Monday, July 27, 2009

Sedih

Hi...

Well hari ni no mood..!
Seriously malas nk buat apa pun...hmm...semuanya sebab kecuaian diri sendiri...let me share with u guys..ok?

Selalu tak dengar orang hilang hp sebab tinggal kat toilet??
Ya itulah yang berlaku kat saya..!From Reena's wedding..tangkap gambar bagai..dgn hp kesayangan ku itew..we all went to IKEA met Atim's parents there. Before that we all singgah minum2 sebelum masuk ke IKEA..Nak dijadikan sebab..saya singgah ke toilet tersebut...malangnya sebab nak cepat..hari minggu yang penuh sesak dlm toilet tu..lagi buat saya tak selesa..Sebelum turun dari kereta pun saya dah tetinggal kat dlm keta..(tanda2 hikhik)

Dengan bijak,saya letak saja hp kat tempat tisu (ala2 zink tu..sebijik la dgn hp saya).. keluar dari toilet dengan bangga nya terus meneruskan perjalanan..since Atim's sehari suntuk bersama saya..jadik hp tu terabai..mungkin if Atim bukan dengan saya..hp itu saya jaga bagaikan menjaga si tunang..

Around 2hours..kitorang pun balik...sementara menunggu abah, baru la terasa nak check hp..!!
Zassss...tetiba rasa ada sesuatu yang tak kena!!mula la semuanya diraba!baru teringat..haishhh 2 jam lepas tak mungkin hp tu ada lagi.. kan??tapi gigih juga masuk ke toilet tersebut..dan tanya akak indon yang selalu ada kat situ..dia ckp tak nampak!!(ayat biasa la..sapa amik pun kita takkan ngaku kan?)
Nokia- 6500 slide

Actually b4 this mmg ada niat nk jual hp ni..dan nak beli yang baru..mungkin lebih canggih la kan..huhuhu..rasa2 hp ni sudah merajok la..dah pakai setahun lebih..dgn camera 3.2 itew la buat aku jatuh cinta..camera mmg puas hati la..tengok jek entry hantaran yg lepas..saya capture guna hp ini!..

Yang lagi best..pic2 di wedding Reena semuanya habis lenyap!dan yg membuat kan sedikit rasa emo dan sedih..ada 1 SMS dari arwah mama saya...yang saya simpan lebih 3 thn rasanya..air mata dah tak boleh nk ditahan2..rasa sebak bila asyik memikirkan sms yg tak da ganti...begitu juga bibit2 perkenalan saya bersama Atim..bukan hp baru yang saya pinta..tapi SMS tersebut lebih bernilai rasanya..nasib baik dah back up memory card..Atim ckp dia akan sms balik apa saja yang saya mahukan.. :) sweet kan? Tapi sms dari Mama..tak de gantinya..betul kan??sebab Mama saya dah tak ada..

Saya tahu..saya diduga banyak perkara sebelum kahwin ni..saya terima dengan redha..Atim pesan kat saya..benda ni semua pengajaran..(even ni 1st time saya kehilangan hp)..Atim ckp lagi...Allah bila2 boleh bg rezeki dan tariknya kembali...buat saya insaf...

Ada 1 berita gembira yang saya nk bgtau...my wedding ring already booked!Seperti yang dikehendaki..saya sangat suka...walaupun ada duka disebaliknya...

27 comments:

dialicious said...

ala ciannyaaa..sorry to hear that.mesti ade hikmah kan.sms 3 thn lepas tu paling sedey k.berusaha la simpan elok2 tiba2 ilang cmtu je..geram kan

Siti Balkish bt. Baharudin said...

salam amy.

sorry to hear the news. thinking of dropping u a few thoughts.

that sms from your late mother memang sgt priceless. totally understand sbb i pun macam u jgk.

but but, be strong ya. Ur mom mesti x nak tgk u sedih2 kan. be strong beb. she'll be always with u. (keep telling myself the same too) =)

nad nazira said...

Amy, jgn sedey2..adelah hikmahnye tu yer..:P

Sha Pattinson said...

sabar yerr amy..i lagi la bermasalah suka hilang hp ..i penah dapat 3 bulan pakai atas kecuaian i sendiri ..my fiance slalu bising suka bg ilang hp ..nak wat camne bukan kita sengaja ..i dlm 1 tahun 3 kali hilang imagine that .. ada yg kena kebas, terjatuh la itu je masalah i slalu ..yg i sayang contact no..sms pon sayang juga ..tapi nak wat camne kan ..sabar yer amy ..disebabkan i ske hilang hp i selamba pakai hp harga rm600++ sbb slalunye hilang hp .. sabaq aaa

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: tu la diah..hmm tak tau la nk ckp camne rasanya..that day email i kena hacked!dlm email pun ada email my mum..tapi ilang jugak..hukhuk

Siti Balkish bt. Baharudin :; thanks dear!semoga kita kuat!

nad nazira :: yela nad..try la ni ..

ISFA said...

amy.. cian nyer.. hurm.. xmau seday2 k.. mungkin xdhe rezeki la tue.. yea... mungkin dah jodoh kena beli hp baru kowt... hope u wil get brand new hp..

naddynad said...

jgn sedih k amy....sabar k dear :)

btw, bila ckp psl hp ilang dlm toilet ni...

terigt pulak kisah sya...masa hp sebesau botol air...nokia juga...tp entah apa model, x igt...kisahnya zaman bdk2 dulu..selalu letak hp kat poket belakang, psl xsuke bwk handbag...
masuk toilet, buka suar..hp terus msuk lobang j****...abes kecoh satu toilet...naseb ada cleaner endon tlg ambil balik...hp mmg dah selamat xle pakai, sim kad je yg dpt diselamatkan...huhu

pengajaran saya : pastu hp mmg sya taruk dlm handbag, bkn dlm poket .. :)

BuTtErFlyInFraMe said...

babe, hang in there ya!
do pray for her, mesti awak akan rasa ada msg dari mama awk wpon bukan secara zahir yang kita nampak..

Cth :akan ada hari yang awak tergerak untuk buat sesuatu yg awk akan rasa mama awk pon akan suka..itu maknanya, awk dapat msg darinya.. :)

* Nat Azmi * said...

sabar ye dik..like u said, di balik duka ada suka (and vice cersa)...;)

yay, dah booked wedding ring!! ;)

AmyMizzunderstood said...

ISFA :: mungkin la..dia majok kot..

BuTtErFlyInFraMe ::kata2 kamu sgt bermakna!terima kasih..

* Nat Azmi * ::thanks!yeyeh betul2 ring dah booked!

sitijamilahazmi said...

oh baby girl :( that was sad and frustrating kan. hang in there ok babe. may better days come ahead after this. and 1 thing fo sure, ur mom must be so lucky to hav a daughter like you =) and hey, ring sudah booking??aaaaaaaa aku jeles!haha.

Nariko said...

amy.. i pun kena.. pernah hilang hp pakai tak pakai sbln.. tension giler..siap mimpi2 hp hilang lg lepas tu. mmg trauma.. takpelah jd lesson, kita becareful nxt time ye

AmyMizzunderstood said...

sitijamilahazmi :: hihi..jgn jeles..nnt u pun dpt 1!

Nariko :: betul la tu..mlm tadi mimpi dahh!hahahah gile kan...baru hp hilang!belum lelain lagi..haishh

Suzie said...

kak suzie dpt bygkan mcm mana hilang brg yg kita syg,rasa hopeless.nnti amy kena lebih alert tau b4 keluar tmpt public mcm ni.take care

faRhaNa said...

babe..saba k!!so, that time aku jumpe ko smlm ko xpasan lg lar that ur hp lost??OMG!!next time be careful keh!!aku pun berjaga2..dh lar hp susah nk mask poket..nyesal gak beli besa2..he he he...:D

sudah booking ring??gd jobs dear!!chaiyok2x....

anil said...

amy...brsbr ya...semua yg trjadi ada hikmahnya...semua ketentuan

harap amy tabah...

**pssss...saya pon pernah hilang 2 hp b4 dis!

Ole-Ole Manis said...

ala cian nye die. :(

pasni sure da ralat kan nak letak henpon merata. huhuhu. henpon ni mmg jd kawan nad di bilik kecik. walopon masuk sekejap tp budget leh anta sms kt member2 tanya kabar atau men game (mcm la tak leh nk sms time kt luar kan. hhihihi). so kalo bwk henpon tanpa handbag masuk tandas awan, sila selit di tempat rahsia dgn rapi.. hihihi.. nad selalu buat camtu. :p

Reena said...

amy, sedih dpt tau hp amy hilang..sms arwah mak hilang...itu yg sedih...gambar saya awak jgn risau, nnt saya bg yg photographer ambik ye..thanks 4 coming..

p.s: terima kasih jugak hadiah yg amy bg..tak sangka amy dtg!!!

AmyMizzunderstood said...

Suzie :: ye kak..len kali kena lebih alert!huhu

faRhaNa :thanks nono!tak sangka jumpa ko kat IKEA hari itew

anil :: ya anil..thanks a lot!

Ole-Ole Manis :: tempat rahsia??hahaha..pasti tak de sapa berani sentuh hp kita pastu kan?

Reena :: reena jgn lupa ya pic kita hari tu..huhkhuk..sedih!no prob..harap suka present yang amy bagi tu.. :)

Ole-Ole Manis said...

shh.. jgn bgto sesapa, senyap jer letak kat situ. buat muka tak bersalah jer.. ngee~ :p

Liyanaroxx said...

Salam amy...slama nih silent reader je...tetiba nak komen entry nih sbb terusik hati bila baca pasal msg "3 tahun lepas" from arwah ur mom....sabar k dear?

harap you lebih tabah...

AmyMizzunderstood said...

Liyanaroxx :: oh terima kasih ya!

Nurulhuda & Adlie said...

amy, theres a silver lining..

cincin tu pasti superb!!!

hotcocoa said...

ciannya..xpelah amy, bnda dah jadi kn. pasni kna extra careful k :)

Mawar misswateva said...

Atim sgt la sweet nk bg blk segala sms yg u nk ehh=).Tp syg..sms arwah mama u tu xbley ditukar ganti.
Sabar jee kayh dear!

AmyMizzunderstood said...

Nurulhuda & Adlie :: ya cincin saya tak mungkin semua orang suka..tapi yang pasti saya suka!heheh

hotcocoa :: thanks babe..tu la pasni kena careful lebey sket ...hmm

Mawar misswateva ::thanks ya..tu la haishh redha je la

Rossie Flowerie said...

sorry sedikit lewat nk bg komen..
tetapi (nk bg komen gak) sy dpt merasakan kesedihan itu..sy pon ade simpan sms dr arwah abah sy (seminggu sebelom dia masuk CCU)..tp hp tu sy da tak pakai lg..

Really sorry...