Tuesday, January 7, 2014

Malam New Year 2014

Hi...

Lets start with Happy New Year everybody!!
Semoga azam tahun ni dapat la kita achieve sesama yer.....

Well just nak story2...
Malam new year that day, Atim lepak2 with his friends so that me and Anya jela kat rumah...tak teringin nak ikut redah jem segala...
Semuanya ok...Anya pun ok cuma masa nak lelap tu dia batuk sket....

So Mommy dia dh start worried....and terus bg ubat batuk lah... Well lepas 30mins, she start gatal2....Anya ni habit b4 sleep memang slalu gatal2...nak suruh kita garu2 geli gitu kat belakang badan dia...but kali ni lain sket....

Agresive sket gatal dia... Ad suddenly dia bangun and show me her hand...Mommy look at this!!
And aku pun cecepat la bangun..switch on the light and tarrraaa....



Naik bijik2 macam ni...alahaiii ni kene apa ni??ulat bulu ke??hama ke??apakah???! Terus call Atim..masa tu br pukul 12 tepat macam tu...and Atim mmg otw back home..

And lagi teruk Anya garu...lagi banyak naik biji2 ni...1 badan!!!risau gile that time...

And we went to 24hours clinic area Kepong...and doc cakap ada benda gigit or allergic makan etc...biasala doc 24hours ni kalau check memang macam hafaramfam sket...dia bg ubat gatal and allergic and ubat sapu....so takpe Anya dah sleepy terus tido tak sempat makan ubat apa pun...

We all siap tukar bilik with my bro...sebab tkt cadar ke apa2 yg kotor dlm blk kami...sedangkan cadar semua aku baru basuh...baru je kemas bilik...pun tkt jugak la ada insects kecik2 yg kita tak nampak...

And around 5.30am (we slept 3.30am) Anya bangun lagi garu2 1 badan again....and Anya mmg tk nak makan ubat...aku just masukan ubat gatal dalam susu coklat dia...dalan sebok aku sapu2 badan dia without guna kuku.. Dah pukul 7am... We decide to go to Tropicana Kota Damansara... Nak serah kat doc jelah..sbb Anya mmg payah makan ubat lately...sebab byk sgt ubat dia makan...

Sampai depan hospital around 8am...Anya tido lena sangat...b4 that sempat aku tanya ada gatal2 tk?dia cakap tak...semua dh surut aku tengok...so we all biarkan dia tido kejap la b4 masuk jumpa doc...sebab dia tak ckup reat..nnt nak melalak lagi...kesian tu pn sbb tgk keadaan dia ok...

Tgu2 tk bangun...Atim terus ajak jejalan...and terus decide balik rumah Pil kat Seri Kembangan...sehelai sepinggang...tdokan Anya dengan kitorg skali tertido terus...Anya nampak lena...tak gerak2...so lega...maybe sebab ubt batuk??and aku yerus check ubt tu balik...bulan 8 punya!!!alahaiii expired dah!confirm ubat...kesan ubat around 8 hours akan hilang...poor baby...sorry...Mommy tak perasan...

Bangun2 tido sihat terus diaa...gatal2 hilang...tetiba Daddy dia plak demam panas...alahai...and the next day aku plak demam!!

Well tula citer new year kami...diberi ujian dalam tahun baru...hehehehe so far sekarang semua dah ok...Alhamdulillah sihat...and we all yg konon suspect Denggi pn...takde apa..lepas check darah...happy family!!

Love,
Amy

2 comments:

ain.ya.nun. said...

Kalau orang kampung, panggil yang Anya kena tu, sembur pontianak.

:)

AmyMizzunderstood said...

ishh yeke...mcm tkt je dgr bunyik dia...huhu...but till now kalau garu2 guna kuku diapun akan naik bintat2 ni...so mmg keliru iat sini...