Tuesday, February 23, 2010

My Reception

Well i guess pasti ramai menanti entry kali ini...hahaha...
Ok fine..let me tell u guys about my reception nih...and later will gossip2 sket okeh?biasalahh tak semuanya seindah yang kita jangka betul tak?Yang penting semuanya berjalan lancar..dah cukup bg saya..

Makeup and hair do done by Tiar Zainal..yang asik bz ber BB,...hahaha siap soh i beli BB...mementang la i guna hp cap ayam kan?


Ni dari BB Tiar..selesai saja make up...

Wedding Attire is from RizmanRuzaini...which is semua orang cakap Cantiknyaaa!MEletopsss!etc...tapi the kelakar part is..saya susut badan sedikit..tak tau la kenapa..but lil bit longgar here and there...masa dpt baju,ngam2..hahaha..but Anil ckp tak nampak cacat..so baru happy balik..

tengok tang lengan...hahaha..boleh pulak susut...makannya nauzubillah...

Saya suka final touch baju Atim..Rizman ckp...fesyen itew...Atim orang kedua pakai selepas Dato CT...apalagi..Atim terus feeling2 Dato CT..wakakaka...yela baju u meletops lagi dari i kan yayang?hahaha...But overall...kami mmg sangat puas hati...even ada insiden2 yang tak patut jadik ngan baju ni...later i gossip...

Dais and Decoration kat Kampung Pengantin is from Us,MerisikGallery,Families dan kawan2...boleh tak?hahhaa... Idea pelamin is from Atim sendiri..which is kami nk tukar concept pelamin..jadik mcm display kat kedai2...and inspired dari Restaurant Garden kat The Curve...kat One Utama...if korang perasan la..kita add sket2 element2 yang kami ada...


Wedding Favor..idea from my Mother in Law...kami mmg sukakannya..If antara u guys yang nk tanya mana i dpt itu..mana i dapat ini..email me okeh?baru boleh citer panjang...But nak bgtau kat sini...kain kotak2 adalah hasil usaha jahitan ibu mertua..bersama bakal kakak ipar Atim.. :) Thanks a lot Kak Maz..Tq tag pulak...adik2 Atim yang bekerja keras...and ribbon is done by me..huhu jenuh nk ikat!

Comel kan..?

Table number..again design by Atim...

still dengan theme color..simple kan?

Main table decoration is not from Kampung Pengantin...done by my MIL and my cousin, Bariah..lantern and ribbon is my idea...yang lain i serah kan semua kat diorang..

See candle semua tu recycle jek..actually mmg tak penah guna..tapi kami dpt candle tu dari wedding Atim's cousin...and kita just apply jek...masa sampai jek i tekejut tengok coz main table dah siap setup...terharu... :)

My wedding cake pulak as i mention previously...sponsor by my cousin,Kak Lisa...from Sugarflours...

intai2..risik2...harga cake ni cecah RM1000!and i was like OMG!inside ada cake coklat and vanilla...yummy!

Gambar-gambar pre wedding digantung sepanjang2 pergola..memasukkan element classic...memandangkan theme kami masih lagi sama...ianya nampak sgt sweet!!

Made of Honor and my bridesmaid ever...hahahaa...memang kucar kacir majlis dengan keriuhan kawan2 nih...dan banyak juga benda2 yang saya tak tahu terjadi...sewaktu perjalan mereka sampai ke Kampung Pengantin...tapi mereka sgt memberikan sokongan..susah senang diorang tetap maintain giler!!

from left Nana,Eva (my cousin),Nadya and Chieha...

If korang perasan dia pegang handbouquet saya..last minute punya plan..coz tangan dia kosong..once i dah sampai bawah baru dia bagi kat Amy balik bunga tu..sweettttt!Love u guys!

and the rest...memang pecah perut la kalau duduk ngan diorang nih...serabut pala!bersiap kalah pengantin!hahahhaa

Photobooth....menjadik...coz saya ingat dalam keadaan hujan masa itew...dah habis semuanya!tapi tidak...cuma yang tak sempat diselamatkan adalah blackboard kecilku...papan tu basah..and my dad simpan...takot comot2 dgn chalk dan sebagainya..

ya sapa lagi kan?harus la si mereng2 ini...

So far majlis berjalan lancar..yang sangat buat saya terkejut,apabila emcee (kak Jura) suruh semua berdiri...ya seperti biasa semua orang akan berdiri...tapi yg the best adalah..diorang terus mengerumuni red carpet...dah terasa feeling2 artist jalan kat red carpet kan..tak pasal!hahahaha kami juga disorak oleh kawan2 Atim...yang sgt2 sporting pada malam itew...membuat kan majlis kami lebih hidup...!thanks to them..


Lagu You Raise Me up dari Westlife membangkitkan mood romantic...Sampaikan..impact pada adik2 sedara yang tak tau langsung lagu tu...sampai hari ni dok nyanyi...hahhaha,,...kelakar...but pemilihan lagu adalah dari suami tercinta... :)

Bubble gun...kami tak guna bubble yang tiup2 tu..since bubble mmg tak keluar banyak kan?so kebetulan a month before wedding berjalan2 di Bukit Bintang..kat tepi2 jalan ada orang jual...since kami dalam kereta,dan tak de masa nk pecah duit...dia bg kami 3 -RM50...and Mother in Law..terus beli...and the result sgt cantik!ada banyak bubble and nampak sweettttt...seronok..Lagi seronok melihat Fairuz Ismail mencari sudut2 cantik untuk capture gambar kami...hahahaa...i loikee!

Mungkin ada yang tertinggal..tapi nnt kita update lain okeh?

** pic credit to Anita,Hazlie,Farhana,Nadya**


54 comments:

* Nat Azmi * said...

Amy, just a comment from a humble guest at your wedding reception, one word - UNIQUE~!! Sgt suka reception kamu simply because it portrayed you & hubby~!! Yes, we shall meet up again and this time hope that boleh borak2 panjang~!! ;) Take care dear, and have fun newlyweds! To Atim - i guess ppl have been saying this a lot to you, so i nak tambah lagi, jaga Amy baik2 yea...hihi ;)

hana yoriee said...

Mrs Amy..sweet nye reception kamu..sgt mengujakan bila lihat pic2 ni..n tabik spring coz banyak yg kamu DIY untuk wedding kamu..ni yang nak dijadikan contoh ni..hehe =)

sophisticated bridezilla said...

Amy, i adore ur wedding - seriuosly. sangat sweet and simple but yet a big impact to remember for the whole life. Bubbles thru the way is sumtin new for me, i love ur style, i love atim's design, i love ur ideas, i love ur inspirations, i love every single thing that u've done for ur wedding. menaekkan semangat i utk teros research for the wedding eventho 10months to go. u pon buat preparation for a year - i rase lah, betul ke? sangat berbaloi dgn penat lelah u selame ni. love them - ALL! from a to z, from top to toe.

Atiqah Adnan said...

amy.. just love it!! sangat cantik ok..segala perancangan amy and atim menjadi.. amy mesti dah lega kan sekarang..btw thanks and nice to know u..

sharing lagi ok pasal ur wedding.. setia menanti nieh..~ :)


jemput datang majlis saya nanti ok..^^

AmyMizzunderstood said...

* Nat Azmi * :: thanks a lot tasya...sedihnya baca,...tq very much!!

hana yoriee :: harus DIY nama pun wedding planner!wakaka

sophisticated bridezilla :: babe..jgn puji i sgt!nnt kembang!wakaka...anyway u guys pun leh buat wedding mcm yg u guys nak...kena usaha lebey sket jek

Atiqah Adnan :: big pleasure!!org dah jemput takkan tak nk dtg!sure2..kita discuss lagi bout ur wedding okeh?

NURUL said...

creative sgt byk idea kamu amy

OpiYa OneL said...

