Monday, August 8, 2016

Bad experience

Salam...

Ya Allah...syukur Alhamdulillah sebab melindungi anak2ku....

Yesterday morning...we had a breakfast invi from my bil punya kak ipaq at Presint 18...so me,my pil and abang ipaq went there around 11am...

As usual..kami tunggu lif (kuarters)
Bila pintu lif bukak, Anya terus masuk and my husband kat belakang dia pun menuju lif yang sama...malangnya pintu lif tertutup like 2 seconds!!Ya Allahhhh.... my bil kept press the button tapi tak boleh bukak...and my husband try to bukak pi tu lif tp tak berjaya! Ikut logik if u bukak..lif tak kan stop..lagi bahaya!

I can hear Anya meraung sekuat2 hati...and since my husband got panic attack...and only me yang satu2nya boleh kejar anak sampai atas...kami tunggu kt mana lif tu stop first..instead terus naik kejar tapi tk de hasil...nasib boleh fikir logik lagi masa tu...

And lif stop at 7th floor...and turun balik...so i tak jadik naik tangga...sampai lif stop at 1st floor...and lastly turun at P1 dimana kami semua kat situ...and bila pintu lif terbukak...Anya takde!!TAKDEEEEE....!!!

I was like Allahuuuu...anak aku!!manaa???

then semua meluru masuk lif...before pintu tutup i asked husband and mil tunggu kt qbawah...in case Anya turun lif 1 lagi...or someone yang bawak Anya (masa tu fikir bad person je) akan ikut lif satu lg...husband pun kelua lif...me,bil and fil terus naik start from 1st floor sampai la 7th floor sebab dia stop td at 7th floor....

Tak teringat dah kami nak kerumah kakak ipar my bil at 1st floor...kami ingat nak check floor by floor...tp at 1st floor tengok Anya dah kat luar rumah diorang...tengah menangis and kene pujuk2...

Dia nampak mak dia terus peluk...and shacky...dia cakap dia takut and nak Mommy!!Alahai Anya...so sorry...bukan salah sesiapa...cuma pintu lif tu memang dah rosak...sedia maklum la kuarters kerajaan macam mana...eventho kami dah ajar if terjadi mcm ni mcm mana nak buat...tapi dia tak dapat nak praktik kan sebab panik!

Alhamdulillah syukur Allah...dapat jumpa Anya dalam keadaan selamat...rupanya ada brother dr tingkat 7 tu yg bawak Anya ke 1st floor...sebab Anya ada dengar kami cakap P1...but rasanya dia faham ONE...and terus bgtau brother tu...

And sambil nangis...she keep mention nasib baik ada orang tolong Anya...Mommy!

Well Anya...Mommy hari2 doa..anak2 Mommy dilindungi Allah..dijauhkan dari perkara2 buruk..syukur lah...next time janga meluru masuk lif...tunggu kita sama2 masuk...and now dia macam fobia bila naik lif...haihhh...kesian..

And i keep telling myself...jangan ralit sekejap pun tentang anak...even depan mata kalau Allah kata kun fa ya kun...maka tetaplah terjadi...

Am i bad??

Love,
Amy

3 comments:

aisha said...

ya allah.. baca pun berdebar.. alhamdulillah masih ada orang yang berhati baik. memang boleh trauma

TwentyTwo said...

hmm..kesian anya mesti dia takut gila..syukur ada org yg baik hati hantar dia

AmyMizzunderstood said...

aisha : tu la syukur sangat!

Twenty Two : betul...dia pumya fobia till today...even adik dia memain depan lif pun dia dah jerit2!