Wednesday, August 20, 2014

Morning Sickness

Salam...

Currently im 14weeks pregnancy...
Well if dulu masa 3 mnths je dah stop all the sickness...but yang ni perut angin je memang akan vomit..

Different situation jugak...
1st pregnancy vomit teruk...makan pun tak boleh...takde selera makan...yg boleh telan masa tu is bubur mcd only!!tu pun kdg2 keluar balik...

Weight turun 3 kg masa tu...mmg kurus tak bermaya...nak keje pun malas...sebab tkde energy...kat office pn vomit jek..ada sekali tekeluar depan pc..hahaha mmg tak leh belah!MC selalu sangat...org pun naik menyampah...

2nd pregnancy...
Much much better...Alhamdulillah...
Vomit masa awal2 pregnancy ritu...and kebetulan masuk bulan Ramadan...and ada gastrik plak tu..mmg asik keluar balik...once dah vomit masa pg mmg tak puasa la seharian...

But this time ada selera makan...kdg2 je memilih sket..sbb tekak and perut rasa tak sedap..but overall masa bulan puasa turun 2 kg...but raya ke4 naik balik 2kg tu...maintain till now 58kg...beratt!!masa Anya dulu 52kg jekk..uwaaaa...dah nampak dah kegemukkan yang bakal berlaku ni...

I can cook...boleh kemas rumah sket2..i still can wear make up nicely hahaha...even tak larat n rs termengah2...but i think sebab tak kerja..and ada banyak time nak relax..ptg je dapat nap dengan Anya together2 ..so rilex sket la..Alhamdulillah...

Cumanya sekarang lepas makan tak sesebu that day la..cuma tak boleh lapar sket pun...bila angin dh masuk mmg confirm laa...then mlm lesu..hmm nk buat camne..nak pregnant sgt kan??

Later will share I checkup kat mana...etc2 and prob apa tgh dihadap sekarang hahaha...

Love,
Amy

No comments: