Friday, June 27, 2014

Rezeki Allah

Salam jumaat everybody...
Subhanallah...Alhamdulillah...Allahuakbar...
Doa aku dimakbulkan lagi...walaupun lambat...tapi tak kisahlah...

After 1st pregnancy yakni Anya, which is 4 thn lepas..memang kami letak 1 gap..bila Anya 2 thn just nice nak bg adik kat dia...but kuasa Allah cuba punya cuba tak dapat2..itu saja dah amik masa 2 thn...sampai la sekarang...haah...aku pregnant! Alhamdulillah...

Dalam masa 2 thn kami cuba..baru la aku tau yang sebenarnya aku ada polyps dalam rahim...so polyp2 ni la menganggu period tak regular...etc2...tak sakit...tp kene check ye sapa rasa period tk ok...

Lepas dah buat minor surgery untuk buang polyps....3 bulan lepas tu baru la period regular macam biasa...syukur..Nah sekarang baru la boleh adjust...hehehe...

Masuk bulan ke 4 baru la lekat..syukur2....even that day ada spotting sket...lepas check kat PPUM...baru la rasa mcm ohhh aku btl2 pregnant ni!!

Baby dah ada heart beep...baru 6w2d mcm tu....harap2 smooth dan selamat la for me and baby....aku harap korg2 doakan kesihatan kami..

Well...kalau tk de sickness Ramadhan ni...agak2 dpt la aku puasa penuh...tp ritu ganti puasa pun rasa lemah longlai jek...takpela...cuba...

Tq yang membaca dan mendoakan aku...

Love,
Amy

7 comments:

ain.ya.nun. said...

Tahniah Amy & TC.

Wan Afzan said...

cgrts dear!

AmyMizzunderstood said...

ain.ya.nun. : tq dear!

Wan Afzan : tq2!doakan kita ye

Aty_Fared said...

tahniah dear..:) take care key.. i pon ngah ttc ni..*nak gak bagaitau.. :)

Bettyfahmi said...

congrats amy!

Wahida Yaakub said...

Alhamdulillah. Congrats Amy! Selamat berpuasa juga :)

AmyMizzunderstood said...

Aty_Fared: tq babe!! bagitau jek...insyallah ramai yg bakal mendoakan...geagaga congrats too!

Bettyfahmi: tq ya!