Monday, April 2, 2012

16 months

Hello!

Dah lama tak berupdate..memang bz giler...job MG every week full!and plus dah start biz Lacey Bawal ni pun agak memberangsangkan..(eh betul tak eja?) Alhamdulillah...rezeki...

Its about my little Anya..
Dah 16 months pun...
Anya sangat bijak and banyak cakap!sebijik2 keluar dari mulut dia...
Dia boleh sebut Opah,Atuk,Daddy...kakak,abang,shoe,SHUSHU (means susu) style eh?
leh sebut plssss...cat,mouse (mickey & miney), Boboboi (boboi boy), toys..banyak lagi la...im proud of her.. :) except Mommy!!sedih...asik panggil Mama..mama mama..bila dah tak keruan semua orang dia panggil Mama!Atok pun leh jadik Mama...okeh!

Anya lately makan apa saja..nasi with sup..nasi ayam pun kekadang dia makan je..senang citer..suap je la apa pun..dia mesti terima dengan keadaan mulut ternganga...hahaha..kalau sedap, dia datang balik dok sebelah..dengan harapan orang akan suap dia again n again..her favourite is Spaghetti...hahahha...kalau masak ni..sumpah dia tak gi memana dah..dok sebelah je..

So far tak de masalah sangat la..cuma Anya style tido nak main siku tu yang buat aku cam rimas sket..but nak buat camne..tak de sapa pun ajar..suddenly dia pandai carik tempat best nak tido...ok la dari bantal busyuk kan..hik3..

Alhamdulillah...dia sihat..dan sangat bising!hahahha

Ketahuilah kasut Stuart Wietzman dia dah tak muat....sapa nak angkat tangan!hehehe

So far life ok la..Alhamdulillah percubaan menjual bawal lacey sangat laris..hopefully 2nd batch pun boleh clear macam the 1st one..Insyallah...

Love,
Amy


4 comments:

awan terpilu said...

wow,anya dah besaw...how time flies kan amy??

same like my son,mulut bising tah apa2 tah tp ckp xbrp pndai lg...leh sebut a few words only...yg sedihnya tu,my son leh sebut papa,mama xreti sebut...puas ajor tp papa gak yg kluar dr mulutnya (^__^)...

AmyMizzunderstood said...

awan terpilu: tu la kan..sedih jekk cepat sangat besar..hahhaa anya leh sebut mama..but mommy tak leh..heheh sama la

ROSS said...

practice make perfect.. boleh nye ari2 amy train ckp mommy2...
bese la saja nk bagi mommy terharu when the 1st word of mommy terkeluar baru la limited edition..

♥ balkidz_hunny ♥ said...

i nakkkk kasut plisshh :)
anya dah besar dah boleh tolong mama jahit lacey!