suddenly, ada sorang makcik..em kategori makcik habis la kalau tgk dari muka,pakaian etc..dia tegur aku...tapi peliknya bukan tegur apa..terus dia panggil aku,pastu dia bgtau harga pinggan mangkuk kat situ..tak pulak aku tanya...

2 kali dia cakap "Yang ni RM23.90!" aku cam confuse..makcik ni ilang ingatan ke..ingat aku ni anak dia ke?adess..so aku pun cakap la elok2.."Makcik saya tak keje sini..."sambil senyum la kan..even dlm hati dah takut sket...wakakaka...harus la..logik sket aku bawak anak kot!tak pakai uniform Jusco pun..tapi aku tak salah kan makcik tu la kalau dia ingat aku ni kerja kat situ..sebab semalam aku memang la serabai kan..pekerja Jusco lagi cantik aku rasa..

Bila dia ulang kali kedua tu..aku dah blah..terus carik kakak aku..
aku citer la blablabla..makcik tu psiko blablabla..takut eh..!

Terus kakak aku ajak aku larik..eh boleh plakk..bukan kita nak beli barang ke?Ingat nak lari bawak Anya ni ringan ke apa?
Masa tu aku dah gelak2 tapi dalam hati still ada takut sket lagi..

Oh sempat plak dia (kakak aku) pesan.."Jangan pandang mata dia!" takut kene pukau plakkk...kan macam2 kes dah jadik kan? aku pun ok kan jek..even macam tak relevan tapi aku iyakan..wakakkaa...so terlintas kat kepala..kalau nak cover diri dari benda2 jahat..baca lah ayat Kursi kan?itu yang Atim selalu pesan kat aku...

Sambil jalan laju tah kemana..tapi yang pasti dalam Jusco tu jugak..at least bagi makcik tu jauh sket..sebab bila we all stop kat satu tempat tu..dia pun stop..lagi2 nampak aku..wakakak femes i kan makcik!nak autograph ke apa ni? "Kak baca ayat Kursi la..cepat!" fine pastu aku pun baca la sendiri..pastu tetiba kakak aku cakap.."Alaa...camne nih!part last tu aku dah tak ingat dah sekarang!"Aku gelak tekekeh2 kat situ...Anya?Nganga tengok aku gelak macam orang giler!

Pengajaran nya adalah..even masa dalam susah senang...baca je Ayat Kursi tu..bagus untuk diri sendiri..dan jangan la panik teruk kak..sampai tak ingat!sudahnya aku kene baca kuat2 plak..!haishhh...

OK sambung..
Last sekali ,kakak aku jumpa makcik tu kat kaunter ehh..dengan banyak gelas2..
Oh maybe dia nak beli untuk open house kottt..aku cakap kat kakak...

Elok je kakak letak barang kat kaunter..which is sebelah dia..terus dia tengok barang apa kitorang beli eh?!Leher dan macam jinrapah aku tengok..Ewah makcik ni..joyah habiss eh!
Pastu kitorang wat rilex je la..kata dah baca Ayat Kursi kan..rilex sudah..lagipun budak kat kaunter tu ada..nak takut apa kan?

Tapi seriously makcik...jangan psiko macam tu..orang tak suka..lagi2 aku!
Macih!

Love,
Amy

3 comments:

oshinz said...

makcik tu mental ke eh? cam pelik je perangai dia..

AmyMizzunderstood said...

Memang pelikss

Fasha said...

wahaha kelako la amy. tak pasal2 korang berlari2-larian kat jj tu kan. tapi kalo i pun sgt saspen if jumpa org gitu. ahaks