Friday, September 11, 2009

Preparation lagik...

Hello people!!

Sekarang saya boleh tersenyum sedikit..ohh bukan pasal wedding ring itew..(tetiba cam nk abaikan jek..leh tak??) tapi pasal preparation yang lain yang telah pun berjalan...huhhh..lega rasanya...

Me and Atim agree will choose the hantaran stuff yang betul2 kami akan pakai..so tak waste kat mana2 nanti...So i lagi la suka..sebabnya after kawin leh gunakan terus barang2 nih..rakus kah?huahuahua..

HANTARAN

Atim to me :

* Sireh junjung /Mas Kahwin
* Cincin - DONE
* Handbag - DONE
* Watches - DONE
* Sweets/Chocholate

Me to him :

* Sireh Junjung
* Cincin - DONE
* Watches - DONE
* Shoes/ wallet/belt - DONE
* Cake
* Chocholate
* ??

Seperti biasa memang saya nya list la yang tak complete kan kan?? Sebagai seorang yang simple lagi humble wakakaka...saya rasa tak perlu la nk bagi banyak2 kot..cukup la 5 - 7 dulang.. About the hantaran making..design masih dlm perancangan..yang buatnya harus la owner MG kan..sebab time my sis kawin dulu hantaran to her hubby i yang buat..so lani ko kena buat kak!!

DAIS
Ok..hantaran for me tak de masalah langsung..dais..designer (Atim) will design..tak kisah sangat sebab im pretty sure dia akan buat sehabis baik untuk pelamin dia sendiri...kan?ok tak de prob sangat..

GIFT
Erm..gift?Ok ari tu future MIL dah book and bayar deposit sket...so after raya baru we all akan mengerjakan nya bersama2...(Alhamdulillah dpt future MIL yang sama minat ngan saya!) Ok shud be no problem too.. (semuanya no problem nih..wakaka...agak poyo disini..buwekkss!!)

BUNGA PAHAR
Done..cuma tinggal nk boh cokelat jek..saya bg forero saja..telur silver itew belum dibeli..tak de masa...wakaka

BAJU KAWIN
Both for nikah and reception dah settle for discussion, fitting on December nih..Both of us pun puas hati..(nak tengok kasut ijau itew..!!)

MAKE-UP
Deposit paid for reception...Untuk nikah i amik makeup artist time tunang...so dia bebila pun ok jek!!hihihi...(dia banyak membantu..)

BRIDESMAID
Anything saya update kat Chieha (bridesmaid) ...asking her either nak i sponsor baju or makeup??dia ckp nk make up!so ok tak de masalah langsung!...Oh yayang!siapakah pengapit kamu nanti??lupa plak bab nih!! (ok nih tak settle lagi..Atim pening nk pilih sapa)

CATERING
Untuk after nikah..Insyallah this one untuk family terdekat sahaja...rasanya dah ada catering yang ok..Will discuss later ngan owner nih..(my bestfwen nya cousin..) If ok leh buat untuk aqiqah Qaira sekali...

ROOM DECORATION
Suppose nk tukar cat..but then masih cantik lagi..+ malas jugak...but takat tukar langsir tu tak de hal la..kena beli cadar..emm itu jek..yang lain bunga2an..tu nanti pun buleh..

Enough pasal wedding preparation..

Sekarang nk masuk bab RAYAAAA!!yihaaaa

Baju saya sudah siap...3 pasang semuanya!wahhh dah macam time sekolah2 rendah dulu nih..
Kain time merisik, time beli kat Bandung and kain dari Ho Chi Minh (future MIL bagi..) Cuma tinggai nakk jahit beads jek..tu jahit sendiri nanti..

Semalam dah beli kan Ayah baju raya jugak...huhu dia mcm suka!Baju raya adik, Atim dah beli...sekali dia nk TOPSHOP daaa...budak2 sekarang dah pandai demand!Baju raya Atim je saya tak beli2 lagi..tema thn ini adalah Hot Pink!yeahh...menyerlah sket..bagi semua orang nampak kan..wakaka..

