Sunday, May 10, 2015

Audee Noah

Salam...

B4 terluput dr ingatan Mommy...let me share to aunties here...

16th Feb 2015 :
Today lepas hantar kakak Anya sekolah, Mommy and Daddy went to Columbia Hospital Puchong since today ada checkup Noah yg terakhir b4 lahirkan Noah..this week dah masuk 40weeks...and esok sbnrnya due date Mommy...

After checkup belum nampak any sign yg Noah akan keluar...and Daddy plak gatal mulut tanya doc boleh tak beranak by today?since dah kat hospital..and doc said Y not??

Mommy masuk LR...and start induce guna pills...and guess what? Mommy tk rasa sakit pun sampai la ke petang...this time Mommy dah dapat bilik...Anya and Daddy la yg teman Mommy tahan contraction yg dtg setengah jam sekali..sampai la malam...sonce takde bed utk sorang..Daddy tak dapat la nak teman Mommy...and Daddy pun check in la hotel yg dekat2 situ...by tgh malam doc datang and check bukaan...still 3cm dr ptg td...so no choice..esok pg induce lagi...

17th feb 2015 :
At 6am kene induce...and sket2 rasa contraction yg pada awalnya Mommy still boleh tahan...but nak hujung2 tu hmmm cannot go dah..new experience...masa kakak Anya senang and sekejap sangat maybe sebab dia kecik kot??hehehe... sebab tak tahan..since dh lama tak beranak..Mommy mintak gas untuk kurangkan sakit....mommy dah rasa sangat Noah nak keluar..dengan 3 kali push Noah pun keluar la....tarraaaa....

Sayang Noah...healthy baby sangat!!3.49kg tu bagi Mommy benda baru la..tekejut pun ya..bila doc letak Noah kat atas Mommy...comel....Mommy so 'weng' telan gas banyak sangat!! And so sleepy...so Mommy tido kejap sementara nurse2 bersihkan Noah...

Mommy balik ke wad ptg tu...and Daddy amik kakak Anya sebab nak jumpa Noah.. 😊

Tp masa Kakak dukung Noah..suddenly Noah tersedak...and muka macam nak biru...Daddy called nurse tgk Noah..and sedut air liur and air ketuban...rupanya dah 3 kali Noah tersedak...Mommy punya risau laa..haihhh Allah jela yang tau...

18th feb 2015:
Kita dah boleh balik...yeayyy!Alhamdulillah...Noah and Mommy sihat...syukur...cuma Mommy yang weak sikit...since perut pun rasa sakit lagi...and belum betul2 kuat...

To be continue...

No comments: