Tuesday, September 29, 2009

Gift part II

Hi there..lamanya tak update pasal wedding kan?
So..lastly me and Atim masih lagi hunting for barang2 hantaran kami...looking for his ring..and satu lagi barang hantaran...akan menyusul nanti insyallah...

After raya ni..dah ready nk start balik semua preparation...
Sunday,me n Atim dah amik semua gift kami..supposed untuk 900,but we only received 850..sebab lagi 50 kotor/rosak dan sebagainya..50 untuk VIP..so we all kena fikir benda lain pulak nak bagi..

For decoration,fMIL yang akan uruskan..so saya leh tolong2 jugak.. ok that one settle..cuma VIP jek..masih lagi menglistkan nama2 tetamu..ok settle..emm this sunday ada food testing untuk majlis nikah..ok settle..lagi??

hmm..bout my hantaran..sebenernya teringin jugak yang ala2 NGI buat tu..for Mawi etc...

boleh kah?tapi not totally same la..sebab saya suka lapik hantarannya saja.. :)

Google punya google, i found this..untuk deco gift nanti...hmmm leh ke?


i loike kain kotak2 sangat sesuaiizz dgn theme kami...and picnic theme is such a suweeiitttt


haishh berangan punya banyak..kerja apa pun tak buat!!

18 comments:

niki said...

wah! so great that you've done so much ahead of time. tak macam i berlari macam headless chicken trying to get everything done before my wedding huhuhuhuhu....

BuTtErFlyInFraMe said...

hmm testing makeup sekali lah amy..heheheh ;)

anil lutaze said...

bgos2...ni kire awal lah ni..nk tulis nama guest dah siap...

saya dulu...awal2 x mnjadi sumer..mcm x tau sgt nk buat ape..almklom..1st wed dlm fam..

AmyMizzunderstood said...

niki ::eh i pun cam tu la kiranya..yang kecik2 settle dulu..yang besar tak tau la cam ne

BuTtErFlyInFraMe :: no need testing..for nikah i dah pakai time tunang..so i suka..reception tiar zainal..no need gak la..tengok anil je cukup!

anil lutaze :: list down je belum confirm lagik..tapi tu pun dah terover tu..kena check again n again..haishh letey..

farhanna said...

serius hantaran cmtu syantik la.. nice..

Mrs. Amie said...

bagus kalau ko sedar ko tak buat keja.. gi buat skrg!

AmyMizzunderstood said...

farhanna :: hehe leh proceed kot kan?

Amie :: ko pun sama la kak!

marryme said...

wahh. banyak yg dah setel.. bagus2. kak dell dulu prepare bukan main awal tapi saat2 akhir mcm2 hal lak jadi haha. btw comelnye door gift tu! kasik la mende tu amy, lain dr yg lain :)

hidden.wing said...

sukenye tengok hantaran tu...ade hydrangea hehe..

selamat hari raya amy & maaf zahir batin :)

BuTtErFlyInFraMe said...

dh jumpe ke picnic basket yg awk cari tu? mmg comey jee kalau letak kain kotak2 tu..

usaha giat lagi okeh! :)

Riena said...

saya suka la amy hntrn mawi tu.suka dgn pelapit dia kan.

kalau ada yg rosak tu boleh ditukar ganti kan?

NURUL said...

cantik hantaran itu amy :)

AmyMizzunderstood said...

marryme :: Hmm sama lah kak dell!!ni pun mls nih..fikir lagi 4 bulan je..oh ya..amy dah dpt basket ala2 garden/picnic nih.. akhirnya!

hidden.wing :: tu la tengah fikir nak less the flowers..since 13/14 feb harga bunga 2 kali ganda kan?tengok mcm mana..

BuTtErFlyInFraMe :: yang ala2 je saya dapat!!tapi cantek jugak!color putih.. :)oh ya..kain kotak2 tu mmg nak letak jugak!

Riena :: ye ramai yang suka..tapi renyah sikit la nak buat..kena start sekarang! hmm dpt tukar jugak..50 je..lagi 50 stock kedai dah habis..diorang tak order sikit2..

NURUL :: insyallah buat yang lebih kurang jek..hihi

dialicious said...

i think ni mcm hantaran emelda & adlin aman ramli kan..blue hydrangea is my all time fav..tp pasu kt umah pakai yg fake je..hehehe

AmyMizzunderstood said...

diah :: yup diah adlin & emelda punya nih..artificial flowers leh recycle..huhu untung jugak!

[ Hanie ] said...

aa hantaran yg sgt grand gitu ;) hik2...bakul tu pon comel, lain dari yg lain. tetamu yg dpt nnt boleh guna utk raya tahun depan isi kuih..erk. boleh ke? heee

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: kuih?tak muat la hanie..kecik je untuk gift la pulaks..

Sha Pattinson said...

waahh amy awak mengingatkan saya akan lapik dulang yang saya idamkan ala2 pon jadila kan..amy lapik dulang tue u biat sendiri ke??.....dan bunga blue hydrangea sangat saya suka sejak diah's wedding ..siap i tanam lagi kat rumah hehehe ..bakul tue sweet lain dari yang lain nak isi chocolate ekk?? cute!!!amy dpr dr mana yerkk basket ala2 picnic nih dulu mcm penah nmpak tapi skang dah mcm takde kan ..me tak done lagi aper2 maklum la sama dgn puan anil 1st wed dlm family ..tatau apa2 nih ..apa pon ..doakan yang terbaik dan buat awak juga amy ..all the best!!!