Monday, June 29, 2009

Best giler!

Best giler wehh!itu yang aku leh cakap once i saw this movie..My Sassy Girl...Semalam citer ni kuar kat Star Movie..aku leh layan la..aku info nk tau lanjut pasal citer ni...but rasanya Hollywood remade the Korean movie..sebab korean yang buat citer ni dulu?? (correct me if im wrong..) tapi rasanya mungkin lebih kurang sama kan jalan citer dia?since aku tak tengok lagi korean nya version...


It was the typical story of a good boy falling illogically in love with a cute crazy chick...crazy habis okehh!!mula2 citer pun dah nampak giler pompuan nih..sampai aku cam ehh bencinya aku watak dia nih!!rerupanya deep inside, tak sapa tau..dia kematian tunang...sampai la jumpa dgn sumone ni..lelaki yg paling baik..dan jujur..ikut je apa pompuan ni suruh..touching giler la sebab dia sanggup buat tah apa2 untuk pompuan ni..

Rerupanya dia sengaja buat mcm tu kat laki ni...sebabnya..muka,cara diorang jumpa..layanan seakan sama..tapi this girl tak leh nk accpet lagi laki ni..sbb dia rasa dia akan curang kat bf dia yang dah mati itew...since dia pun tak leh lupa lagi citer lama..1 hari dia buat keputusan..untuk tak jumpa selama 1 tahun..yang bestnya..laki ni tunggu sampai setahunnn...even kuar date ngan pompuan2 lain..tapi dia tak rasa chemistry kat situ..sampai la hari yang dinanti..laki tu tetap tunggu..tapi gf dia ni tak dtg..sadis..!huhuhu...

Pompuan ni anggap...if dia ada jodoh..dia pasti akan jumpa laki ni balik...camtu la lebih kurang..lain org kan lain pendapat..tapi kalau kita tak usaha pun tak jadik jugak kan??Lastly tah camne..mak kepada bf simati itew..nk kenalkan sumone kat pompuan ni (since dia baik ngan bakal mak mertua dia la..) jodoh..rupa2nya..org yang dia nk kenalkan tu..adalah bf dia ...yihaaa jumpa balik...syioknyaaa..nangih2 aku tengok citer nih!hampes!


Oh ya ada 1 part,..aku rasa ada kat citer melayu "Im Not Single" yang Farid Kamil jadik hero..time dia nk serahkan isteri dia kat xbf balik..dia senaraikan apa yang patut dia buat dan tidak..ada dlm citer My Sassy Girl..macam biasa..aku rasa filem Melayu belum ada idea sendiri nk kuatkan filem sendiri..aku rasa mmg kita pun tiru citer korea laa... (tetiba!) poyos!!

7 comments:

naddynad said...

hi amy...btul btul..MYSASSYGIRL asalnya ni mmg cite korean ...lama dulu lagi..*dah xigt sgt..tp cite ni mmg sweeeettt n klaka2...gf dia garang n selalu protect bf dia...(*kalu tak salah la...version korean)

Qis said...

amy, cerita korea tu keluar dulu... dah lama jugak... i think dlm 5 years ago... tajuk yg sama.

MyRule said...

Dah tgk citer ni versi korean..years ago..memang best..hehehe. Heroin citer korean dia sgtla jelita...

AmyMizzunderstood said...

naddynad ::hi!korean version kuar 2006 kalau tak silap amy..tapi nnt la carik cd hehehe..

Qis :: tak sangka ramai minat citer2 camnih!

myrule :: us heroin apa kurang nya..sgt cantek..

dialicious said...

I've seen the korean version..i remember 1 part tu the girl sakit kaki..so they swapped their shoes..the guy pakai high heels..ade x?hehehe

sitijamilahazmi said...

hahahahahha true enough amyyy!malay movies blom mantap lg!i've watched sassy girl the korean version tp englishnye blom.but d guy nampak chomelllllllll!

AmyMizzunderstood said...

diah :: adaaaaa!!hahaha..tapi english nya version laki tu tak pakai..dia just pergang high heels that girl!!hihi..chumel!!

sitijamilahazmi :: betul2..mmg comel la..sweet je muka dia..huhuhu...