Serius, wedding paling meletop abad ini! hehee.. Patut ade wartawan magazine pengantin kat wedding amy.. Bagi sume rakyat tengok. (^_^)

Ole-Ole Manis said...

Amy, u look gorges on ur big day! suke tgk beskal , bubble yg comey2, baju u.. OMG mmg simply gorges dear.. favor sgt adorable. i loike! :) waaaaa.. pendek kata sume mmg tak tahan.. leleh air liur tengok gmbr wedding u. lastly, u mmg cantik.. mcm cheryl samad pon ade. ngee~ Semoga Kekal hingga ke akhir hayat. :)

farhanna said...

cantik nyaaa

AmyMizzunderstood said...

NURUL :: thanks nurul..idea setahun yg lepas...mana tak banyak!

OpiYa OneL :: wahh gitew...tak de la biasa2 aja..org lain pun buleh buat..

Ole-Ole Manis :: hahaha..ye la tu..cheryl samad!ceh...thanks ye..


farhanna :: thanks farhanna

irdawatys said...

Amy..

apa yg i leh ckp...i melopong nngk gmbar2 sekitar ur majlis.......wah..terpegun giller i... mmg respect giller kt u all.......
apa2 pun amy..i nk tanya psl wedding favor tu....email me ya.....
tqvm

-watie

Lea Shmea said...

i totally suka yg bubbles tuuu!! made your wedding simply whimsical!

Lisajoehari said...

Totally awesome wedding. It was so pretty. It was so beautiful. Danil is a man of few words but he kept on saying that the setting is very unique and nice... tau tau sajalah kan!

Congratulations and good luck in this new but happy journey as a wife. If I can do it, I am sure that you can do it too (even better!) heheh

Love,
Kak Lisa.

Ainul said...

class & meletop wedding u.mesti puas hati sbb semuanya atas hasil usaha sendiri.rindunyer time kawen :)

AmyMizzunderstood said...

irdawatys :: thanks ya watie..ok2 nnt kita email2..hehehe

Lea Shmea :: syok kan..previously Diah penah buat bubble jugak..

Lisajoehari :: Oh yeke??hahah thanks kak lisa & abg danil...tq for the cake..tq for coming..really appreciate..

Ainul :: haha tak de la biasa2 jek...thanks ye..yela pasni mesti rindu2 msa kawin ..

BuTtErFlyInFraMe said...

ishh sumenyee cantekkk belakaa!!!! garden habessss

Ms Abby said...

Yeayyy, akhirnyer dpt baca disebalik tabir wedding amy, hahaha kelakar giler bab atim feeling2 Dato Ct tue, hehe....ur wedding pon sgt superb amy, serius seronok berada di sana, waktu u jalan kat red carpet dgn lagu u raise me up to, i pun terikut touching tau, meremang ajer bulu roma, tumpang excited....and when u nangis bagi speech, kitorg pon turut sedey dgr, and ur slide show pon best sgt...suma2 lah best.....make up u sgt cantik, TZ had done a great job!The bajus also, Marvelous!!

Mawar misswateva said...

amy..nice deco, idea yg meletops2, gorgeuos dress and sweet make up!
sume i suke!and ur pelamin is simple yet elegant.
i like the idea of bubble balloon and my intention to use that during my wedding..tp u dah wt dlu..huwaargghhh!!
btw, congrates to both of u for the well done job!

myra said...

amy ko mmg gojes la mlm tu, tapi nmpak sgt la muke hatim penat...bile ko jln kat red carpet tu...dgn lagu u raised me up tu...tetibe aku raser mcm aku plak yg kawen dedulu...wakakakakkakka....meremang bulu roma aku...wakwkakwkakka...

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Im speechless! Cuma mampu berdiri sambil bertepuk tgn dan membuat OoOoMbAaAkkk!

Tahniah Amy!=)

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Im speechless! Cuma mampu berdiri sambil bertepuk tgn dan membuat OoOoMbAaAkkk!

