Monday, May 21, 2012

2nd baby..

Hi..

Takde mood nak packing..Anya got flu..but hopefully esok dia ok la...Insyallah...

Citer pasal 2nd baby...masa bz wedding cousin aku that day,kitorang lepak reramai sambil buat kerja gotong royong..aku pun gatal nak test...

Me : tengok perut aku..hehehe
Cuz : eh asal..pregnant eh??(sambil muka dah sedia nak jerit)
Me : *smile*
Cuz : hah betul ke!!!?
Me : ko gilerrr!!
Cuz : tipu!!!tengok perut tu...asal buncit?
Me : eiii..aku dah beranak la memang la buncit! (sakit pulak hati kite!)
Cuz : alaaa....ingat betul tadi...

Persoalannya...aku tak tau la aku ni dah ready ke tak nak ada 2nd baby...rasa tak sampainya hati ni...lagi2 bila tengok Anya..macam kecik je lagi..padahal lagi beberapa bulan je dia nak masuk 2 tahun...

Tapi kadang2 hati ni macam nak sangat ada baby...nak jaga dengan lebih baik..sebab dah ada experience kan..aku takut nanti aku dah lupa...huhu...tapi bila tanya Atim...dia pun sian kat Anya...tapi kadang2 dia pun teringin gak aku tengok...

Adakah keadaan aku akan jadik huru hara dengan punya 2 orang anak??tapi aku rasa tak kot..semua akan jadik natural aku kira...orang da 5 anak pun rilex jek!

Entah lah...tak kan nak tunggu Anya 5 tahun,baru nak ada baby lagi kan?macam lama je...hihi...mungkin aku perlu banyak sokongan kot..sebab tak de sapa pun soh kitorang ada anak lagi!hhehhee...tolong aku....

Love,
Amy

16 comments:

cicayanki said...

dena sokong! dena sokong 100% amy! comel macam anya tu, 10 pun boleh!

oshinz said...

ha.. cepat kak. nak tengok anya ade adik pulak. baby boy please!! nak muka macam mommy die pulak. kihkihkih.

AyureQ said...

buat anak kat paris! hihihi..

♥ ROS ♥ said...

Insyallah kak... Allah ada perancgn yg baik untuk hambanya... :)

Cik Ecah said...

ramai anak murah rezekinya :)
InsyaAllah..

AmyMizzunderstood said...

Heheheh tq dena...tp kn dena dulu plzzz...ahhhaa

AmyMizzunderstood said...

Ahahha...tula teringin plak nak boy kali ni..Insyallah kalau ada rezeki kan..

AmyMizzunderstood said...

Wahhh hahahaa sabar jela ayu!!

AmyMizzunderstood said...

Betul tu...tu yang terbaik...tq ros

AmyMizzunderstood said...

Insyallah...betul2...yg tu amy pecaya...

Tengku Fauziana said...

perasan u skrg same dgn oerasan i skrg..eemm..
tp bila pikir umur next year nk msuk 3 series, rasa nk pregy skrg gak..akan 30++ bru nk pregy anak no.2..adoi..

tapi pe pun i sokong klu u pregnant lg..dn sokong kuat juga utk i..hehehe

sha said...

ok amy sile beranak lagi ye mcm kitorg2 ni. my danish pun baru 1 yr 4 mths tapi bila pikir2 balik kang dia tak rapat plak dgn adik dia kalau jarak umur jauh sgt kan :)

Zahra Al-Rasyah said...

Cepat buat baby lagi amy, ikut jejak kita. Tapi kita dah nak bersalin dah pun, lagi 2 bulan...InsyAllah :)

AmyMizzunderstood said...

Tula..insyallah kalau ada rezeki nk jugak lah..hehehhee..and for u i support u jugak!!!caiyokkkk...hehehhee

AmyMizzunderstood said...

Betul tu...nnt tak rapat...tak merasa nak sekolah sama hehheee...baiklah...say menurut perintah...

AmyMizzunderstood said...

Zahra kenapa amy tak tau!!!halamakkkk dh nak bersalin..kali ni ok tak?hope tkde prob mcm yg lepas ya...girl ke boy??