Saturday, February 27, 2010

Wedding Favor

And this is about my door gift...
Segala idea is from my MIL...ye dia seorang yang kreatif dan wanita gigih pada pandangan mata anak2 semua... :)


Since our theme is garden picnic...ala santai2 gitew kan..so we all decide tak mo bg barang2 yang orang akan buang..even quite expensive sket..tapi nampak comel..dan my MIL lebih suka barang yang kami bagi tu boleh diletak sebagai perhiasan...and me plak..lebih suka pada makanan...which is orang mmg akan makan..dan kita tau orang takkan buang kan?

So..at last..untuk tak menampakkan kosong...my MIL pun letak lah coklat sket..at least bear yang comel tu orang boleh simpan as kenangan..dan coklat boleh dimakan begitu saja..hehehe..

Ramai yang tanya mana dpt,...dah sah2 if u guys beli mmg tak dpt yang mcm ni..sebab ni semua DIY! tekun tak tekun la..kain petak2 kuning bersama renda2 tepi..adalah hasil usaha MIL sendiri...dalam satu hari dia boleh jahit berpuluh2 helai..(dia memang pandai menjahit...lagi2 langsir!) bear kami dapat dari pemborong..bekas raga putih dapat di Nilai..kain dari MIL...TQ tag from Atim...and ribbon saya yang ikat..kami campur2 color ribbon..ada kuning,hijau dan orange..combination color adalah pemilihan saya dan Atim dari awal lagi..

15 comments:

scweet mafis said...

hi amy, i've been ur silent reader all this while :)seronok bc about ur wed preps.
act nak tanya mana u beli cute bear tu cause i've looking the same thing. mana tahu dapat beli murah ckit hehe.. if u dont mind to share. thanks a lot ya.

Elly Anaille said...

aduh..rajinnya MIL kamu ye. kalau mak saya la, pengsan nak jahit benda2 remeh mcm ni byk2. nak harapkan anaknya ni..lagi la! tau mengarah je ade la. buatnye malas. ;p

OpiYa OneL said...

Comelnya!! Tapi sungguh tak gigih buat semua benda tu DIY. Hehee..

Sha Pattinson said...

owh sungguh creative semuanya ... your bear org takkan buang coz cute sangat kan ... credit to your MIL sbb dia creative kan ..hikhik ... good job amy and the others ..

harzharun said...

walaaa...dear, semangat berpasukan btol la...semua gotong royong buat!...sangat cute!

AdzyH said...

OMG Amy!! Seriously, I salute you and your family for DIY-ing most of your beautiful wedding! Gila lah, I serious tak segigih you all :p

Congrats babe!

Oh, I nak tanya pasal hantaran merisik gallery. Nanti i email lah ok?

Moose said...

amy, me too suka bagi makanan since i'm not that sentimental to keep things tapi if i were to get the cute adorable bears, i pun tak buang ok!

anil lutaze said...

mmg talented habes semuanya... keluarga marbeles

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

sgt kreatif tau sis ni..napela sy tak dianugerahkan otak sekreatif ini? hihihih..

AmyMizzunderstood said...

hi all :: thanks for the compliment..1 jek..dimana ada kemahuan disitu ada jalan kan?if korang berusaha gigih sket..harus dpt apa yang korang nk...TIPS yer...

extraordinary journey said...

amy i suka sgt idea korang yg buat wedding favour jadi part of centrepiece..ohh it looks so pretty...

AmyMizzunderstood said...

extraordinary journey :: yelah..terpaksa coz tak cukup budget nk buat centerpiece hheheh but look nice kan?alhamdulillah...thanks sabby

LAYLA said...

comel2 bear ni.
yup kalau boleh doorgift nnt
nk bg sumtin memorable fr guest..
yang boleh disimpan mcm amy punya ni!!!

AmyMizzunderstood said...

LAYLA : thanks layla!

faRhaNa said...

aku sgt admire okeh hadiah pintu itu..sgt gigih ur MIL..