Tahniah Amy!=)

dytia aurinh said...

amy- rasa rugi sgt tak dapat gi ur wedding really beautiful. Seriously suruh Fairuz upload cepat ok. Kacau2 dia tiap minggu... hehehehe...

I really do love the bubble gun idea. rasa sweet sgt.

best MG wedding ever... :D

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :: hahaha...tq

Mawar misswateva :: yer mawar..leh exchange idea kalau mahu..hehee..bubble?alahai buat jek..and thank u very much!

Sharina said...

Amy,

Hi Amy, I'm one of your silence reader..FOA, Congrats..!! Lovely,gojes,simple but nice wedding !! Even though I tak gi tapi thru gambar yg i tgk dr other bloggers mmg lain dr yg lain..santai..Maybe kita boleh chit chat lots more bout wedding preparation.Btw, I'm getting married this coming July..

Memey Anuar said...

amy, u lose weight? hish jeles2 hehe
tp dlm gamba xde la nmpk gelobos ke apa. cantik je :)
and baju atim pon smart. pattern kt chest-right tu buatkan nmpk exclusive sgt.

i have 16 days to go. any last words? hehe

AmyMizzunderstood said...

Ms Abby : ye la abby..hehehe penat tauu!harus feeling2..hehehe ampun yang!wakaka...thanks abby..byk bg support!

myra :: haha ko pun feeling2 kawin balik kan?wakaka takpe2...tak jumpa ko pun!

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a :: hahah kelakar la dia nih...time kasih!

dytia aurinh :: hehehe ye nnt saya kacau dia..haha tak sampai ati plak..

Sharina :: hi sharina..well if anything boleh add i kat ym or email me at amymizzunderstood@yahoo.com

Memey Anuar :: haha habis lah..2 weeks je lagik...ok2..siapkan apa yang tak siap sekarang!!pls check balik baju2..kot ada yg tertanggal itu ini...confirm balik dgn semua vendors...tak sabar nk pergi wedding u!

~♥ iella ♥~ said...

wahhhhh....bestnya....

zielalala... said...

part yg sume berdiri yg best sekali..bkn senang nk mtk kerjasama sume org..sportingnye dorg..mesti terharu sgt kn..i can imagine..hehe

AmyMizzunderstood said...

~♥ iella ♥~ :: terima kasih...

zielalala... :: betul tu..selalu orang berdiri kat tempat masing2 kan?ni tak..semua diri kat tepi red carpet..OMG!speechless..!

[ Hanie ] said...

alhamdulillah, semuanye cantik2..wopps, tak sabar nak bace ape itu gosip2 disebalik tabir (haha tetibe kepochi :P)
saya amat suke tgk mase perarakan tu, tp tu la, mase u berarak dari persalinan turun ke bwh, tak prasan yg u kluar dari atas/bilik tu huu. Tau2 dah sampai bwh..adoi, termissed one thing huu sure mcm cinderella kan?

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: haha yeke?tak perasan eh...last minute punya plan..nnt amy citer pasal yang lelain tu hahahaha kelakar la hanie nih

Siti Hajar said...

tahniah:)

Wawa Vtec said...

amy.....love ur weddig reception theme.color green itu sgt cooling!!

btw, who did ur nikah dress?sgt gorjes marbeles.ni tgh hantar my kurung dress for raya inspired by yours. mase u pki kt sabby's wed, i mcm nak belek je tp maluuu. hihi.sgt sukeee......

jacky hussein said...

wedding of the year goes to.... *drum roll*... jeng jeng jeng
'AMY'!!!!! yeay.. hehe Congrats babe.. your wedding is so lovely and both of u look stunning!

