Thursday, July 30, 2009

Telur as a GIFT

Hai semua...

Actually hari ni sangat banyak kerja..akibat tekanan saya terjumpa ini...

egg...

Actually this one is for Easter...but fikir2 kembali..kita juga sentiasa menggunakan telur untuk kahwin..sumtimes yang masih nk kekalkan tradisi dgn bg telur ni, leh la buat mcm ni..mungkin dlm kotak tu leh isi gula2 jugak..so dia 2 in 1..

Ada juga coklat berbentuk telur..(my sis dulu menggunakan idea ini)..balutan coklat leh ikut theme color.. :) sangat menarik.. dan ada juga yang bagi telur masin (aku sebut mcm tu..but setengah orang telur asin??wutever...!janji telur ) sebab dia putih..jadik cantik...

If rajin..time rebus telur, leh letak coloring untuk buat cake tu..tapi hanya setengah2 telur saja yang leh lekat color nya..this is my aunty idea..sgt kreatif kan?so memandangkan aku tak bg telur..i would like to share with u guys..mana tau...kot leh tambah idea untuk preparation nnt!

p/s : telur takkan jatuh kalau korang gam sket.. :) make sure alas penutup tu then baru gam..so that bila tarik telur tu keluar..kotak anda masih lagi cantik!

12 comments:

anil said...

wow!!! sgt briiliant..cnthek !!!

tahniah amy

Miss Shareeda said...

hehe.. kreatifnya..unik bekas telur tu.. sure guest yang dapat tak boleh lupa.. hehe

Sha Pattinson said...

cutenye ..mula2 pk nak bagi telur utk wedding ..tapi tgkla camne??? ingat nak bg chocolate yg makan slalunye goodies nih bebudak jerk org tua mana minat kan ..

yunayuni said...

ooh sgt creative! alternatif to conventional bunga telur..heheh.

AmyMizzunderstood said...

anil :: dan chumel juga...

Miss Shareeda :: betul..hihih

Sha Pattinson :: telur pun ok..takpe fikir lagi ada masa..

yunayuni :: betul2..leh pelbagaikan kan kan?

esca said...

saya suka bekas ni... tapi kalau x gam telur ni betul2 sure jatuh pecah punya....eheheh

* Nat Azmi * said...

yup, yup..sgt kreatif n chomel..boleh dipertimbangkan...thanks amy!

AmyMizzunderstood said...

esca :: heheh betul tu!berhati2 la kalau nk buat benda ni..

* Nat Azmi * :: no prob!saje je share...

Reena said...

cutenya..ala-ala bercanda di tepi pantai...hehe

AmyMizzunderstood said...

Reena :: hahhaa...tepi pantai katanyer...hehehe

azzura said...

hmm creative nye...mcm blh gn je idea ni nati..xpe kan..btw kotak ni sblm di wrap mcm mana btk dia ea??xblh diimagine lah

AmyMizzunderstood said...

azzura :: oo tak dpt imagine ye..heheh..kat nilai bersepah kotak ni..dia mcm kayu nipis..kosong..color kayu la..then u leh la balut dia..murah je rasanya dlm rm1 ++ kalau beli banyak mungkin leh dpt murah