Saturday, May 9, 2009

Happy Birthday Mama...

Today is Mama's birthday...Happy birthday...tapi dia dah tak de kat sini...
Almost 4 years jugak aku tak dpat belikan dia apa2....yang dpt aku bg adalah Fatihah..dan Yassin...

Mama,
Rite now,im busy preparing my wedding..sumtimes rasa tension...sumtimes depressed..Wish u are here..besides me..calm me..as usual..kan??:)
Suddenly rasa cepat sangat masa berlalu...Mama...i wish i can turn back time..i will hug u..and said I love u Mama...!Wish that i will meet u..even in my dreams..Still waiting that till today...Im sorry Mama..for wut i have done...
I still remembered...u worried about Jan...eventhough the last day we meet..u keep asking.."Where is Jan?"...I dont want to cry in front of u..I want u to be strong..Mama takut Jan tak de sapa nak jaga kan?

After u not here..I took the responsibility to take care of Jan..and Ayah..I cooked for them everyday..kemas rumah together..eventhough sumtimes tired came back from work..but bila teringat Mama..suddenly datangnya kekuatan untuk semua tu...Dont worry Mama..I will take care of them.. :) Ayah also changed a lot...Jan..seperti kurang kasih sayang..tapi me and kakak try our best for him..Insyallah..

I hope my future husband's Atim will understand me..He is a nice guy...sayangnya tak dapat kenal kan dengan Mama..dia mempunya ciri2 seorang suami yang bertanggungjawab...Insyallah..pilihan kali ni tepat..

Semoga mama tenang disana...Kami sentiasa doakan Mama..dan sentiasa rindukan Mama...Sumtimes rasa down..wedding preparation without Mama..sangat2 tak best..Hanya Allah saja yang tau...Insyallah semuanya berjalan dengan lancar....
Selamat Hari Jadi Mama....I love u!


pic 2004:: mama with us..Jan,me and kakak....

Selamat Hari Ibu untuk semua...(feeling2 emo today...)



9 comments:

Jasmin Hassan said...

al fatihah for ur mum. =)

Anonymous said...

alfatihah....

Anonymous said...

Wa.waaa...amie..ko buat aku nangis lah baca blog ko kali ni....

AmyMizzunderstood said...

to all ::thanks ya!mari la mendoakan sesama....toksah nangis!!jap gi aku pun nangis!

Dzulkarnain M.Razak said...

hatiku yang garang dan pantas ni sayup seketika tatkala membaca entry kali ini..(sambil denga lagu tercipta untukku)

"♪♫~~amy ingin mama slalu..hadir dan temani amy di setiap langkah yang menemani amy..mama tercipta untuk amy..sepanjang hidup amy.isk isk(aku)~~♪♫"

p/s:tak jadi aku nak wat lawak kali nih..aku simpan untuk entry akan datang..tungguuuuuuuuuu...

info:b'day arwah mak kao sehari sebelum b'day mak aku..

Reena said...

Amy, sungguh terharu Reena membacanya...Reena pun sama, nnt kawin arwah abah dah x de. Sedih kan...Alhamdulillah Amy dapat suami yg baik..

AmyMizzunderstood said...

zul :: hahhaa..sempat lagi ko nyanyi..kebetulan lagu tu berkumandang..lagi deras la air mata ini...

reena :: thanks reena...u too!be strong ok?

Anonymous said...

Al-Fatihah..sedey la weh..semoga ko jalani hidup dgn tabah..aku pon akan rasa kehilangan suatu hari nanti..cuma cepat @lambat jer..hargailah insan tersayang selagi masih hidup..but aku tahu..u r strong buddy..insya Allah..Allah akan memberkati hidup mu..

AmyMizzunderstood said...

Anonymous ::siapakah kamu...hik3..ya insyallah..tu la..mmg semua orang akan rasai benda nih..betul2 wajib hargai sapa jek yang ko syg!igt tu..