Tuesday, December 27, 2016

Welcome to Indonesia

Salam and hi!

Last minute plan...we decided to go to Jakarta and Bandung....everything settled by Atim..so my task??PACKINGGGG!!Pepaham je la macam mana rupa kalau packing last minute...satu hati suntuk pun tak habis...dengan Noahnya masuk dalam bag...dengan Anya nya kejap nak tu..kejap nak ni!...hehehe

Ok for this entry lets talk about Jakarta...

Day 1 : Jakarta

We boarded with KLM plane from KLIA to Jakarta...Alhamdulillah selesa...big and new of course!!




Flight petang...sampai pun malam dah...and guest what? MACETTTT!! so from airport 6.30pm sampai dalam 9.30pm so agak la kan dok dalam kereta berapa jam dengan anak2 yang keletihan....nasib la tak lama dalam plane tadi...and nasib baik jugak anak2 behave!

Check in at Four Seasons Hotel..before masuk mana2 hotel diorang scan kereta dulu...settle baru jalan...hehe macam scary kan?





Sebab hotel dia sangat cantik menarik...penat pun hilang...anak2 excited... happy me!

Day 2 : Jakarta to Bandung

Around 11am..dah checkout hotel...bye2 hotel semoga ada jodoh lagi dengan kamu!hahaha
Terus ke Bandung....Macet again n again...kitorang sampai takut nak kemana2...sebab kalau jammed teruk...maknanya seharian la kotang kat jalan sahaja...tak dapat kemana2 pun...but Alhamdulillah dalam 4jam macam tu sampai la Bandung....

2nd hotel is Intercontinental Hotel..Bandung is so much better than Jakarta....last aku pergi pun 7 tahun lepas...masa tu tak teruk macet dia...sekarang je lain maciammm...




Actually kitorang dah penah stay at Intercontinental Hotel KL...and sorry to say...much better KL from Bandung...

Dinner at Stone Cafe Bandung...dekat je dengn hotel...since semua dah kepenatan...





Day 3 : Bandung

Breakfast amik room service je...



And checkout hotel...today nak pergi Trans Studio Bandung!!!






Ok review time!
Eventho dah melepasi ketinggian...but aku rase only 1 ride je budak2 baya Anya boleh naik...sebab yang lain macam too extreme! Yang tu pun bergoncang jantung kat dalam ni..hahaha nampak je macam untuk budak2...but trust me...ini je paling ok...

Indoor..tapi panas...ride untuk budak2 baya Noah 1 jugak..tu pun dia buat macam gym...beter pergi kidzoona ke...yukids island etc2...sebab sedey sangat nengok...hahaha...cuma yang ok sket ada macam small aquaria dalam tu...itu jela yang merawat kedukaan Noah...hahaha sebab nampak Shark doo doo dia...

So..lepas dah kepenatan tengok magic show bagai2...tu pun banyak ride tutup sebab magic show tu lah!kitorg pun nak balik hotel....check in pulak ke The Luxury Trans Hotel..ye hotel ke3...berpindah randah...sapa tak kuat jangan ikut hahahaha...sebab hotel ni sebelah Trans Studio tu..Pak Supir cakap ini hotel paling mahal di Bandung...tetiba aku plak rasa serba salah bila dia cakap gitu...ok ni takde kene mengena dengan aku...sebab Atim yang booked semuanya...lagipun dia bayar...hahaha...

Ok before check in hotel...kitorang singgah Trans studio Mall kot nama dia...tak ingat...tapi memang nak masuk Trans Studio akan masuk mall ni dulu...ye...Trans Studio dalam mall tu...sebab masa datang tu..kitorang nampak ada train la...ada activity yang anak2 aku lagi suka sebenarnya...hahaa





Dapat invitation for hitea kat hotel ni...terus mintak hot Mocha!!hahaha...





Hotel ok..selesa cantik...eventho interior ada bercampur baur sket...tapi ok...not bad!

Ok...next entry kita sambung...review pasal hotel ni....

Love,
Amy

No comments: