Saturday, June 27, 2009

Made of Honor

Tajuk dah mcm citer filem...ingatkah anda cerita ini??

eh2..tak..aku tak gila lagi nk pilih lelaki as my made of honor..kan..Cumanya hari ni aku nk citer pasal sumone yang aku kenal time study dulu..Her name..Chieha..

semua ni kwn baik aku kat college..yg tengah is Baity (Bet) and baju biru tu Chieha..yang belakang tengah diri tu Nik..diorang byk bantu aku time aku down 1 masa dulu...thanks babe!

dia pun dah berjaya sekarang..

this is wut i call 'giler'

Last 5 years, i met her..that time we bought nasi campur at kedai makcik (we always called kedai makcik)..that time i beli lauk udang masak sambal petai...since we never know each other,she always call me 'petai' at college!!see..mula2 lagi memalukan aku!ces!

After that, dengan tak malunya dia tegur me..and ckp "nak lepak kat bilik ko leh?" im just like.."ha?..er..er..ok.."ok sebab baru sangat kenal..but its ok la..bukan dia boleh buat apa2 pun..tak sampai setengah jam..i can feel the chemistry between us..bukan semua orang kita leh rapat dlm sekelip mata..tapi curious jugak..sebab it happen too fast!

Chieha sangat giler2 punya type..so that leh ngam with me la..coz i pun tak berapa nk betul..went to college together..sumtimes dia tido kat my room..(i je tak penah tido bilik dia..tak best!!cam bilik mayat je rasa..sunyi je..) Wut i like most bout her bcoz..she is friendly..talkative..nice..and the important thing is..honest!!no secret between us...and she's a good listener too.. (even kawan lebih 10 years pun tak serapat me n chieha..serious talk!) mulut cam neraka sket but I dun mind sebab apa yang dia cakap selalunya logic...

Rite now..dah tiba masa..im getting married..b4 this,we all selalu citer2 pasal kawin..sapa nk jadik pengapit..sapa kawin dulu...sekarang dah sampai masa...Chieha..since aku dah janji nk ko jadik pengapit aku...aku akan tunaikan janji tu..Semoga ko tak rosakkan majlis aku!ahahahhaa..

Once I told Atim bout this...Atim pun macam tak confident.."Chieha??boleh ke u?"hahha..ni la sebabnya aku soh ko bersopan santun bile jumpa Atim dulu!!Haishh.. Tapi tak..habis ko citer semuanya kat Atim...tapi tak pe..as a fwen..aku pecaya ko buleh..Oh ya..sekarang tengah diet katanya..sebab nk jadik my made of honor punya pasal..jgn lebih2 ehhh..kang orang tak nampak aku..nampak ko pulak..mana tau..kot jodoh ko plak pasni kan kan??

Anyway..thanks Chieha..i have a lot of experience..knowledge kawan dgn ko..thanks juga sebab sudi jadi my made of honor..friends forever k?
Love ya..!

6 comments:

HEMY said...

dia ada wat servis made of honour tak?hehehe...

kawan2 mmg preciousss

Anonymous said...

u study kat ner? amik course pe?

AmyMizzunderstood said...

HEMY :: hahah service??better ask her...huhuhu rasanya tak kot?heheh

Anonymous :: I study kat IUCTT..damansara..amik business IT

myra said...

aku suke gile cte made of honour tuh....hehehehhe...

Dayang said...

Orang kata sahabat yang baik adalah lebih sukar dicari berbanding dengan cinta? Betul ke? Hmm saya pon x taw sejauh mana kebenarannya..but dear, always hargai persahabatan ok.as

AmyMizzunderstood said...

Dayang :: ya dayang..untuk sahabat yg pandai menilai sahabat harus la kita hargai..tapi sahabat atas nama je pun tak guna la..kalau diorang pun tak tau meaning dia apa..hik3