Monday, February 8, 2010

Terakhir la sangat!

Hello....

Just like wut i said..ada entry lagi..i dun care even korang nk muntah darah ke muntah hijau ke..bila baca..hahaha..

Well...im here...still kat office...tapi dlm keadaan sgt mengantuk..dan terpaksa habiskan kerja2 lagi..
Sebenarnya nk citer...pasal semalam..Well i have a great weekend..sampai la hari semalam..dari Bangi ke Kepong..Atim decide nk singgah his office kat Wangsa Maju..me,my lil bro and my Maksu pun ada..Lastly Atim turun2...dia ckp ..."Office i kena pecah masuk!" and im just like.."HAAA??!!"okehh..takot..waiting there seram sejuk je rasa..nasib la ada hotel selang satu kedai..dia terus call his boss..his fwen yang ada kat area berdekatan..since dia pun tak berani nk masuk balik office tu..

Suddenly..keluar seorang cina muda dari tingkat atas..
Saya agak takot masa tu..sebab kita tak tau apa akan berlaku kan? (and please..masa2 genting begini sila jgn percaya pada sesapa!even dia minta tlg sekalipun!)
Dengan keadaan mengigil..basah kuyup dgn peluh mungkin..dia tanya Atim siapa..Atim pun terangkan kat dia..blablabla..
and the drama begin...

Dia kata dia nampak ada orang try to open the door...and nampak org2 tu bz angkat2 barang and tegur orang2 tu!..korang tafsirkan sendiri logik ke tidak yer..and 2 org tadi paksa dia masuk dlm office..and took his wallet..handphone..dan guess wut..lepas kena rompak dia dibiarkan..pastu lari ke tingkat atas..since dia nk turun ada sumone baru naik..so dia duduk kat situ around 1 hour..sampai la dengar suara Atim ckp "Ada orang pecah masuk!" kat my lil bro...

But suspek utama ni..if dia nk tipu..keadaan dia sgt kritikal...takot melampau..so we all tak suspek dia pun actually..till kwn dia dtg..and ckp cina itu ini..dia nk pergi buat report dulu..yang we all have to wait for Atim's boss..so i ckp "Pergilah2..kesian u..!" then diorang pun pergi...After that semua orang baru sampai..setengah jam kemudian i guess..after that gi balai..lama giler jugak..hari tu plak banyak kes..rompak..pecah kereta la..etc..(selamat tak jadik polis!neves i!wakakaka)

The best part is..kejadian baru jadik around 1 hour before kami dtg...cuba fikir..wut will happen if....we all sampai awal...dan Atim with my lil bro naik kat office mcm tiada apa berlaku?..My Maksu mengucap panjang...kami gerak dari Bangi lewat sebab dia jugak..tapi ada hikmahnya...and Thanks Allah..Atim and my lil bro tak kena apa2...syukur Alhamdulillahhh..
Sesungguhnya Allah jua yang mengetahui..

9 comments:

Memey Anuar said...

hadoi.
sabar amy. dugaan semua ni. Yg penting semua org selamat.
wangsa maju? itu area my house tu. kt mana amy?
debar jgk nehh..

[ Hanie ] said...

astaga, nasib you all takde pape. syukur. Isk2...ni la tgh darah manis...mcm2 keadaan sekililing yg tak disangka2 jadi kan..huu.

AmyMizzunderstood said...

Memey Anuar :: ye laa...owhh dekat international school tu..building2 baru...bhut area wangsa maju mmg byk jadik mcm ni..so beware..

[ Hanie ]:: hukhuk..tu pasal..takott...tak mo kuar dahh bencik2..

nainafadina said...

sib takd epape weyyy...dah la ur wedding just around the corner...sibb weyy..alhamdulillah....

AmyMizzunderstood said...

nainafadina :: thanks nana!btw i dah tengok baju u..huhaiii tak sabar!

fikaryna said...

nasib baik terlambat ket..takutnya..lain kali kena buat langkah berjaga2..bahaya kan..

extraordinary journey said...

wow alhamdulillah everything is ok...waahh u have 3 more days to go..hehehe...excited tak??

AmyMizzunderstood said...

fikaryna :: tu la..haihhh...

extraordinary journey :: hahaha...of cozz...tido tak lena..tapi mkn lalu jek..hehe...jumpa nnt ye sab!

Sha Pattinson said...

sib baik la tade aper2 syukur ..dugaan sebelum berkahwin ..apa2 pun dah selamat pun hiks selamat pengantin baru ..