Wednesday, June 24, 2009

My Endless Love...Atim

Saya masih mengerjakan sesuatu dari hari kehari..mcm biasa..hari ni tergerak hati nk cerita tentang tunang saya.. pada yg meluat toksah la baca..hari ni aku nak feeling2 gedix sket..agagaga..okeh...

Aku selalu buat 3 benda..iaitu...update fster,myspace dan facebook!oh ya..blog juga..tapi hari tu..aku mendapat satu msg di fster dimana seorang hamba Allah ni tanya itu ini pasal aku..dlm hati "wahh..laku lagi aku rupanya.."agaggaga...aku reply ringkas..sebab mls nk berbalas msg kat fster..plus aku tengok pic dia kat fster mcm taiko mana tah..aku bg ym.. Ber'YM' la kami.. seingat aku masa itew bulan puasa thn lepas..September 2008...aku agak angau dan terus save semua pic2 dia dlm folder kat pc..GILAK!!(gila gatal time nih!...)

atim sewaktu muda..dlm lena..** psst..yayang,i curik pic u!agagaga**

Hari Raya..opss silap..malam raya dia bawa aku kerumahnya..alasan..jom tengok kitorang men bunga api..huhu aku suka!aku kan gila..on jek sbb masa tu kitorang kawan2 je..oo dia lagi gila..!hahaha..hari tu la hari pertama aku jumpa keluarga dia secara tak rasmi.. ok habis part tu..

melaka with love kengkononnya..

bibit cinta (auyoo awatla ang nya ayat ni amy!!jiwang!) datang..jengjengjeng...time tu..family aku tau yg aku sedang berkawan dgn seseorang..dan mereka seakan merestuinya..hihi..gatai!1 day family dh plan nk ke melaka bercuti..so aku ajak dia..dan dia ok!we spend a lot of time there together with my family..so dia lulus ujian kali ini.. :) yelah aku ngaku..aku dah syiokk sama ini orang..sebab dia seorang yang kelakar!!dan suka layan kegilaan aku..dan aku nampak kesungguhan pada insan ini..tah macam mana..we decide to engage..but merisik first on 8/2/2009 after that tunang on 8/3/2009 genap 6 months we known each other....6 bulan ok..jgn memain!cinta suci nih..aghaahaha...

engagement day 8 March 2009 **abaikan muka aku yg buruk**

dalam masa itu jugak la we learn and respect..since baru sangat kenal tapi rasa mcm dah kenal bertahun2 lamanya..cewahhss..!!Atim is the one yang berjaya buka pintu hati aku kembali..dia juga yang banyak bersabar..byk ajar aku camne nk menjalani idop sebagai seorang teman hidupnya..dia byk bg aku nasihat dan khutbah jumaat!agagaga..walaupun dia suka membebel dan cepat cool..aku tetap heart atim!!huhuhu... (again ko jiwang amy!) Atim seorang yang baik hati even kekadang dia cerewet..agagga...pok satgi!!Dia suka bawak aku jalan2..juga makan2..sebab tu aku menjadik bulat kini..orang soh sit up, dia sit down!kami suka shopping!

And lastly...rite now..kami berdua dh dapat date yang sesuai for our wedding..dengan dugaan2 yang Allah bagi..Insyallah dapat tempuh sesama..sampai la ke akhir hayat..ye..bermula dengan FRIENDSTER..berakhir ke jinjang pelamin..insyallah.. (tak hengat ayatt..!) dan berharap agar Allah permudahkan segalanya..amin...


Dear cik tunang,

Terima kasih ya menjaga saya sampai la hari ni...dan akan membawa saya menonton TRANSFORMER pada malam ini...i heart u very much!!agagaggaa gurau2..thank u very2 much untuk semuanya...i really appreciated..Sayang kamu!

Love,
Amy

20 comments:

QueenWizza said...

sweetnye n3 ni heheh :)
smoga bahagia salu ;)

AmyMizzunderstood said...

queenwizza :: terima kasih..heheh :)

Ole-Ole Manis said...

Hye Amy, sorry for the late reply. I nak email quotation. Email plz. :)

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

salam.... lawa lew baju tunang ang huhuhu leh load laie tak pic baju tu sepenuhnya??? hehehe mana lew taw kot2 leh dapat ilham masa nak bertunang nanti hehehe

BuTtErFlyInFraMe said...

wah wah..ni kira flashback balik la ni ye..papepon. smuga kamu bedua bejaya ke jinjang pelamin...

sitijamilahazmi said...

awwww that was sweet barbie =) the relationship is spontaneous kan kan. i pray that both of u will stay on the right path all the way.go through all the ups and downs sama2 ok!

mwahmwah

sabsabby said...

Bestnya korang...i doa you guys for bliss and happiness....btw i pun just got back from transformers...

AmyMizzunderstood said...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah :: oo buleh2..nant i upload lagi baju tunang itew...tp rasanya persis baju rizalman yang u suka tu..:)

BuTtErFlyInFraMe ::thanks a lot..pray for u too...amin..

sitijamilahazmi ::thank u dear...insyallah...doakan la untuk kami..

sabsabby ::oh yeke??transfomer best giler la kan??nak tgk lagiiii

dialicious said...

alahai..comeyyyynyeee..kenal di frenster yer?hehehe..so kire cepat jgk..mcm diah pun tunang after 6 mths kenal..uhuhuh..ramaila org nak terpengsan..hehehe

Suzie said...

alalala amy,kak suzie kenal hubby kat internet tau...web myjodoh lagi,bila mmg dia tu jodoh kita insyaAllah mudah je jalannya walaupun sebelum ni pernah kecewa bagai nak m**p*s..haha..tp kalo Tuhan tu kata dia bkn jodoh buat mcm mana pun tak jadi hape!

it's sweet to remember rite =)

hotcocoa said...

sweet :) bguna jgk fs yg sengal tu. hehe. congrates!

AmyMizzunderstood said...

diah :: ha ah fster!6 mnths jgn kata ramai pengsan diah!yang dah pengsan pun ada!hehehe sbb tak pecaya!

suzie :: tol la kak suzie..yang tuhan bagi itulah kita kena hargai..bukan orang2 yang tak guna tu..agaggaga...emo sket!

hotcocoa :: hahah thanks..bila la aku leh tengok muka tunangan mu..hehehe

chajuya said...

oh so dis is how u guys knw each other...hatim nvr told me!!

congrats dear!!

AmyMizzunderstood said...

chajuya :: haha thanks!

Upcoming Big Day said...

oh.. sweetnye.. tiba-tiba i rasa nak share lop story tp maluu.. hikhik.. gediks nye. anyhow..hope both of u last forever.. and happily ever after hehe.. ;)

AmyMizzunderstood said...

Upcoming Big Day :: harusla gedix untuk membuat entry seperti ini..hahahha

f A r H a N a said...

nih ape ko meroyan bt n3 nih..he he he..

neway dear, im hepi for u..congrats n gd luck...slamat melayari dunia baru..ahaks..lebiu dear.. :D

AmyMizzunderstood said...

farhana :: thanks..ha ah meroyan dah tu pasal buat feeling2 gedix!agagaga

dIaNa said...

amy laling,so sweet of you.. aww.. hahaha.. anyway.. Good Luck and All the best to both of you! Semoga berbahagia ke akhir hayat.. Amin..
:D

AmyMizzunderstood said...

diana :: hehe..bout i save his pic..dia tak pernah tau sampai la i post this entry...and he keep repeat my words..lol!malu la saya!