Tuesday, July 21, 2009

Lampu bulat IKEA

Hehe title cam kelakar...tapi mmg pencarian telah bermula..
At last me and Atim gi juga ke IKEA..sebab sekarang kan sale..so harus la aku pergi carik lampu yang diidami..untuk dihias pada pelamin ku nanti... :) mata bersinar2 tengok curtain2 yang cantek!huhuhu,..sabar je la..

Even lambat lagi..tapi time SALE la cara paling bagus untuk kurang kan budget!!even RM2.00 itu pun sangat bermakna bgku..

Lampu yang mana?? Yang bulat tergantung tu la..jap ni ada pic aku google..


RM2.90 untuk size paling kecil...

Memang la murah sebab aku hanya beli rangka lampu tak termasuk la mentol etc kan..using this u guys leh letak kat stage pelamin tu..without gantung..terpulang la pada masing2..tapi aku rasa aku nya letak je kot..bab wiring kat stage tu nnt aku dah ada orang yang boleh membantu..yihaa!harap2 dia tak bz la masa tu...

aku amik 2 saiz sederhana, 4 saiz kecil..(kecik pun tak kecik sgt!besar bola sepak!)
since yang paling besar tak de sale..so tu anytime nk beli pun tak pe...cukup la untuk pelamin..dan masih boleh digunakan untuk dirumah... :)

Even sket2 je saya beli..tapi saya rasa at least ada jugak yg dh settle even leh kira ngan jari!hahhaha Thanks yayang!


10 comments:

Qis said...

ade sale, amy? nak kena pegi nih... thanks bgtahu!

Sha Pattinson said...

tak sabar nak tengok pelamin amy ..lantern nih saya terfikir untuk letak di canopy huhuhu ..tapi ikea jauh daripada sabah ..so kena cari cara lain ..bertuah u all dok sane ..bahan pon murah ..sangat jeles ...bagus nye persiapan suda yang santle ..bukan macam aku hadoii!! bole putar balik semula tak??

Sha Pattinson said...

aper2 pon selamat menjalani preparation ..gud luck beb!

AmyMizzunderstood said...

qis :: sekarang jualan mega daaa..ihihihi gi carik cepat!

Sha Pattinson ::thanks dear!oo siannya..hmm..kalau nk pos pun kena duit jugak kan..tak de maknanya jimat!

naddynad said...

hi amy, i pun ada merayap di ikea last sunday wif mr.BB...tak perasaan la pulak i dgn lampu bulat tu...comeyy comey...

ha tu laa ktaorg ni bz makan swedish meatballs smpi miss xnmpk lampu comeyy ni...hehe

CINDELLYNA said...

uuhhhhhh!!~~nak p ikea jugakkkkk......love yr idea!=).can't wait 4 yr pelamin to come out!=)

anil lutaze said...

lampu ni chomel..kt rumah adik saya..besar gabak kt living hall...tp wrna sayup2 jek...tp gile murahh okkkk...

sweet cravings said...

qis! we have to head down to ikea soonest! haahah.. amy!!!!!!!!!!!!! thanks for the info & idea. ari i g, mmg eying on this thg jugak.. but this time, kna beli trus! hehehe

Thanks amy! ;)

hidden.wing said...

i pun fikir for my canopy deco..nak gantung big pomanders mcm mahal sgt pulak kan hehe!

AmyMizzunderstood said...

naddynad :: i pun mkn meatball!huhuh nyum2!

CINDELLYNA :; thanks dear..tapi rasanya pelamin saya biasa2 aja..

anil lutaze :: hihhi..sebab murah ramai orang beli kan?

sweet cravings :: mira and qis..relax...sale sampai august!!ghehehhe

hidden.wing :: no need to buy yg paling besar..besaq pun its only cost rm16..yang sederhana pun dah ok i rasa.. :) gud luck!