Friday, October 9, 2009

Sijil Kursus Kahwin...

Hi peeps...

Yup...Saya sgt bekobar2 nak settle kan jumpa Tok Kadi cepat..me and Atim tak amik kursus kawin sesama since previously dia dah amik dgn his bro..and me plak dah amik time teman my sis and bro in law dulu..so both of us ingat no need to go again for the kursus la..so time dah save kat situ...

But that day..after i dah print semua form2 yang diperlukan...untuk memudahkan kedua2 pihak...baru la Atim nak mencari sijil kursus kawin..since dia amik dah agak lama kot..mine?dah simpan awal2..since mmg tau benda ni sangat berguna even tak kawin lagi that time..

Suddenly Atim call and inform me that "Sijil tu dah hilangggg!" huhu..adess..kena gi amik balik ke??then i try to get contact number tempat dia amik kursus dulu..so orang tu ckp kena gi kat JAWI/JAIS..report blablabla..dpt letter from JAWI,baru leh bagi kat dia..then dia akan print baru.. Persoalannya..diorang ada tak simpan any our info kat database?tolong la ada!!kalau tak Atim kena amik sekali lagi kursus kawin tu!

Yang lagi best..dlm sampul or wutsoever la kat mana Atim simpan..tedapat juga sijil abg dia..okeh?sila highlite!wakakka..kalau abg dia tau, apakah bakal terjadi pada Atim?nasib abg dia belum kawin lagi..kalau tak mmg parah..both kena pi report..kalau malas nak amik kursus tu again and again laa..kan..?haishhh..tunangan ku...

This saturday i av to go to Atim's house..tolong carik sekali lagi kat mana dia simpan sijil2 tu..Okeh?itu saja time kasih!

15 comments:

NURUL said...

mudah-mudahan sijil kawin tu awak jumpa ye amy

modusoperandi111209 said...

amy.. ntah2 abg die amik sijil atim, atim plak simpan sijil abg die.. ;)

~Myra~ said...

adus...apela tunang ko ni...sijil pon leh hilang...camnernih xleh kawen la.......hahahahhaha:)

RENDA said...

Salam.

hi.

Ur info ttg prosedur nikah tu sgt2 useful lah..

xterpikir plak nk bukak website JAIS.

Btw, tarikh wedding kita macam sebaya lah(shy shy :))

Bulan Feb jgak kn

[ Hanie ] said...

haa, same kes mcm suami saya dulu la amy haha. boleh ilang tatau letak mana sijil kursusnya. Mase tu kami mmg pegi kursus sekali...register under JAWI. Lepastu. bile dh ilang, kami pegi tanye balik, just isi form dan ade bayaran sikit utk sijil tu. Dorang memang ade details kite dlm database. Dun worry k.
Dulu pun, i yg gelabah takut tak dpt balik sijil tu, dan die kene pegi kursus balik or not huuu Nasib baik takyah!

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

anil lutaze said...

hak..bersiap sedialah diamuk abg atim...

amy..my fren pernh ilang sijil tu.. then die call ustaz tu...diorg ckp bleh rpint blik..tp kena cari kt jais dulu...

but then...terjumpa blik...

saya rasa adalah somewhere...as long dia masih menetap di rumah yg sama...

semoga jumpa

Sha Pattinson said...

herk ..ya Allah ..hilang ??? aduh btw i sendiri pon tak nam[ak lagi sijil kursus i ..hiks sebbnya fiance i yg pegang ..amy semoga dpt semula sijil kursus awak yea ..aduh i plak yg ikut panik nih

AmyMizzunderstood said...

NURUL :: thanks NURUL!

modusoperandi111209 :: hahaha..leh jadik jugak kan..tapi dia takot la nk tanya abg dia..wakaka..

~Myra~ :: wakakaka...jgn guna taktik psyco kat aku..sudah pi beranak cepat!

RENDA :: ohh yeke??hehehe gud luck for u..heheh no problem!

[ Hanie ] :: hanie yeke?huhh leganya dengar..so today atim akan ke JAWI...heheheh

anil lutaze :: thanks anil..lega jugak dgr..haishhh

Sha Pattinson ::thanks sha!hopefully dpt la kembali sijil atim tu..huhuhu

BuTtErFlyInFraMe said...

sila berusaha bersungguh-sungguh utk cari ye...

jangan atim guna sijil tu buat balut ape2 dah.. :)

Gud Luck!

Dahlia said...

Alahaiii...Hilang ker??
kalo aku la kan...sure menjerit n marah...Tak boley tahan ats kecuaian itew...

Dahlia said...

KALO PIKIR SECARA LOGIK AKAL mesti setiap dokumen kerajaan mesti ada back up nyer.Actually, boley jer dapat kan balik dari JAIS. Cuma diorg kat sana rajin atau tidak aje nak reprint n sign.

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :: balut apa u??nasik lemak kah?wakakaka

Dahlia :: hehehe tau takpe..nk buat camne la wehhh

BuTtErFlyInFraMe said...

ape2 je amy yg boleh dibalut...lelaki ni kan kreatif...hahahaha...

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :: wakakakaka