Monday, January 25, 2010

Part 3

Ok final part...coz ada banyak keja lagi nihh.hhahaha...

Like i said...final part adalah stuff2 yang gedix...ikut nafsu dan suka hati korang la nak tambah apa2 kat wedding tu nanti...

Hantaran
Sumtimes orang tak bg dah hantaran untuk kawin..sebab dah bg masa tunang..tapi ada jugak yang nk bg 2 kali kan?me too!hahah..penggubah hantaran sgt banyakk..refer part 1...maleh nk promote diri sendiri lagik..tapi kalau nk meletop leh soh NGI,Man Kajang buat kan hantaran korang..ok?

Pelamin
Ini pun sekali..terpulang if budget then carik laa..and bincang dengan vendor tu..budget saya sekian2..apa saya dapat..??pls... tolong tanya benda ni...and then baru korang compare...!
And again pls..if budget ciput toksah verangan nak NGI!ni la saya ckp kena ukur baju dibadan sendiri...ok?sebab part 3 ni penuh dgn nafsu serakah jek...so hati2!

Decoration
Kadang2 korang leh dpt package...hantaran,pelamin,decoration venue.. MG ada provide semua ni yer! terpulang..sila balik kepada budget dan kemampuan/citarasa yang tak melampaui batas!tak pasal2 kena ludah kang..ok?Dari hiasan dewan,meja makan,aisle,arch dll..take note!

Photobooth
Trend baru...so that kawan2 boleh berphoto gedix kat situ..betul tak?
DIY lebih murah..tapi if decorator leh buat kan lagi bagusss...!

Entertainment/PA System
Setengah orang mls nk pikir...pakai je la CD...dan panggil je la DJ2 yang ada...Tapi bg yang cerewet pasal ini..u guys boleh carik band2 yang ada...dari 2-8 piece pun ada...duit je kena ada!ok?

Slideshow
Kalau nk jimat..buat sendiri..atau mintak tolong kawan2..sedara mara yang leh buat slide nih untuk korang nya wedding..at least ada la sumthing kan..sumtimes pihak sebelah sana tak berapa kenal kita nih..so bg dia kenal..letak la pic yang all out punya wakakaka..tapi berpada la yer..kang kena buang family plak!

Banner/Bunting
Murah jek...dlm RM40 je print bunting...tapi design tu yang mahal sket...so design la sendiri gitew kan?kot nak feeling2 celebrity buat la the boommm!

Ini sebahagian besar dimana...kawan2..sedara mara kita penah buat..yang basic..tapiiiii...if u guys ada benda2 yang menarik yang boleh di add in kan dlm wedding..adalah sangat best!!Photobooth tu kira masih baru lagi...candy buffet table pun orang dah start buat...fikir dan fikir la sesuatu yang enjoy untuk wedding korang...nk buat senamrobik ke..sukaneka ke..wakakaa..up to u..janji happening!dan semua orang gumbira...yeayyy!

TIPS :: Buat la apa saja yang kamu nk buat!Sila abaikan mulut2 lain yang suka mengata itu ini...sebab??yg mengata tu kalau kuar duit tak pe jugak..ni takk pandai mengata tapi haram nk membantu..tau nya komplen jek kan?so abaikan..wedding kita..kita punya suka...sekiannn....

Selamat beramal..

11 comments:

Anonymous said...

dear...

really berguna btl info2 yg u bg ni...i pn tngh buntu skrg ni..x tau nk mula dari mana.....hehehhe
psl photobooth....i dh tau nk amik sapa tuk deco nyer nnt.......for sure kt MG...heheheheh will catch up with u after ur wedding ya....

all the best...

-watie

AmyMizzunderstood said...

Anonymous :: hi watie..hehe gud2..at least u dah baca kat sini..anything tanya jek okeh??

dindins said...

hello..i can't wait to see ur photobooth! saw the idea from martha and was thinking of doing the same :) post the pics ok nanti! thankss

farah-shoppie said...

hye amy..im farah, ur silent reader..all ur tips are very useful..sgt2 setuju! x sabar nak tgk ur wedding outcome..congratulations amy and atim =)

nur said...

amy, thanx for d info. tp i cant imagine la photobooth tu camane? ade gamba x? i missed byk wedding,so x tau ape yg tgh 'in' skang ni.blur...

AmyMizzunderstood said...

dindins :: hehe mine simple2 jek...tak larat nak buat the boom wakakak cimple lagi bagus..

farah-shoppi:: hi thanks farah!jgn jemu membaca ya!hehe

nur :: oh dear nur..if u baca my previous blog ..u boleh dpt imagine mcm mana...sebab mine..simple jekk..my photobooth untuk org bergedik2 snap pic kat situ..

[ Hanie ] said...

gud entry! ;)
tips di bwh tu sgt berguna..hehe yg penting sendiri puas hati ;)

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: heheh batul tu

anil lutaze said...

Zmn daku dulu x de pon lg trend2 photobooth..n candy tu... Hahhaha...haroslah kan..kt rumah maner la ade itu suma..hehehe

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: tol gak tu anil...ada je benda2 baru..cepat je kan..padahal bukan beza sgt pun masa

iryani said...

wow..sukerrr la baca pendapat n tips ni..usefull for me also..tq amy..i nikah 12 feb mlm lepas isyak..u 13 feb 10 pg ek..gud luck..semoga majlis kita diberkati dan berjalan lancar..amin...