Wednesday, July 22, 2009

Kamar Beradu

Huhu...perasaan gila meroyan yang tak keruan apabila menjejak kaki ke IKEA tempoh hari...Lantas baru la teringat..bilik saya!!Ooo..teringin nya nk tukar bedroom color..since time bujang2 nih..bilik mesti la color PINK kan?Lani nak kawin dah..so cek nak tukaq color la bg tantekk sket..

Bertuah nya saya kerna mempunyai furniture yang masih lagi baru dan elok, dan bewarna coklat gelap+hitam.. Feature Wall saya bewarna pink dan yang lelain bewarna pearl white/green yang sangat soft kombinasinya..kipas juga bewarna PINK!hahaha chomel..(ayah yang punya kerja..tapi hasilnya sangat cute!)

Dengan rajinnya saya telah membuat kajian..dan membaca dan research segalanya..
pertama, haruslah memikirkan apa yang aku mahu...contohnya..situasi seperti mana yang aku paling suka apabila berada dalam sebuah bilik...

Jawapannya :: Aku mahukan bilik yang tenang dan sejuk..serta nampak luas..

Apa yang aku dapati adalah color2 seperti ini..

wall in grey..sangat classic tapi cantik!jatuh cinta pada biru dan cream..
still in grey mood!rasanya mcm ni la colornya..with lil bit blue..:)

Lighting pun penting juga kan??If still on budget, mmg ler saya mahukan nya!!...

chandelier seperti ini byk kat Nilai..mungkin murah??mungkinkah?

Hmm,..dah boleh start anytime to get new look for my bedroom!yihaaa....

p/s:: any idea where i can get cheap wall paper??huhuhu (gedix!) oh ya...sekarang tengah mengerjakan crystal handbouquet!!yihaaa...cayok2..




19 comments:

Sha Pattinson said...

Guud luck ...untuk mendecor .wah sangat suka dengan chandelier ini tapi lagi cantik kalau ada color itam ..wahh nampak sangat mewah ..tapi yang ini pon lawa jg ..yoko? nilai ada banyak chandeliers?? eyy nak pesan dgn en tunang la nih ...

dialicious said...

blue chandelier tu cantikkk!!mane nak dpt yer?huhu

AmyMizzunderstood said...

Sha Pattinson :: ada banyak!color pun mcm2 ada...hitam,merah ckp jek!u must go la dear!i pergi pun kebetulan jek..hihihi nnt leh pergi lagi...

dialicious :: try la gi nilai tengok..kalau kedai lampu biasa2 ni takot mahal plak..oo lupa u punya theme biru kan??

ISFA said...

nilai?? if yg ada sekitar negeri 9, i think boleh lea beli kat nilai..

tp if dari utara nk kesa.. i dunt think so.. sbb lamapu kat sana harnya lebih kurang sama jea...

i tau phun sbb my bro, dia cari lampu nak pasang kat umah dia.. dia beli kat banting lg murah.. :)

i bg opinion jea.. hikhikhik :)

achmal said...

hey amy
i like grey tooo!~

hehe slamat mendecor :)

Nariko said...

omg.. i love the grey room! and also the blue chandelier.. nmpk great together.. nnt la kalau saya berduit, akan ku cat rumah ku dgn kaler ini.. muahaha

hanim said...

amy, gele chantik!! bgtau la nama kdi..nk g cari color merah..kdi lampu mhl laaa

anil lutaze said...

chandeliar tu carik yg plastik kaca ...kalau kristal mahal..

nak dpt seratus lbh kt kedai2 lampu byk gak lah..tp agak payah...

saya beli kt sg buloh...stlh direkemen suami sblom kawen dulu...dpt gak wrne purple..jd ihik..sesuai dgn tema...

zara said...

mude2 dh meroyan..isk isk...jgn my..za nak g kenduri amy dulu..hehe

AmyMizzunderstood said...

ISFA ::betul2..kalau dari utara ke nilai agak jauh kot..baik gi beli kat sana je..hihihi :)boleh nego lagi2 kalau kita kenal orang tu kan?huhuhu

achmal ::ha..nanti kawin leh la mendeco bersama suami ahahhaa..

Nariko ::oo tak sangka sama taste rupanya..u know wut, purple pun in dgn grey!sentuhan yang sgt class!

hanim :: will get the kedai name!

anil lutaze :: betul la anil..if crystal yang betul mmg pengsan la laki kita!hahaha..sg buloh tu kedai yang mana ??bgtau la nama kedai..

zara ::mana ada meroyan la...zaharah2!

BuTtErFlyInFraMe said...

wah cantekkk...
psss...nak buat kan crystal hand bouquet kat sy tak??hehehe

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :psst...ok jek kalau nk saya pasti membantu!oit kamu menang apa eh kat rumah kebaya??amboi3!

niki said...

i like the gray room tooo!

AmyMizzunderstood said...

niki :: grey color IN sekarang..semua orang pasti la suka kan?

littlephia said...

grey...grey...grey... :)

love it.

BuTtErFlyInFraMe said...

menaang ape amy? siyes taktauu

Sha Pattinson said...

for your info skang m room pon gray + apple green hihihi ..tak lari theme takat nih tapi nak tambah biru2 skit ok tak???

anil lutaze said...

saya akan risik suami saya..mmg murah giler kt ctu...dah berjeman my husband beli lampu kt ctu.

AmyMizzunderstood said...

littlephia :: love grey too!hehe

Sha Pattinson:: oklah!mesti cantik kan??

anil lutaze :: thanks puan anil!jgn lupa inform kat saya!

p/s : pergi tak wedding reena?