Sha Pattinson said...

woww ..marbeles ..psst our braisemaid punya color baju hampir same ehehehe cantik juga bila kita tgk lama2 light green ni kan .. i adore your wedding sangat terbaru dan up to date to 2010 ..dan ribbon itu sangat comel ..ada gosip ker kat your wedding sames sume perfect ..takkan ader gossip ..btw may b i consider nak sewa itu dan ini for my sister in law dia nak kawin ..this coming oct ..dia nak kawin i yg lebey kan hehehehe ... okey good job for you n atim ...your wedding sangat cantik dan bole jadi refferences pd sume bride to be ..congrats to your wedding ok ..tc

dindins said...

aaahh..the long awaited photobooth :) many congratulations to you and ur hubby. i loved the fact that your wedding was personal and had your elements in it which is exactly what i'm trying to do but hmm we'll see la how it turns out nanti...

DancingQueenZ said...

wah...best wedding ever la kak amy..creative tul la korang...mmg sesuwai pun dapat the most glamorous bride award,,glemer giler u!hehe..i nk wedding mcm kak amy jgk..upload pics lg..

NuRuLeRnAdEwI said...

Amy,
Aduihhh....sgt...sgt...sgt...cantekzzzz...no words can describe..this is the 1st wedding reception yg erna pegi sgt2 teruja! What I can say... Alhamdulillah... Wwwoooooowwwww!!!

AmyMizzunderstood said...

Siti Hajar :: terima kasih

Wawa Vtec :: nikah dress is from RR jugak... :)

jacky hussein :: alahai...but i still loveeeee your wedding actually...simple and nice!i suka giler!

Sha Pattinson :: hehe nampak mmg sempurna habis!tapi pasti ada cacatnya..

dindins :: thank u very much...buat la photobooth...

DancingQueenZ :: wahh gitew...mana ada..biasa2 je la..anyway thanks ye

NuRuLeRnAdEwI :: hehe thanks erna!u sgt sporting!

fazla said...

hye amy...really love ur wedding deco...memberi sumber inspirasi pada saya..oh..slalu jugak membaca blog kamu sungguh best!!anyway congrates babe!!smga happy selalu bersama family baru..;p

AmyMizzunderstood said...

fazla :: hi fazla...thanks a lot...doakan kami

yooryn said...

hi amy....
am 1 of ur silent reader....
sgt cumil...
everything looks amazing....ur pelamin especially.....
congratz guys.....

AmyMizzunderstood said...

yooryn :: thanks ya!

Anonymous said...

Dear amy

Tahniah on such a gorgeous yet sweet wedding. Everything looks perfet.You are so creative.

Amy boleh tak write a special entry on your gift (the cupcake with teddybear) Please (). Suka gila tengok gambar tu!

Dina

elle said...

amy.. love everything bout your reception. i wish i have more budget to pull that kind of reception :(

anyway, all the best to u n new life :)

Yann said...

Dear Mrs amy..
wahh..i loike all ur ideas..sgt suker tgk yg diy2 item.
mmg sgt puas hati kan kalu buat sendiri.

sgt suker tgk outfit u time nikah..chantek.

congrats dear..

AmyMizzunderstood said...

Anonymous :: my dear..ok i will..nnt kita citer lebih detail k?

elle :: boleh la...kena rajin carik yang murah2..dan pandai tawar menawar

Yann :: thanks yann!tq...

~LIZA~ said...

lovely :)

AmyMizzunderstood said...

~LIZA~ :: thanks!

anil lutaze said...

perkahwinan yg sgt cnhtek.untung saya dijempot..auww..terharuu

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: time kasih...awak pun orang kuat jugak!i loikeee

extraordinary journey said...

tula macam anil..i pun rasa very pround to being able to experience your wedding real life...the detail tht went in to you wedding..mashaAllah...best nya...

i LOOOOOVE the pelamin..sgt sgt..macam magical...i couldnt believe my eyes..mashaAllah...i agree the best MG wedding ever..and i hope it will always be..sgt unique...i love it..

AmyMizzunderstood said...

extraordinary journey :: thanks sabby..hehehe rasa nk nangis baca comment u...tq so muchhh,...anything for u dear!kami sedia berkhidmat cewahhhh

TheBubblyMe said...

I like ur wedding!!! Unique! Selamat Pengantin Baru!! I've been reading your blog for quite a while...=)