Friday, November 24, 2017

Its all about Noah

Salam...

Jarang2 nak berupdate pasal anak teruna yang satu ni...sebabnya dia tak banyak perangai pun..senang jaga dari baby...sampai la sekarang tak de la banyak songehnya...Tapi dalam 3-4 hari lepas Noah dah start menampakkan ciri2 tantrum....

I start google...Baca balik entry lama pasal anya masa age 2y ni...memang Anya pun dulu ada tantrum jugak..Tah la..benda ni buat me as a mum jadik sedih sangat...Maybe dia rasa insecure nak dapat adik...?but this week memang me and husband focus kat dia lebih..kesian Anya...kadang2 terpaksa suruh Anya ikut jr cakap Noah...

Dia bukan style baling2 barang...tapi more macam...bila kita suruh something dia tak nak buat...and bila kita buat sendiri...dia meragam nangis biar dia yang buat...

Im 29weeks pregnancy...
bila nak turun tangga...kalau kita lupa dia selalu pegang tepi dinding...dia suruh kita naik balik and do it again...paham tak??Im so tired...Ya Allah...dugaan apa plak si Noah bagi kali ni...Seriously...memang kene sabar banyak...tapi sometimes hilang jugak sabar ni...bila cakap elok2..dia tak dengar...i have to pujukkk him all the time...omg stress giler!!!dah la hormon Mommy tak stabil ni...hahaha

Jarang2 nak cubit or pok dia...sebab dia memang tak selalu timbulkan masalah mcm Anya kecik2 dulu hahaha...so once dia buat perangai tu...tercubit gak la...bersalahnya rasa...kadang2 terrrnangis sekali dengan dia...baby dalam perut mesti confuse..drama apa laa mak aku ni buat..?

Allahu...
Hari2 doa...rindunya Sepet Mommy ni...Mommy nak Noah yang dulu...yang manja..yang lembut...I just cant...ke atau aku je yang terasa lebih??haihhh tah la...Benda ni dah bincang banyak kali dengan Atim...kitorang pun sesama carik solution...

Aku tulis entry ni untuk reference akan datang...senang nak kenal pasti apa masalah anak2...sebabnya aku cari balik pasal Anya...so aku rasa entry macam nj penting..

Well...will update about my sepet boy again...hopefully tak lama la rajuk dia...tantrum dia...Kadang2 mintak kat Allah...cepat la masaa...cepat sket nak beranak...uwaaaa....

Okla..tq for reading...sesapa ada any suggestion or info bokeh la drop comment..
Sekadar nak melegakan perasaan mak2 ni...

Love,
Amy

No comments: