Friday, October 7, 2016

1y8m

Hello...

Jarang-jarang nak menulis pasal Noah... dia sekarang nak masuk 1y8m... lagi 4 mnths to go...still df him...mcm kakak dia jugak...tapi pakcik ni kalau bagi botol pun dia minum...Anya dulu tak nak...

So far Noah macam anak2 normal yang lain...sekarang dah master bab panjat2 katil...kerusi...mulut pun boleh tahan pokpek2...he can count..haah betul...but kita kene start first...one..satgi dia sambut two...tee...for...five...tix... and so on...tapi until 8!hahahah 9 and 10 belum master...but mommy so bangga... dari saja2 counting masa naik turun tangga...pun dah boleh pandai...yela bukan tau pun 1 tu apa...but then boleh la ajar dari tak tau apa2...hehehe

Dia akan diam kalau kita bg hp...youtube and so on...tp bukan selalu...datang masa2 dah tak boleh handle situation je baru bagi...which is masih ok lagi..takde la dia nangis2 nak hp etc...Alhamdulillah...

Makan ok...syukur...so far tak susah jaga Noah...buas tu biasala budak laki pulak...fav toys dia car...memang suka tengok wheels la apa la..

Pandai merajuk...Noah type manja 2 second...contoh dia akan pergi kat sesapa and mintak dukung kejap...lepas tu boleh lepaskan dia and sambung main...but tak menentu..ikut suka dia la nak pergi kat sapa...hehehe

Friendly type...tk macam kakak Anya...bahaya jugak...semorang dia nak tegur..nak dukung...bukan takat dukung eh..siap lentok kepala...hehehe...mana la orang tak suka...bdk baya2 ni manja...

So far lepas sakit dia dulu tu dah takde apa2 sakit2 yang berat...Alhamdulillah...hopefully tk de la juga untuk masa2 akan datang...doakan Noah ye...





Semoga jadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat....Mommy always doa untuk Noah and kakak...love u guys!!❤

Love
Amy

No comments: