Wednesday, September 9, 2009

The Ring Part II

Hi peeps...

1st of all...nk wish thank you to bloggers sebab memberi semangat atas cincin kawin ku itew..thanks ya!
Yesterday me and Atim went to Saujana Impian Golf Club at Kajang..ada majlis berbuka puasa untuk Bank Rakyat..Actually Atim's mommy yang invite we all sekali..so kami pun pergi la since tak pernah lagi ke situ...RM35 for members..quite cheap..

After that..Atim ajak gi Alamanda Putrajaya again...today ingat nak settle bout my ring tu..berjumpala kami dengan one of SA..shud i inform his name??ok kita tunggu the result then i will inform his name wakaka..either gud or bad news..

Then kami pun cerita la kat dia bla bla blabla..from a to z..oh nasib dia kenal dengan semua staff coz dia 'orang lama' kat Habib's...so senang..i took another 2 rings yang sudah berjaya mencair kan hati..b4 this tak nampak plak wakaka..and size sungguh ngam2 di jari ini..(sukanya!!) coz i takot batu2 jatuh cam Hanie..nasib dia jumpa..kalau saya memang tak la jawapnya..huhh..

So sangat bertekad..samada deposit dibawa ke Alamanda branch atau cincin yang baru dibawa ke The Curve,..memana pun boleh..but seriously aku trauma nk gi The Curve nya branch!!buweekk..So lebih baik deposit bawa ke Alamanda..aku dpat SA yang baru..yang mungkin boleh dipercayai atau sama jek?tu kita tunggu nanti..will update soon!Cumanya cincin yang baru ni harga dia lebih mahal sedikit berbanding yang lama..huhuhu..Atim sudah tidak senang duduk..wakaka..(sebenarnya sudah tawar hati nak ke HABIB...tapi sebabkan deposit itew..tak dpt saya kemana2 lagi..)

12 comments:

[ Hanie ] said...

hee, kene cari yg ngam2 yer :D Tu la, belajar dr my pengalaman. tp org kedai tu ckp, bukannya sebabkan resize batu tu tercabut/longgar. Like my ring, batu byk. So cengkaman tu setiap satu batu. Slalu yg senang tercabut waktu resize, jenis yg satu diamond je tu. Haa tu kata dialah :D

BuTtErFlyInFraMe said...

amy dear, hopefully kali ni gud news yah..

kalau si SA bg bad news atau tetibe dh resign once u nak g collect that ring, u better bring together hammer! kalau dorang cakap putar belit lagi, u kasi ketuk itu kepala sampai rapat sampai lantai..okeh..??

kalau die tnya, knp u buat mcm tu kat dia, u bgtau dia, u dh bejanji pada diri u akan buat dia mcm tu since 1st day jumpa dia, sepertimana dia bejanji bagai nak buat itu dan ini utk u..

pssttt..but i'm sure dia takkan sempat tanya, coz tatau la apa jd pada dia bila u dh ketuk smpi lantai...

ps :'ketuk sampai lantai' = sila keluarkan sepatah dua kata yang berbisa..
heheheh(ok..abaikan ajaran itu...)

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: betul..learn from u actually..so amy rasa takot nk resize..sbb cincin itew pun bnyk batu..haishh..lecehh!

BuTtErFlyInFraMe :: i loikeee ur style..ok fine kena beli hammer baru..baru la tajam sket..wakakkaaa..anyway if i dpt bad news..i buat mcm yang u suroh!

odette said...

nk wat camne, u dh byr deposit kn.. i ponn pernah survey kat habib the curve, tp mcm x best lh... anyway, kalo x dpt penyelesaiannya, why not u try g habib ampang point...kalo x silap tue die punyer main branch... jumpe ke boss die trus...slalunye kalo diorg nk jaga reputasi, mesti akn dgr problem customer...kalo x, rasenye, xde sesape dh nk beli kat situ lg,huhuhu....

odette said...

nk wat camne kn, dh byr deposit... so, kalo x selesai gak, why not u g je trus main branch habib kat ampang point kalo x silap... jumpe je trus boss die.. kalo diorg nk jaga reputasi, mesti kene dgr komplen customer kn... kalo x, pasni sde sesape dh yg nk beli kat situ.. i ponn mcm dh serik dh..

Sha Pattinson said...

insyaAllah takkan apa2 hurmm punya ..about the ring ..so just always follow up la dengan your new SA ...aper pon kira takde la tensen sangat sbb deposit u bole carry forward kan ..i tak tgk cincin lagi nih bagos kan hehehe

anil lutaze said...

akhirnya..selamat ya amy!!....

aahlah cincin btu kecit2 mmg x bleh blah lah kt habib..die x lekat btol..i nye cincin pon jd mangsa..3 biji lak tu ilang..siot

AmyMizzunderstood said...

odette :: tu la pasal..dah jadik fobia dah nih!!

Sha Pattinson :: i see..bagus2 ada iktibar nk pilih cincin kat mana..

anil lutaze :: ye la anil..belum tentu selamat lagi!tak tau la apa pulak yang datang...bakar habib tu kang baru tau!

fizz said...

yeayy way to go!! xyah gi curve tu dh. buwekk

AmyMizzunderstood said...

fizz :: tu la sedih jek..sebab merisik and tunang semua beli kat situ..hihi..

zara said...

apedaa...title macam cite seram/ganas... :P baru nak takot2..heheh...

AmyMizzunderstood said...

zara :: hehehe...suspen sket