Tuesday, October 6, 2009

Preparation..4 mnths to go!!

4 bulan sebelum :

  • Menyediakan semua urusan persandingan (bayar deposit,tinjau lokasi) - DONE
  • Pilih dan tentukan semua kelengkapan perkahwinan (gubahan hantaran, hand bouquet, undangan , entertainment) - Half DONE..entertainment masih tak tau nk amik sapa??
  • Menghubungi kadi,pejabat agama - Atim sedang memperoleh no phone kadi..
  • Saksi pernikahan - Mungkin ini juga..
  • Gift untuk tetamu - DONE
  • Merencana bulan madu - langsung tak fikir...wakaka

So dlm 4 bulan ni..benda2 ni harus disettle dulu...

Yesterday, i already got my caterer for nikah! Alhamdulillah..sangat la berbaloi..makanan quite cheap..untuk masakan kampung..anyone yang mencari catering sila la msg saya..
En Izam banyak membantu...dia cakap.."Saya faham sangat orang nak kawin kena kuar duit banyak!" wakakak itu yang saya suka dengar tu Encik Izam!hahaha

My lil bro plak akan menduduki PMR esok!!Gud luck Jan..buat elok2..jangan ikut jejak langkah kakak mu ini..wakaka..so hari ni nak masak sedap2 sikit untuk dia..Atim pun beria nk beli macam2..bagi moral support katenyer!hihi...thanks yayang!

And after dia habis PMR saya nak buat open house untuk kawan2 dia saja..since my mum dah tak de..jarang sangat kami sekeluarga buat makan2..so dengan semangatnya..i decide nak masak speghetti,maybe nk order cuppies..kuih2..untuk kawan2 diaa...So semalam i asked him " Nanti kawan Jan nak datang berapa orang?" sikit nya excited nih saya tanya...Lantas dia menjawab.." Tak ramai la..emm itu ini..blabla..3 orang!" korang rasa tak apa aku rasa sekarang?

Oh tak habis kat situ...saya pun sambung "Oo..3 eh??kalau camtu soh diorang datang korang masak la maggie sendirik!buang tenaga haku!" leh camtu..nak marah ke nak ngamok nih...tension!!Atim ada kat situ gelak je..since Atim janji nak tolong me masak!wakakak..pening laaahaaii!



8 comments:

[ Hanie ] said...

wahh sekejap dah 4 bulan je tinggal :) byk bende nak kene tgk balik ni kan. Hahaha adik mu itu sgt comel dan yg semestinya kakaknya ini juga sgt comel sebab nak beri makan maggie sajork gagaga :P Sabor jelah

Mrs. Amie said...

meh aku jadi entertainer ko pd malam tue.. akan ku nyanyikan sume lagu2 cinta...ong! ong! ong! ong!

la, 3 org jer ker? betul kata ko masak magie jer..

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] ::tu la 4 mnths to go...ayokkk!habisla...oo adik saya mmg cam gitu..rasa cam nak lempang lelaju!

Mrs. Amie :: nk jadik clown ke wehhh?agak2 arr..diorang tu remaja bukan baya2 ank ko kan..wakakkaa

anil lutaze said...

hahahahaha...

ckp ngn die maggee pon cam kene masak...suh die mkn kuih raya je...x yah masak...hehehe...chomelssss

myra said...

ko ni amy...kesian adik ko....masak la sket...hehehheh...cam xikhlas lak ko nih

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze ::tu laa..payah tol budak2 nih..

myra :: aku bukan tak nk masak..niat hati nk masak speghetti tau!tapi aku tau la dia gurau..end up nnt aku kena masak gak!haishh

dialicious said...

hahaha..lawaknye ur bro..wah lagi 4mths je kan..sunggu cepat kan..

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: dia mmg camtu!yup takotttt