Kuih raya...my sis dah buat 1..yang lain beli...ok settle..sebab pas Mama dah tak de..kami tak beraya kat umah tu dah..straight away to Bangi, but this year..Maybe kat Kepong dulu..my Mak Long's house..Sis and bro in law also kat sini..yeyehh semuanya ada disini...sonokkkk!tapi tak best sebab malam raya tak dpt jumpa Atim dan bermain bunga api sesama mcm tahun lepas...

So oklah..pas raya banyak juga hantaran yang kena settle...ni customer punya ya!hehe..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...Amin..

12 comments:

dialicious said...

hehe..diah dulu pun cita2 nak 5-7 tiba2 pihak laki nak tambah so jadi 7-9 smpai hari nikah amekla 9-11 pulak!!psl hantaran kitorg jarang communicate sbb masing2 nak berahsia sgt.hehehe.tp tambah makanan je pun.wahhh..dais the groom yg bikin ke?bestttnyeee

sweet cravings said...

amy... sama la,i pun brg hantaran x byk.. my mom kata, byk2 hantaran yg xde kena mengena pun, membazir je sbb nak kna spend on dulang lg, deco lg.. so, bia items sikit.. tp, kt puas hati & dpt yg best kan? :P

selamat hari raya amy!!!!!! :P baju raya kita pun sama... 3 pasang, tp, xde plan nak jalan pun sbb byk keje. bleergghh! x best.

sitijamilahazmi said...

wahhhhhhhhhhhhhh!amy! dah banyak preparation tu!lg byk dr i yg nak kawen december nie!huaaaaaaaaaaa u buat i neves nie!

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: heheh yeke?tu mcm dah agak dah tuu..biasalah kan??hehehe..ye tak tau la jadik apa dais tu nanti..but hopefully sweet pun jadik la..

sweet cravings :: betul la tu...hehehe..lucky me sbb ada byk dulang kat umah agagaga...selamat hari raya too!!

sitijamilahazmi ::oo yeke..i rasa macam tak sempat jek..heeeee

wahidayaakub said...

wah hantaran DIY, pelamin pun DIY ye? seronok :D

tu la i rasa amy lagi banyak dah prepare daripada i yg december ni. huhu

BuTtErFlyInFraMe said...

amy, my mom pun tak suka hntaran banyak2..sakit mata katanya..tapi nak wat cane, dh belah lelaki nk bg 9, nk tanak kena kasi 11 gak la..jenuh my mom pok pek pok pekkk..haihhh..

wah..atim bg sireh junjung..my fiance degil kepala batu cap batu belah batu bertangkup punye tak nak bagi..heran heran...

anyhow, selamat hari raya amy!!!

AmyMizzunderstood said...

wahidayaakub :: apa la gunanya kalau ada biz tak gunakan untuk diri sendiri wakakakka...semua buat sendiri la jawapnya!!

BuTtErFlyInFraMe :: hahaha atim pun selalu tanya sireh junjung tu kena ada ke??for me,yg selalu buat hantaran orang i ckp 1 jek..."tak penah la i tengok orang bg hantaran tak de sireh junjung!" pastu terus ok!wakakaka...

marryme said...

ewahh banyak nye baju raye die! haha comel je korg ni. kak dell dah tempah 3 mths ago tapi taktau la makcik tu sempat siapkan ke tak. dah la first time beraye ade husband nih! huhuh

niki said...

:D happy kan dapat hantaran? i agree, hantarans shud be something we wud use betul betul ;)
hope ur ring thing gets settled soon~

AmyMizzunderstood said...

marryme :: hah??tak siap lagi ke kak dell??gila lama..hehehe ..kang tak raya kang nih..

niki :: yup2 agreed ..so today i nk gi amik deposit..yihaaa...

Sha Pattinson said...

wahh sangat teratur ..good plan ya cik amy ..yang saya nih bulan jann tak jalan2 lagi buat tak senang duduk lagik nih ...

aper pon good luck ...camne ngan kes cincin ok ke??

AmyMizzunderstood said...

Sha Pattinson :: kes cincin dah settle!!hahah alhamdulillah...well terpaksa atur dgn baik..tinggal lagi 4 bulan lebih waaaaa