Wednesday, September 24, 2014

Fashion Valet

Salam...

Siapa suka beli barang on9??
Confirm ramai...sebab kdg2 kita takde masa nak pergi butik dan sebagainya dengan nak meredah jem segala..kan?

Ok me too..and of kos la me also one of on9 seller kat ig and fb...but takat jual kecik2 ni biasa2 jek...tk femes mana pun..and org tk pandang...

So back to my story...it happened masa Ramadhan ritu...to much baju raya designer at FV..and one of them mmg la aku berminat sgt dgn design dia yg simple...since masa tu dh tau preggy...so i've decide nak cari baju yg agak loose ...ok..

So dah bayar about RM400.. mcm biasa aku jenis akan check 2-3kali regarding size...color and design b4 purchase sebab design baju sama but kain dia ada different style..one is mermaid cutting (i choose this one) and another one is pario...so confirm and dpt receipt through my email...ok done..takde apa2 silap...

About 3 weeks waiting...baju raya pun sampai...of kos la kita happy excited semua...kan?lagi a week nak raya..so kalau ada apa2 boleh alter etc...but so sad bila bukak parcel i received different design for kain...which is pario yg terbelah...so i emailed to FV...1st email hari tu jugak bereply ..diorg suruh me capture pic kain and baju...so i buat la..and org ckp akan check IF ada stock kain mermaid...(logik ke)

The next day i emailed them again..tanya mcm mana status kain...since lagi a week nak raya...kain confirm panjang ak gi alter pn tailor dh tk nk amik punya..ptg br reply and bgtau kain tkde stock..and they will ganti my kain dengan voucher RM100 ..im sooooo pissed off!!

Logik tak nak ganti kain dgn RM100 voucher???dekat FV, bgtau aku apa benda yg dapat dengan RM100??so aku tak nak...email back to them yg aku tak setuju...and kalau betul ada kain (white color) kat FV tu harga RM100 show me!so i mintak RM200 cash dalam my acc...so that i boleh carik another kain dlm a week nak raya tu!!

Ok fine...diorg proceed dgn apa yg aku mtk..but amik ms beberapa hari jugak...and masa tu aku pasrah...alhamdulillah rezeki aku kot..dpt jugak kain color white..and they return back my money...and a day after diorg ada jual the same kain and tops (RESTOCK) asing2 plak tu...so kalau nk beli kain boleh beli kain saja...y not they give me that kain???pelik betul!!and rupanya aku baca comment2 kat ig tu...ramai yg slh dpt baju...and tak dpt2 lagi pn ada . Wallahualam depa raya mcm mana...maleh nk amik tahu...

So that one is my last stuff yg aku shop kt FV...lepas ni mcm serik la lg2 masa2 nak raya...fuhhh...

Baru hari ni teringat nak citer..so that korg berhati2 la bila nk shop on9 ni...jenuhhh!

Love,
Amy

1 comment:

Mrs.Farhana said...

saba la makyong...nti kt cr baju pregnt ok..hahahahha