Wednesday, May 9, 2012

Free time

Salam...

Taraaaa!im back!

Bz macam biasa la..and im proud to announce yang Lacey Bawal Batch 2 dah SOLD OUT!!Alhamdulillah...tunggu next project plak... Insyallah..Yang mana maki hamun nak tudung tapi dah habis..bawak tenang sket...next batch akan menyusul...okeh?

Well saja nak bgtau yang Amy masih wujud...so kene la berupdate kan..heheh


Like usual..Selain bz dengan MG...LB by Amy..aku masih bz mengurus anak dan rumah tangga cewahhh!
Anakanda Anya Baheera yang makin besar dan macam2 kerenah...terpaksa aku dulukan...hahaha..Anya masih fully BF...Alhamdulillah...

Sekarang ni aku bz lagik...eh ada plak masa nak blogging eh??motipp?
yelah2..tak de la bz..ni baru nak rehat kan diri...but tak rehat sangat sebab aku dah start packing sket2...list pun dah buat...kami akan ke kota PARISSSS,Amsterdam etc....around 10 days...Insyallah...so dengan nak bawak cik adik ni kat plane selama 13-14 hours...aku rasa satu benda baru yang sangat menguji mental dan fizikal...kot ngamuk atas tu camne nak turun dikk?

Anyone yang ada experience bawak toddler berjam2 lamanya kat plane..sila la advice apa yang patut yer..apa yang nak kene bawak etc...yang penting baju tak bawak banyak la..sebab ramai yg bgtau bek beli kat sana je...ada yang murah...apa lagi??how about baby's food?Arghhh...nak holiday tapi pening pala..camne?hmmm...Since kat sana dah nak habis Spring so-so la nak bawak budak tecik..senang sket...tak sejuk sangat... :) Semoga Allah permudahkan segalanya...aminnn...

Okla..dah..nanti la berupdate..rasanya sampai balik KL balik la ye...Miss u guys!!

Love,
Amy


3 comments:

Raieza Hanim R said...

Hi

we'd just returned from UK & France last two weeks & actually baru nak start spring (seasons dah lain sikit) while we were there, it even snowed once. So maybe a jacket for Anya ok dah kot.

Long hours plane, flight mlm ke siang? If mlm no worries. If siang pon maybe kena play with her je hehs.

Baby food provided je dlm plane but emak sorang ni siap2 blend buah dah simpan dlm bekas bwk :p

Hope that helps!

snnm said...

pegi jumpe dokter bgtau nk travel. nti dokter blh kasi ubt kasi bb tido. kakak aku salu buat. mmg kene pki ubt tdo sbb flite lame sgt, bb boring pastu ngamuksss..
kalo nk fly mane2 dlm europe, gune ryanair. tp kalo dah smpi amsterdam, blh jgk pegi negare2 jiran nek bas je.

AmyMizzunderstood said...

Raieza ; tq very much for the info...really appreciate it..oh baru nak start spring...wahhh best!!
Flight we all malam..so mmg tido je la...but lama mana plak dia nk tdo dgn keadaan tak berapa selesa kan?hehehe yup tepaksa buat some activities...huhuhu...

Tu la i think nak masak apa pun tak tau lg for anya..hmm poor baby...anyway tq ya!!

Iman : Tu la nak try mintak ubat..confirm eh doc bagi..hahha bunyik macam kejam je kam..but mmg kene guna la aku rasa...kat sana kitorg travel sewa kereta je...since nk. Bwk baby payah plak...hihi thanks iman