Wednesday, December 28, 2016

Bandung....

Ok now kita sambung...the next morning, kami turun breakfast...not like usual buffet breakfast...its business lounge breakfast...so tak yah beratur amik foods...duduk and order...dijadikan cerita...order la kitorg...for this lounge breakfast,kene additional la kalau nak merasa..up to u guys...

Sikit2...nampak beberapa meja tak dapat2 lagi foods...so kitorang rasa mesti ada yang tak kena...lambat sangat!so anak2 just makan roti spread with butter...Atim pun saje la soh budak waiter panggil manager...datanglah manager dia...perempuan...so dia check we all punya order (b4 that ada 2 table dah belah dalam keadaan marah)

Mana tak nya...bayar additional...tapi makanan tk sampai2...bayangkan la...so manager explain to us..diorang hanya ada 2 staffs kat kitchen...tak dapat nak buat dengan lebih pantas....so okla kita da tau punca...sebab kalau room service pun dari kitchen yang sama...so bayangkan la berapa ramai orang yang nak guna room service kene tunggu berapa lama?

For me?teruk la..management tak ok...semalam Mocha dapat design cantik2...tp pagi tu mcm buih tu dicampak je kat atas air hahaha faham tak?

Lastly kami dapat foods Alhamdulillah...sedap!cuma itula kecuaian dari pihak management je...overall mmg ok je foods dia... 😉



So abaikan jela...tak semuanya indah kan kan??

Sambung jalan2 for today....we all nak ke outlet2 la konon....hahaha baru masuk 3 kedai je dah surrender!!outlet bosan..tak de apa sangat pun yang boleh dibeli...bek shopping kt kl lagi best...hehe

Tapi we all singgah jugak beli souvenir untuk family...singgah makan nasi padang...yummeh!!


Angkut sekali dengan pak supir...

And then singgah Kartika Sari...tempat wajib la kan...esok dah nak balik dah...

Kemain Noah... actually dah panas hati dengan salesgirl diorg ni...sebab masa tanya harga sket pun tak pandang muka kiter....tapi bila Atim dukung Noah gi kaunter...kemain gedik semua kan?takpe aku ampunkan...hehe


Anak dara teringin nak naik kuda...sebab masa datang ritu dia nampak..so kita tunaikan permintaan dia...tapi sedihh..Noah tidoo....baru je lena tu...kejut2 tak nak bangun!


And dah habis semua tu...kitorg checkin kat Four Points by Sheraton.... Masa ni dah penat gilss...and kitorang terpaksa beli 1 lagi bag..nak isi souvenir2...makanan2 from Kartika Sari tadi...bag mahal cost around rm300...hmm malas cari dengan hari pun dah nak malam...

Dinner room service je...memandangkan malam tu malam krismas...macet kat luar...

Day5 : Jakarta

Packing semua sesiap and terus turun breakfast...




Bye2 Bandung....Kami terus ke Jakarta...sebab kemugkinan kalau lambat gerak...akan macet...today is Krismas...happy holiday everyone!!

Flight 7pm...so dalam masa tu kami jejalan sekitar Jakarta dulu...sembang2 dengan Pak Supir (Pak Dedi) sampai kul 5pm...dia terus hantar kami ke airport...


Sian noah tak dapat jumpa 'atok' (Noah panggil atok huhu) untuk terakhir kali...

An then terus ke Business lounge Garuda...makannnnnn!

Ada mee bakso ok hahaha...kelasss...belasah jugak..sebab dah tk dpt rasa dah bakso sini...


Memandangkan Noah dah tido nyenyak tadi...sudahnya dalam plane memang tak tido la...main je...tengok movie la colouring la...so far semuanya ok...and kitorang sampai KLIA at 10pm mcm tu....ramainya manusia gi bercuti...sampai depan pintu keluar pun jammed!

So tu la serba sedikit experience baru ke Jakarta Bandung 5d4n with 2kids...Alhamdulillah smooth semuanya...ada rezeki kita datang lagi...

Love,
Amy

No comments: