Tuesday, May 28, 2013

Baju Raya designer

Hello!!

Lama tak meluahkan perasaan kat blog nih...umpama dah macam takde perasaan pulak!hik3...takdela sebenarnya im moreeee to tahan nafsu serakah dari umpat keji dan segalanya...

Well this year...even masih lagi bertiga... 4 tak tau bila...(sila doakan)...
Im so bz nak carik baju peplum for my Anya...eventhough mcm makcik2...(sesuai la dgn mulut Anya sekarang) tapi looks sooo cute! So masih dlm pencarian...nnt dah jumpa I reveal...okeh

Talk about baju raya nih...berlumba2 designer kita buat baju..ye tak...masa ni la semua orang merasa nk pakai baju raya designer Malaysia kan? But...bila tgk harga..and material..rasa mcm tak balance jek...design ala2...hantar tailor biasa jahit lagi cantik rasanya...but yeah...korg tak dpt la branding tu kan...but for me apa2 jela janji cantik and afordable...mungkin aku sanggup byr lebih dengan pilihan kain and design sendiri kot...



So sad....kain yang berulang2 guna dengan tops lain...harga pun berulang jugak..hehehe...sorry to say kali ni Jovian punya design raya...sangat menghampakan aku...aku eh...kalau korang suka korang nya selera la...masing2 ada taste sendiri kan...

Orked maybe cantik sket dari yang ni...eventhough harga sama...for me...kalau nk bg semua org pakai...bagilah cantik sket...color tak best...design sama...but im pretty sure masih ada yg akan beli la kn...hehehe...

So for this year....Jovian saya pangkah awal2...Rizalman punya plak...banyak caftan and jubah...which is org2 muda tak nak pakai sangat...design cantik...color cantik..tapi mcm biasa la...material yg dia guna pn buat aku tak berapa berkenan...and harga naik...tak mcm dulu...harga dh boleh tempah baju nikah 1 sehelai...heheee...

But maybe Rizalman punya design masih boleh pakai lagi...different design and colors...ada duit boleh la beli...okeh?

To early nak beli baju raya...sebab tkt nnt ternampak lagi yg cecantik hahha...so pokpek2 jela dulu kat sini...but heyy...its up to u...kalau suka beli...jgn dgr cakap aku...hahaa..

Love,
Amy

1 comment:

anies muy hermosa said...

dear...
try tgk sini bj anya...
comey jgk..
https://www.facebook.com/handmadeby.gee?fref=ts