Sunday, April 26, 2009

it's happened...

Hukhuk..Anyway bukannya masalah berat sangat..tapi cam takut jek nak tempuh hari2 yang akan datang nih..Well last saturday,i went to CandidSyndrome..Salha's,CS PR..yang layan kami..she is such a nice woman.. :) After chit chat bla bla bla..then ok..Enchik fiance pun cam masih berfikir2 lagi..well 60% setuju nak amik CS cover our majlis..tapi kata putus still belum ada..haishh..

Then around 6pm..apoinment with Freda Lesari Putra..owned by Farish... Dia sangat peramah..dan boutique dia sangat cantek okehh!Harga make up pun still leh consider lagi..baju pulak..heheh pun dlm rate yang aku rasa leh terima jugak..cumanya dia ada style Indo sket..sape suka..suka la kan?tak suka gi la carik designer lain..tapi yang aku suka,aku dah tunjuk kat dia baju nikah yang aku kehendaki...since nikah nak pakai tudung,so dia edit skit dengan sketch design baru 4 me!well...suprised...!!baju yang simple itew menjadik gojes!dan memang la aku tak leh amik design yang dia sketch tu kan??agagagaa...

Aku puji cara dia layan customer..since dia baru nak naik dalam bidang ni..dia ada la rasa rendah diri sket..tapi aku suka dia tak la selazer M*n K****g!kui3...
but he more to makeup!..dia ada taste jugak...so sesapa yang rasanya suka design ala2 dia..gi la try...aku pun saje je nak tengok apa yang dia boleh bagi untuk wedding nanti!

Dan the latest hot2 story is..me and Atim decide nak buat wedding together..well lebih jimat rasanya bila di calculate balik..cumanya before this aku pernah la tanya Ayah..dia mcm tak setuju..but after aku ckp leh jimat around 8K..dia pun agreed dgn syarat...wedding venue haruslah tengah2..supaya fair untuk family masing2!

Persoalannya adalah..theme tak sama!taste plak memang berbeza..apa kah harus aku lakukan?tinggal lagi 9 bulan..tapi yang penting ada benda2 yang aku suka bila Atim suarakan pendapat!yihaaaa...luv u la fianceee!!tak sabarnya saya!...(gedix okeh!) Tapi sy sangat berminat dgn wedding dress ini...kalau taste kami digabungkan.. :)



sopan dan ada ciri2 yang memang aku gemar la..tapi..bolehkah??agagaga..no comment!
bek boh jek pic camni haa..kan senang..?

Itu jek kali ni..aku harap blogers leh tulun aku!

10 comments:

f A r H a N a said...

byk dah setel nih dear...gd luck!!chaiyok2x...

ape yg leh setel, setelkan dulu...eh, ok wat wedding reception togede2..senang nk dtg...all frew leh togede2 gaks..wish u best of luck!!

hidden.wing said...

babe, ape problem nya skang ni?
tema? venue tgh2? dress?

*confuse hihik*

AmyMizzunderstood said...

okeh..prob is..theme habis tukaq dah!tempat kalau leh nk carik yg sitting down yg 800 org leh dok sekali..(ni tak sure lagik nk buat siang ke mlm)

sbb b4 this i nk buat majlis siang..biasa2..but fiance nk buat mlm sitting down..theme dah lari habis..hik3..baju jugak..me more traditional..but he prefer garden2 camtu..

fening!

hidden.wing said...

diva la atim kau ni...nak garden2 hikhik. layan je la, once in a lifetime nye event kan :D

800 sitting? kene source bigger hall ni. dh dapat lum?

AmyMizzunderstood said...

agagaga...diva katanyer!!
oh ya..ada tempat dah..cuma nk gi tengok and tanya..harap2 ok la..!

wink~~ bg u bunga sbb kater tunang saya diva!agagagag siap ko!

aszadha said...

bgs gak bt sekali jer majlisnyer...mmg jimat...tp...2 la...lain2 keingginannyer...slh sorang kena la ngalah yeer..
caner wedding dress ko??

Reena said...

hye amy, klu theme garden sgt sesuai lar dress u mcm tue. sangat diva..agagagaa..(hehe...agagaga tue apa ekk). cutelah dress nie, sweet jer..

anil lutaze said...

amy...aiyak...yelah..bile dah 2 keluarga bergabong tenaga..akan tmbullah mcm2 idea..hak...tp kalu u sebulu dgn ur fiance...x jd masalah...bju tu cun...buatlahh.. (sambil guling2)..plis..plis...

AmyMizzunderstood said...

sanah ::tu la pasal..kena la mengalah...tempat lak kena carik baru...!hampes..tengok la camne

reena ::thanks!baju tu mmg sweet..:) agagaga tu gelak yg cam noty2...heheh

anil ::ye sekali lagi...harusla mengalah each other..tapi yang i tau..both of us nk buat yg the best for our wedding..n we need each other too..hik hik insyallah baju ni dlm list!

Hafidz Kamaruddin aka HPP said...

double wedding every single details kene fikir 3,4 times...kalau x kelam kabut nanti

:)