Monday, January 15, 2018

3rd pregnancy

Assalamualaikum...

Hello readers!!!
Nak masuk 37weeks dah esok..Alhamdulillah baby semua ok...cuma a lil bit bigger dari weeks dia...but tkpe Mommy memang kene diet...and Mommy usaha jugak la...hahaha...ingat senang ke???

Semua baby stuff dah ready...Insyallah...cuma tunggu masa je...harap2 keluar la cepat sikit dari Noah...ahhaha..kalau tk lagi besar baby kite...but doc expected 3.6kg...tah la..ku redhaa janji semua selamat...

Masih checkup di Columbia Hospital Puchong with Dr Raja...my all time fav doc of coz!

Anya dah masuk standard 2 this year...(2018) and sepet Mommy,Noah...nak masuk 3yo!!!alahaiii cepatnya besar...tak puas nak bela...but overall semua nya ok...Noah dah tkde tantrum...but dia memang sejenis manja...jadik hmm layankan...

Bout my pantang nanti...Insyallah aunty aku yang akan jaga...since my Pil akan ke Finland on February...hopefully baby kuning tk lama...haha confident baby kuning kan??tapi ye kot..sebab Anya and Noah dedua kenaa...tukang urut pun dah cari...cuma nak kena confirm again bila dah beranak nanti....

My 3rd pregnancy memang banyak belajar dari yang lepas2...contoh ritu tk de bengkung...kali ni bengkung dah get ready...milk booster takde...dah beli eh kali ni!!hahaha apa lagi...set lepas bersalin dah beli...sebab masa Noah lambat sangat tunggu kakak yang urut tu bawak..Noah plak kene jaundice...I kene stay hospital lain plak sampai demam2...sebab masih weak...but this time i dh prepare..so boleh bwk ke hospital terus hahaha...tkde la masuk2 angin badan sampai demam...

Socks comel2 dah beli...haha mrmang preparation kali ni bijak sket la..tq to Noah!huhu....cuma nak kene beli barang2 basah for my aunty nak masak lauk2 pantang je tinggal...tu later laa..ada lagi 3 weeks lagi...

Apa lagi eh..hospital bag dah pack...tinggal bawak masuk kereta je...itu je la kot...

Semoga yang membaca dapat la doakan aku dipermudahkan semuanya...dupdap2 rasa...macam tak pernah beranak plak! Confirm lain2 situation hahaha...

Tq to mamaxoxo...yang banyak bagi nasihat dan idea...

Love,
Amy

1 comment:

f.i.e.z.a said...

hi dear lama tak update. tgk your ig je :)

i doakan u selamat melahirkan, dipermudahkan semuanya. doakan i pun ikut jejak u hehehe.

love,
fieza