Saturday, January 16, 2010

Nikah Outfit

Salam...(wahhh..kelasss bg salam..!)

Hi peeps!OMG!!tak tau nk luahkan mcm mana..but overall i LOVEEEEEE my nikah outfitt!and my dress...Rizman tambah lagi beads..(tak meletop tak tau la nk kata apa!) dan hasilnya sangat,sangat,sangatt....la cantik...rasa mcm nak nangis pun ye semalam..tp Rizman yang excited hehehe..sebab we all ok dgn baju tu..huh!!legaaaa...

I love my hood..either nak attach dgn baju ke tak,up to me..sbb kat hood tu saja Rizman letak beads yang sangat superb..OMGucci!!..sangat tak terkata..thanks a lot Rizman if u read this!i heart uuuu!!(Rizman pun ada baca blog saya yer...malunya!) sgt2 berpuas hati..and to all bride to be..yang masih lagi fening2 nk pikir kat mana nk buat baju..go to Rizman Ruzaini...Alhamdulillah..sgt puas hati... :) Baju reception kena alter sket..so rabu baru amik semua bersama2 kasut,accessories etc...mana kasut hijau akuuu??tak sabar nk tengok!And baju Atim also sgt gojes!Sangat menampakkan kelelakian! (oh ya..its my wedding yo..haruslah semua perasan cantikkan..maap2!jgn muntah hijau...)

Ok..so today adalah pencarian kain photobooth..dan decoration for our simple pelamin...ye jgn teruja sgt dgn pelamin kami..sbb sgt2 simple sebenarnya..tak pe la..as long as theme dan penyampaian tu sampai..wah gitew...igt bg speach Anugerah Bintang Popular kerr?(lempang lelaju!)
So sorry pic takde..tak bawak D80 ayah..tak larat dah sebab nak cepat..Oh ya..yesterday.my maid of honor,Chieha dtg rumah and gossiping like hell!!betul2 dah kurus yer..sbb nk jadik pengapit punya pasal!haiyakk...love u Chieha!! (pss Chieha kalau gossip ngan Atim...habis aku terpinggir!matilaaaa...wakakaka)

19 comments:

Dena D. said...

hye amy, dena nie :) the other day ade tgk sikit teaser baju u from abg hatim! sukaaa :) now dh ade beads beads, i want to see the updated version as well!! too bad tak dpt pegi.rase nk fly home je in feb :(

okla, u tk care.dont worry, i bet its going to be a beautiful wedding!!

AmyMizzunderstood said...

Dena D.: hi dena!!alaa dear..siannya dia..boleh2..give me ur email...i will email to u...sadis pulak rasanya tak dpt sama2 nnt kan?hmm..its ok..i bg u tengok dulu my wedding dress..okeh tak?u tk cr too ok?!

cik yaya said...

amyyyyyyyy(dramatic gile)
mesti meletop baju mu ituww.makk jeles okayy..heee

wahh tak sabar nak tgk baju nyeee

achmal said...

hahahah amy kasik hint sket la outfit u too tak sabar nak tgkkkk! hihihihi

Ms Abby said...

amyyy bestnyer baju suma dah siap! tak sabar nak tgk amy pakai nanti,mesti gojes gilerrrr

~Legal me Yours~ said...

amy....i am so happy for u

tak sabar nak tgk OMgucci dress!!

RR is really good huh,,,aduh mampukah zain simpan duit to afford...lol

most of all, i cant wait to see the HOOD

n i LOVE your photobooth idea

nak curik k?

sabby said...

wah best nya your wedding dress cantik, tak sabar nak tgk your nikah pictures nanti...walaupun pelamin you simple, i'm sure its going to be cantik.hehehe...sbb you design sendiri kan kan..

nape my baju tak siap lagi??hehehe..tapi takpa ada 5 minggu lagi..hehehe..

anil lutaze said...

heyy..baju sndiri ..kalau puas hati..mstilah suka kann... pastu x sabr nak kawen skrg jgk..kan..kan..kan...

Anonymous said...

Dear...

i pun tngh pening kepala nk cari desinger tuk baju wedding ni.....hope u leh kongsi idea...please email me ya...ada few things i nk tanya....
tqvm

-watie
irdawatys@tnb.com.my

Riena said...

awak happy sya pon happy ..excited nk tgk baju tu.. sure lip lap lip lap.. congrat amy, hope smuanya berjalan dgn lancar...aminn

AmyMizzunderstood said...

cik yaya :: jgn jeles2...nnt u pun akan ada 1 wedding dress yg sgt cantik :)

achmal :: alahai...hehhe baju tu sama jugak mcm teaser yg amy dah buat ritu..hehehe cuma finishing dia sgt buat amy kagum..

~Legal me Yours~ :: the hood mcm biasa saja..heheh..cuma detailing beads tu buat tak keruan!!wakaka oh photobooth?sure2...silakan...gud luck!

sabby :: thanks sabby!!...senang sket hati mendengar...huhu.,baju u tak siap lagi?emm next week siap la tu..hehe

anil lutaze :: betul kan anil..baju saya..tapi saya takot org tak suka if saya ckp mcm tu hehehe...thanks anil!

Anonymous :: alrite dear..will email u ASAP!..tunggguuuuu!

AmyMizzunderstood said...

Riena :: thanks riena!

cicayanki said...

hi amy. thanks for the mail! hehehe, cantik sgt, i like them.
bole simpan in my wedding diary. mane tau im going for rizman ruzaini's also :)

xxoo: dena

AmyMizzunderstood said...

cicayanki :: hehehe...thanks dena!ada byk lagi designer..dont worry will introduce to u later okeh?

Anonymous said...

Dear...

i pun tngh pening kepala nk cari desinger tuk baju wedding ni.....hope u leh kongsi idea...please email me ya...ada few things i nk tanya..stil waiting for ur email.....huhuhuhuh..
tqvm

-watie
irdawatys@tnb.com.my

AmyMizzunderstood said...

Anonymous :: babe sorry babe!i lupa ok i email sekarang!!

sarah said...

hi amy,
blogwalking here.u terlalu teruja sbb u found the dress is really good on u! happynyee!!

mind to share rizman's price? TQ!

mizzsarra@yahoo.com

AmyMizzunderstood said...

sarah :: hi sarah.. thanks!owhh email me amymizzunderstood@yahoo.com

AmyMizzunderstood said...

sarah :: hi sarah.. thanks!owhh email me amymizzunderstood@yahoo.com