Thursday, November 17, 2016

Anya's Spa Birthday Bash!

Hello!!

Yes my little girl turns 6 on 30th Oct....
Selang beberapa hari je dari birthday Mommy dia...hehehe well anak dara dah besar...dah pandai mintak macam2...

Since at school pun ada monthly celebration, so dia nak 2 theme for her birthday cake!mewah hidup ko nak! Layan kan...sebab Mak Long dia yang buat cake jadiknya just name it kata orang...hahahah


This one at school...Alice and Wonderland theme...cake is from @mysugarshack


So kekdahnya kat rumah nak theme Spa...memula memang tak nak buat any party...tapi biasalah Daddy dia kan dh selalu sangat tabur janji2 manissss...maka terjadi la birthday party dia...


Kan kan kan??dah cakap cake Mak Long memang macam2 !nak order boleh tgk ig @mysugarshack jugak...






Seronok theme ni...
Apa yang korang kene ada untuk menajayakannya....wahhh lama gile tak bagi tips...last sekali masa wedding hahaha...haihh tua dah!

1) booked cake
2) beli nail polish etc kat ig (murah sebotol rm5 peeling...kalau mall rm10)
3) mirror,segala mak nenek tools untuk manicure and pedicure beli kat Daiso....that day beli around rm150 je....macam2 dapat!
4) Alas meja sequein rent je kat ig banyak...
5) bathrobe beli kat parkson IOI City Mall je cost rm70 (H&M pun ada around rm80-rm90)

Itu jek...simple...panggil clown buat balloons bagai untuk boys...sebab boys takkan nak coour2 kuku plak kan??hahaha...tu jela..theme yang mudah..jimat dan seronokkkk!!!mak3 budak pun seronok...hehehe Anya pun happy...

Love,
Amy

No comments: