Thursday, January 8, 2015

School session

Salam...

Akhirnya ke sekolah jua anak ku...
1st day school semangat sangat..bangun pg tak nangis and semuanya okla..sampai htr kat sekolah pn masuk sendiri...siap bye gituu...well dengan harapan Anya okla kan...hrhehe


B4 went to school

Masa amik lain citer...menderu kat kami nangis..heheh and teacher said mostly nangis kecuali masa makan je... 😊 habih plak tu bekal dia!

Well Anya...Mommy tak tunjuk this pic to you..kita simpan kat blog Mommy ni till one day Anya baca la sendiri okeh..





U know what baby...u are sooooo cuteeee without Mommy!! And Mommy believe that Anya can make it..apa saja...Cuma 1st day...memang la gitu..semorang macam tu sayang... 😊

Day 2: Anya nangis2 manja lepas turun kereta...itupun Darwisy (her 2nd cuz) ada..sampai Darwisy pun nangis manja jugak lepas tengok Anya nangis...hehehe

But Alhamdulillah...masa bgalik..Daddy said Anya nampak happy berbanding 1st day...



She said ...Mommy..Anya so tired...
Its ok..Mommy dah arrange time baru..aktiviti baru for you kat rumah...lepas school terus nap...around 3pm bangun and lunch...ptg boleh main apa saja sampai 9.30 pm kita dah kena masuk tido...

Day 3 : nangis manja kat luar sekolah sambil hug Mommy...bagi time sket then Anya still ok...lagi2 bila dia nak bye2 Mommy and Daddy



U look sooo comel...everyday pun Mommy tukar2 style rambut...macam tu jugak bekal Anya...hari2 dua benda ni yang mommy akan tanya..bila ada good feedback from her...legaaaa sangat rasa..

Day 4 : merengek2 kat luar sekolah...without air mata today dh cukup bagus...teacher pun dah tunggu Anya..and when Mommy said..12 oclock kita jumpa okeh...bye!...and Anya said "Ok mommy...!" Dalam nada nak nangis... buat Mommy nak tegelak jek...kalau diingat2 balik...and sometimes Mommy ejek balik cara Anya tu kat Daddy..and kitorg gelak2 jek...hahaha...masa balik hari ni Anya nampak happy sangat...sebab today Opah pun ada....Daddy ada keje...

Esok is day 5...which is friday...b4 Anya cuti 2 hari...Mommy takut jugak..harap2 Anya masih nak ke sekolah...Insyallah...Mommy doakan Anya dipermudahkan semua...dapat ilmu dengan mudah dan seronok...tak kira la orang cakap BB ni mcm itu ini...kita niat dengan betul Insyallah semuanya tuhan akan tolong ok?

Love
Amy